Društvo

LIVE: Najnovije o koronavirusu u Crnoj Gori

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljelo je 109 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 6.375 osoba. Do sada je koronavirus registrovan u devet crnogorskih gradova od čega najviše u Tuzima i Podgorici. U izolaciji zbog opasnosti od koronavirusa nalazi se 237 zdravstvenih radnika.

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

23:06

Samozvani “Međunarodni Institut Ifimes” ponovo je objavio lažnu vijest o Crnoj Gori, saopštila je Vlada Crne Gore večeras.

<<<Vlada: Institut Ifimes ponovo objavio lažnu vijest o Crnoj Gori<<<

22:52

Policija je večeras na teritoriji Podgorice zatekla osam osoba koji su prekršili mjeru zabrane napuštanja objekta nakon 19 sati.

<<<Policija na teritoriji Podgorice večeras zatekla osam osoba<<<

22:14

Dvije osobe iz Herceg Novog prekršile su mjeru o sprečavanju širenja koronavirusa koja ograničava kretanje građana, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<U Herceg Novom dvije osobe prekrišile mjeru kretanja<<<

21:02

Ako je suditi prema fotografijama Podgoričkog vremeplova na Facebook-u, žitelji Podgorice uglavnom poštuju zabranu izkaska iz svojih domova nakon 19 sati.

<<<Podgoričani uglavnom poštuju zabranu izlaska<<<

20:57

<<<Policija širom Crne Gore večeras kontroliše da li građani poštuju zabranu izlaska<<<

Policija večeras širom Crne Gore kontroliše poštovanje naredbi i mjera o sprječavanju širenja koronavirusa.

20:00

<<<Policija u Nikšiću kontroliše zabranu izlaska<<<

Policija kontroliše poštovanje naredbi i mjera o sprječavanju širenja koronavirusa. Pogledatje detalj iz Nikšića koji je na Tviteru objavila Uprava policije

19.30

Klinički centar Crne Gore KCCG je u saradnji sa kompanijom Crnogorski Telekom otvorio liniju za psihološku podršku 1555, kako bi građanima obezbijedili adekvatnu podršku u pogledu mentalnog zdravlja tokom trajanja pandemije novog virusa korona.

<<<KCCG i Telekom pokrenuli besplatnu liniju za psihološku podršku građanima<<<

19.10

U Bijelom Polju danas je registrovan prvi slučaj zaraze virusom korona. Kako je saopšteno iz Opštine Bijelo Polje, riječ je o 74-godišnjoj ženi, koja je iz Bara došla u Pavino Polje da posjeti porodicu.

<<<Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Bijelom Polju<<<

18.00

Od jutrošnjeg presjeka u osam časova pa do 18 analiziran je 51 uzorak među kojima su četiri bila pozitivna. Novooboljeli su registrovani u Podgorici, Ulcinju i Tivtu, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<Novooboljeli od koronavirusa registrovani u Podgorici, Ulcinju i Tivtu<<<

17.51

Povodom najnovije naredbe Ministra zdravlja o ograničenju slobode kretanja građana, uključujući i zabranu okupljanja u privatnim stanovima, i povodom dilema o pravnom osnovu za takve mjere u situaciji kada nije proglašeno vanredno stanje, NVO Akcija za ljudska prava HRA i Institut alternativa danas su pozvali Ustavni sud da se uključi da prati ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti u državi, a ministra zdravlja Kenana Hrapovića da obezbijedi da njegove mjere budu preciznije i bolje obrazložene.

<<<Ustavni sud da ocijeni ustavnost mjera u borbi protiv koronavirusa<<<

17.51

U Domu starih „Pljevlja“ radi se prema instrukcijama Instituta za javno zdravlje kao i Ministarstva zdravlja. Svi zaposleni su krajnje profesionalni i poštuju sve usvojene odluke i procedure. Ovom prilikom se mora pohvaliti njihov ozbiljan pristup kako privatno tako i poslovno, saopštila je direktorica Doma starih Mersida Aljićević.

<<<U Domu starih Pljevlja poštuju preporuke Instituta i Ministarstva zdravlja<<<

17.35

Ovih dana, kada se naša država suočava sa velikim izazovom borbe sa CoVID-19 virusom, važnije je nego ikada pratiti preporuke Vlade i Nacionalnog kordinacionog tijela za zarazne bolesti, saopštio je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović.

