Društvo

LIVE: Najnovije o COVID-u 19 u Crnoj Gori

U Crnoj Gori su od početka infekcije do sada registrovana 324 slučaja inficiranja novim koronavirusom, trenutno je oboljelih 25, a ozdravilo je 290 osoba. Od posljedica koronavirusa preminulo je devet osoba. Od danas je dozvoljen saobraćaj ličnim vozilima i javni prevoz putnika – ali unutar regiona. Normalizovaće se rad zdravstvenih ustanova, a vjerskim zajednicama biće omogućeno obavljanje vjerskih službi s tim što se vjerske zajednice obavezuju da svoje aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Interaktivni grafikon broja novooboljelih, ukupnog broja oboljelih po danima, ukupan broj oporavljenih i trenutno oboljelih

Pratite na CdM-u današnja dešavanja o COVID 19 u Crnoj Gori

17.23

Od jučerašnjeg presjeka pa do danas u 16:50 časova, laboratorije Instituta za javno zdravlje završile su analizu 158 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije koronavirusom.

<<<Ni danas nema novozaraženih, oporavile se 294 osobe, trenutno oboljelih 21>>>

13.33

Ministar vanjskih poslova i trgovine Republike Mađarske Peter Sijarto boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

<<<Sijarto u utorak u Crnoj Gori, uručuje 50.000 hiruških maski i 2.500 zaštitnih odijela<<<

13.23

Predstavnici Generalnog inspektorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Rumunije danas su realizovali donaciju medicinske opreme u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU.

<<<Solidarnost i jedinstvo u borbi protiv koronavirusa<<<

12.49

Sjedinjene Američke Države nastavljaju da podržavaju Crnu Goru u borbi protiv COVID-a 19. Crna Gora je dobila dva seta koja sadrže materijal za 4.000 testova.

<<<Crnoj Gori od SAD setovi za 4.000 COVID testova<<<

10.59

Od ponedjeljka, tačnije od 18. maja, crnogorske plaže će ponovo biti u funkciji, a Javno preduzeća za upravljanje morskim dobrom donijelo je set olakšica za zakupce.

<<<Na plaže od ponedjeljka, olakšice za zakupce<<<

09.47

Od oko 500 turističkih agencija koliko ih posluje u Crnoj Gori, opstanak polovine je doveden u pitanje, kaže predsjednik Asocijacije turističkih agencija Orhan Hodžić.

<<<Mnoge turističke agencije će bankrotirati<<<

08.24

Crnogorski turizam je zasićen, potrebno je napraviti konsenzus oko strateških ciljeva i ulagati u malu industruju, kaže profesor na Ekonomskog fakulteta UCG Anđelko Lojpur.

<<<Lojpur: Pomoć je opasna riječ, brzo se potroši<<<

06.28

Nesumnjivo je da kriza izazvana virusom korona ima teške, pa možemo reći i razarajuće posledice za avio-industriju i sve njene činioce. Suočeni smo sa najtežom krizom komercijalne avijacije od njenog postanka, sa još uvijek nepredvidljivim trajanjem takvih okolnosti. Svaki dan prizemljenja aviona je jako skup, generišu se troškovi koji ne samo da se ne mogu zaustaviti već se sa trajanjem krize multipliciraju, kazao je u intervjuu za Dan novi izvršni direktor Montenegro Airlinesa (MA) Vlastimir Ristić.

<<<Ristić: Zbog korone Montenegro Airlines bilježi višemilionske gubitke<<<

06.23

Korona, srećom, ali i odgovornim odnosom svih, nije ugrozila zdravlje Mojkovčana, ali ih je žestoko udarila po džepu. Privreda je stala, sjenka virusa koji hara planetom pokvarila je mnoge planove, i lične i poslovne, u gradu na Tari. Dotakla je i kapitalne, razvojne projekte, ali ih nije zaustavila već, tu i tamo, samo malo usporila, i to garantuje da će se Mojkovac relativno brzo i uspješno izboriti sa ekonomskim posljedicama korona virusa, kazao je Dnevnim novinama predsjednik Opštine Ranko Mišnić.

<<<Epidemija nije zaustavila razvojne projekte u Mojkovcu<<<

06.15

Ulaganja Ministarstva odbrane u modernizaciju i opremanje Vojske Crne Gore kako bi mogli uspješno da odgovore i svojoj trećoj misiji, koja je danas, u vrijeme pandemije Covid 19 i najvažnija, pokazala su se opravdanim. Sa tri helikoptera opremljena savremenom medicinskom opremom, vrijednom 290.000 eura, Vojska Crne Gore i resor na čijem je čelu Predrag Bošković među vodećim su u regionu. Svakodnevno su na usluzi državi i građanima transportujući opremu, ali i oboljele i životno ugrožene na liječenje u inostranstvo. Piloti vazduhoplovstva Vojske Crne Gore potpukovnik Bojan Popadić i major Darko Pavlović u razgovoru za Dnevne novine ne kriju ponos što su dio posade koja učestvuje u tim misijama.

<<<Piloti ponosni što pomažu i spasavaju živote<<<

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BdcgVanja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bdcg
Gost
Bdcg

Ima li ikoga normalnoga,da vjeruje u ove frizirane podatke,koji treba da spasu od sezone što se spasti može,pa makar i preko našeg zdravlja?!

Vanja
Gost
Vanja

Sanjam slobodu slobodnog kretanja!

Send this to a friend