<<<Numanović: Važno je pratiti preporuke, ali i očuvati mentalno zdravlje građana<<<

17.14

Najveći crnogorski humanista Hajriz Brčvak ne prestaje sa donacijama, a nakon novčanih sredstava koje je uplatio opštini Tuzi i donacije medicinske opreme crnogorskim bolnicama, ovaj Bjelopoljac je odlučio da svojoj domovini donira 24 respiratora.

<<<Brčvak donira i 24 respiratora: Kome ću da pomognem ako ne mojoj Crnoj Gori<<<

17.00

Direktor KCCG je kazao da je 16 pacijenata hospitalizovano, a 12 se nalazi na Infektivnoj klinici, a četiri na Odjeljenju intenzivne njege. Jedan je na respiratoru i životno je ugrožen.

<<<Eraković: Dani koji slijede su najteži, moramo biti odgovorni i disciplinovani<<<

16.56

Avionom kompanije FlyDubai danas je u Crnu Goru dopremljena nova velika i dragocjena količina medicinske i zaštitne opreme, koju su donirali Petros Stathis, Pol Pua, Ranko Ubović, Aleksandar Mijajlović i Taksin Šinavatra.

<<<Stigla nova velika i dragocjena količina medicinske i zaštitne opreme<<<

15.58

Preduzeće Komunalno Tivat će usmjeriti na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti iznos od 2.500 eura.

<<<Komunalno Tivat doniralo 2.500 eura<<<

15.48

Hrvatska građanska inicijativa donirala je 300 eura Crvenom krstu Kotor, a isti toliki iznos i Crvenom krstu Tivat za pomoć u novonastaloj situaciji.

<<<HGI donirala po 300 eura Crvenom krstu u Kotoru i Tivtu<<<

15.32

Zbog otvaranja ugostiteljskog objekta „Luft“ danas je uhapšen vlasnik lokala Z.Đ. (63) iz Bijelog Polja.

<<<Bjelopoljac otvorio lokal uprkos zabrani, u objektu bilo pet osoba>>>

15.26

Nikšićka policija je zbog kršenja privremenih mjera uhapsila F.V, A.B, i A.Đ. koji su bezbjednosno interesantne osobe. Uhapšen je i L.N. koji je bio sa njima u društvu, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<Nikšić: Zbog kršenja privremenih mjera uhapšene tri bezbjednosno interesantne osobe>>>

15.17

Beranska policija je 27. marta, na jednom stadionu zatekla pet osoba, od kojih je D.B. odbio da da na uvid dokumenta, kada je u pravcu policajca bacio plastičnu flašu, fizički nasrnuo na jednog službenika i pocijepao mu rukav od jakne. On je uhapšen zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i privreden je nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

<<<Uhapšen Beranac: Odbio da se legitimiše, pa pocijepao policajcu rukav>>>

14.23

Podgoričanima D.L., B.R., A.Đ. i P.M. određen je pritvor zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

<<<Podgoričanima pritvor do 72 sata zbog prevoza više od dvije osobe i okupljanja<<<

14.15

Opština Herceg Novi, zahvaljujući saradnji sa vrijednim novskim krojačicama, poklanja zaštitne maske građanima koji do sada nisu uspjeli da ih sebi obezbijede.

<<<Opština Herceg Novi poklanja maske građanima<<<

13.58

Do kraja protekle sedmice smo imali znatno poštovanje mjera od strane građana Nikšića, koje je donio NKT. Međutim, minulog vikenda smo intervenisali više puta na lokalitetu gdje je zabranjeno kretanje građana, na i u Park-šumi Trebjesa, navodi se u saopštenju koje potpisuje načelnik Komunalne policije Novica Milović.

<<<Proteklog vikenda više intervencija u Nikšiću, pojačane kontrole<<<

13.54

Akciju dobrovoljnog davanja krvi 2. aprila organizuju studenti Medicinskog fakulteta UCG u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG i Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore.

<<<Humanitarna akcija studenata: Daruj krv, pokaži da ti je stalo<<<

13.53

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je prošle noći policajce koji kontrolišu poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i poručio da su mjere donijete sinoć neophodne za zaštitu građana u predstojećem kritičnom periodu, da vjeruje da će građani poštovati mjere, i da su nadležne institucije odlučne da sve mjere sprovedu bez izuzetka.

<<<Nuhodžić: Neće biti tolerancije, pošteđenih, ni privilegovanih<<<

13.31

Uprava policije zahvalila se modnom ateljeu Milene Đurđić, koji je podgoričkoj policiji poklonio 200 zaštitnih maski za lice.

<<<Modni atelje Milene Đurđić policiji poklonio 200 zaštitnih maski<<<

13.19

Copy Center je na Facebook-u objavio da je ustupio sajamsku opremu i montirao pregradnih zidova u Bemax areni, sve u cilju formiranja privremene bolnice u borbi protiv virusa korona.

<<<Postavljeni pregradni zidovi: Bemax arena privremena bolnica za oboljele od koronavirusa<<<

13.13

Odluka o zabrani izlaska iz objekata stanovanja od 19 do pet časova radnim danima, a subotom od 13 časova do ponedjeljka u pet sati, koju je Vlada objavila preko društvene mreže Twitter, iz ugla Ustava i zakona pravno je utemeljena, a njen cilj legitiman, saopšteno je danas iz Građanske alijanse.

<<<Zabrana izlaska iz kuća i stanova pravno utemeljena, cilj legitiman<<<

12.47

Ministarstvo ekonomije objavilo je kako treba da izgleda potvrda o izuzetku od zabrane, odnosno od ograničenja kretanja u području zahvaćenom epidemijom zarazne bolesti COVID 19.

<<<Ovo je primjer potvrde o izuzetku od zabrane koju izdaje poslodavac<<<

12.30

Jeremonah G.B. (47) iz Srbije, koji je prije dva dana uhapšen jer je u manastiru u Reževićima držao liturgiju uprkos zabrani, pušten je na slobodu.

<<<Sveštenik na slobodi, oduzeta mu dokumenta, policija provjera njegov boravak u manastiru<<<

12.25

Rukovodstvo Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), na čelu sa direktorom Jevtom Erakovićem, još jednom upćuje iskrenu zahvalnost svim institucijama, kompanijama i pojedincima koji su u ovom presudnom trenutku pokazali društvenu odgovornost i svoje djelovanje usmjerili ka trenutno najvažnijem cilju naše države, a to je očuvanje zdravlja i života naših građana.

<<<Klinički centar se zahvalio donatorima<<<

12.15

Telenor fondacija donirala je 25.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, kao doprinos suzbijanju epidemije koronavirusa.

<<<Telenor fondacija, Sindikat i zaposleni doniraju preko 30.000 eura<<<

Osim toga, članovi sindikata Telenora, kao i ostali zaposleni u kompaniji, donirali su još gotovo 7.000 eura u iste svrhe.

12.20

Savjet Centralne banke Crne Gore donio je odluku o izmjeni i dopunama Odluke o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja novog koronavirusa na finansijski sistem, a prvom mjerom bankama se privremeno zabranjuje isplata dividende akcionarima, osim isplate u obliku akcija banke.

11.23

Trideset tri poslanika, kao i pet funkcionera parlamenta dali su saglasnost Službi Skupštine Crne Gore da polovinu martovske zarade, u ukupnom iznosu 30.798,29 eura usmjeri na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa.

<<<Trideset tri poslanika i pet funkcionera Skupštine donirali 30.798 eura<<<

11.05

Zaposleni u Ministarstvu odbrane i pripadnici Vojske Crne Gore, na čelu sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem i načelnikom Generalštaba Dragutinom Dakićem odrekli su se dijela zarade za borbu protiv COVID19. Oni su Nacionalnom koordinacionom tijelu uplatili gotovo 59.000 eura.

<<<Zaposleni u Ministarstvu odbrane i pripadnici VCG odrekli se dijela zarade, NKT-u uplatili 59.000 eura<<<

10.54

Na snagu su stupile nove mjere o sprječavanju širenja koronavirusa kojima se ograničava kretanje građana.

“Svi koji budu zatečeni u kršenju ovih naredbi biće uhapšeni i krivično procesuirani, bez kompromisa i bilo kakvog izuzetka”, poručuju iz Uprave policije.

<<<Bez kompromisa i izuzetaka: Ko bude kršio naredbu o kretanju biće uhapšen<<<

10.49

Zbog kršenja mjere samoizolacije Tivćanka K.F. (58) sa Ostrva cvijeća odvedena je juče u karantin u Ulcinju i protiv nje će biti podnijeta krivična prijava.

<<<Tivćanka prekršila mere samoizolacije, pješačila lokalnim putem>>>

10.45

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević žalio se Savjetu za građansku kontrolu rada policije na postupanje policijskih službenika tokom sprovođenja njega i njegove supruge u karantin, nakon kršenja samoizolacije. Naime, on smatra da je policija prekoračila svoja ovlašćenja i da nema pravo da snima, a posebno da snimke sprovođenja ljudi u karantin dostavlja medijima.

<<<Medojević se žalio na postupanje policije prilikom sprovođenja u karantin<<<

10.20

U Crnoj Gori na novi koronavirus trenutno je pozitivno 10 zdravstvenih radnika – šest ljekara i četiri medicinske sestre, saopšteno je iz Instituta ja javno zdravlje.

<<<Koronavirusom zaraženo 10 zdravstvenih radanika<<<

09.56

Netačne su tvrdnje Demokratskog fronta da je Vlada uvela policijski čas i da su mjere koje se donose radi suzbijanja epidemije Koronavirusa nezakonite, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

<<<Vlada: Nema policijskog časa, mjere donijete na osnovu Ustava>>>

9.01

Crna Gora drži epidemiju koronavirusa pod kontrolom, a dani koji predstoje su krucijalni kako bi se sačuvalo zdravlje građana, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša. Navodi da je parimani cilj da se ne napuni 600 postelja koliko ih ima u zdravstvenim ustanovama za oboljele od koronavirusa. To, kako ističe Mugoša, Crna Gora može uraditi samo uz pomoć građana i poštovanja mjera samoizilacije.

<<<Mugoša: Epidemiju držimo pod kontrolom, cilj da ne napunimo 600 postelja>>>

08.40

Građanska alijansa smatra da se, imajuću i vidu atmosferu straha, veliki broj pripadnika Uprave policije (najviše po
glavi stanovika u Evropi), Vojska nije trebala angažovati u borbi protiv koronavirusa, već je za njen angažman trebalo sačekati eventualno uvođenja vanrednog stanja.

<<<Analiza GA: Vojsku nije trebalo angažovati prije uvođenja vanrednog stanja<<<

07.57

Od sinoćnjeg presjeka analizirano je 115 uzoraka među kojima je bilo 14 pozitivnih rezultata. U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljelo je 105 osoba.

<<<Još 14 pozitivnih na koronavirus, 105 oboljelih u Crnoj Gori<<<

07.47

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović saopštio je, za TVCG, da iz te opštine u Berane mogu putovati samo oni kojima je najhitnije, te da svi u toj opštini poštuju mjere koje je sprovelo Nacionalno koordinaciono tijelo.

<<<<U Berane iz Petnjice mogu samo najhitniji slučajevi<<<

07.30

U jeku trenutne epidemiološke situacije na teritoriji Opštine Tuzi, jednog od trenutno najugroženijih područja u Crnoj Gori sa COVID-19, NVO Razvoj Vranj, pokrenula je inicijativu za prikupljanje finansijskih sredstava za podršku mještanima sela Vranj.

>>>NVO Razvoj Vranj obezbijedila 220 paketa pomoći za mještane<>>

07.20

U saradnji i koordinaciji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom, Ministarstvom poljoprivrede i velikim trgovinskim lancima danas bi trebalo da realizujemo otkup dijela gotovih poljoprivrednih proizvoda sa teritorije Tuzi, kazao je Pobjedi predsjednik ove opštine Nik Đeljošaj.

<<<Đeljošaj: Pokušaćemo da dio gotovih proizvoda plasiramo na tržište<<<

06.35

Kad sam kročio na crnogorsko tlo, nije me bilo srećnijeg! Ovako za Dnevne novine počinje priču Boško Maraš iz Kotora, koji se zbog brzog širenja korona virusa iz Omana nedavno vratio u Crnu Goru.

<<<Nema ljepšeg osjećaja nego stići kući<<<

06.30

Dom zdravljau Andrijevici ponovo radi u svom punom kapacitetu. To je juče, govoreći u ime lokalne uprave za TV Vijesti potvrdila Marijana Mašović.

<<<Dom zdravlja u Andrijevici radi u punom kapacitetu, u izolaciji 58 građana<<<

06.20

Aktuelna pandemija virusa korona poslednjih dana donijela je mir žiteljima Mjesne zajednice Vilusi. Stanovnici tog pograničnog mjesta navode da su nakon više od pola godine sada odahnuli od migranata koji su u selima pravili štete, uznemiravali i plašili, posebno ona staračka i samačka domaćinstva kojih je nemali broj u tom kraju.

<<<Od pojave virusa korona migranata više nema<<<

06.17

U trenucima kada se borimo sa COVID-19 pandemijom dobro smo zapamtili riječ respirator, stručno rečeno mehanička ventilacija. Kako ga napraviti pročitajte u tekstu profesora Radomira Stojanovića.

<<<Kako napraviti jeftini mehanički respirator<<<

06.15

Ministar finansija Darko Radunović kazao je za Dan da su u kontaktu sa svim inostranim finansijskim institucijama sa kojima Crna Gora sarađuje, ne po pitanju otpisa dugova, već upoznavanja sa njihovim kriznim programima u vremenu pandemije virusa korona.

<<<Radunović: Pregovaramo o dobijanju pomoći, nismo kandidati za otpis duga<<<

06.05

Direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović poručio je u razgovoru za Dnevne novine da su naši ljudi u svijetu i ovog puta pokazali nesebičnu pomoć, solidarnost i humanost u borbi Crne Gore protiv virusa korona i da Uprava ima privilegiju da sa takvim ljudima sarađuje.

<<<Mitrović: Solidarnost i humanost naših ljudi u svijetu čini nas ponosnim<<<

10

avatar
1000
10
0
0
 
9
RakilludakVukMandusicEmanonSistem
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raki
Gost
Raki

Hocel ova vlada pomagat vise gradjane…zivi se ne cuju

lludak
Gost
lludak

pozdrav za medicinsko osoblje a mi u kuce

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Neke od ovih mjera su kontraproduktivne ! Guzve na ulici nije bilo nocu nego danju ! U devet uvece malo koga je bilo da seta po gradu ! Dalje, od kad je skraceno radno vrijeme guzva u marketima je mnogo veca, neuporedivo ! Rafovi u marketims su prepuni beskorisne hemije….! Dosta toga se odlucuje onako kampanjski bez analize stvarnih efekata… Više »

Emanon
Gost
Emanon

S obzirom da posla nema, dosta ljudi bice prinudjeno da pocne baviti se poslom na crno da kupi sebi hranu. Maske u Tivatske apoteke, po danasnjoj informaciji od zaposlenih, stizu “brzo”…. U utorak 7.aprila… Tako da lako cemo…

Sistem
Gost
Sistem

U 7.57h vam je 115 kontaminiranih a sada zadnja vjedtedt da je 91, proverite malo to…

Pomorac.me
Gost
Pomorac.me

Cijela prica se vrti o zdravstvenim radnicima zarazenim prici ostani doma a sta je sa nama pomorcima niko se ne interesuje za nas prepusteni smo sami sebi a ima nas na desetine koji smo daleko od kuce a posjecujemo brodovima naj zarazenija korona virusom . Dje je ta drzava da podigne plate ljudima u ovakvim situacijama dje je ta drzava… Više »

Realnost
Gost
Realnost

Od 1 januara do 30 marta 2020 u citavom svijetu je preko milion ubijenih od cigara ,a preko 500 ooo od alkohola,OVOG MOMENTA KILO LIMUNA KOŠTA KAO DVIJE KUTIJE CIGARA A VALJDA BI TREBALO BIT OBRNUTO .

Daky
Gost
Daky

Zna li se tacno koliko je broj inficiranih vi u 9 ste pisali 104 u 12 pisete 91 odlucite se koliko je tacno.

JESHUA🚔
Gost
JESHUA🚔

#OSTANI DOMA
#OSTANI DOMA
#OSTANI DOMA
#OSTANI DOMA

Sistem
Gost
Sistem

OBAVEZNO… Da ne bi centar širenja virusa bili upravo domovi zdravlja, hitna, urgentni, bolnice… Mora DA da ispred tih ustanova uvjek stoji osoba koja će ljude prije ulaska u tu ustanovu pitati za simptome, i upućivati ih na za to predviđeno mjesto… Jer ako pacijent uđe gdje ne treba, imaće te tada min. 10 ljekara u karantinu + njihove familije..… Više »

Send this to a friend