Društvo

LIVE: Najnovije vijesti o koronavirusu u Crnoj Gori

Jedan smrtni slučaj i 67 zaraženih-bilans je epidemije koronavirusa u Crnoj Gori. Pod zdravstvenim nazorom se nalazi preko 6.000 osoba.

Pratite na CdM-u uživo sve informacije o koronavirusu u Crnoj Gori.

23:50

Operativni štab za praćenje privrede poziva sve kompanije, pojedince i udruženja u Crnoj Gori koje u svom poslovanju koriste 3D štampače da se jave, saopšteno je večeras iz Ministarstva ekonomije. To mogu učiniti na putem e-maila: [email protected]

<<<Sve kompanije koje imaju 3D štampače da se jave Operativnom štabu>>>

22.00

Situaciju držimo pod apsolutnom kontrolom. Zdravstveni sistem je organizovan i spreman za mnogo veće izazove, koje očekujem, koji slijede, rekao je za TVCG šef Kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović.

<<<Lazović: Najoptimističnije prognoze 630 oboljelih u Crnoj Gori>>>

20.20

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti danas je na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, razmotrilo izvještaj Kriznog medicinskog štaba.

<<<Zdravstveni sistem se sprema za nastavak suočavanja sa koronavirusom<<<

20.13

Dva aviona Boeing 737 medicinske opreme sitići će narednih dana u Crnu Goru, a u prvom će biti oko milion zaštitnih maski, preko 300.000 rukavica, zaštitne medicinske naočare, a očekuje se i dolazak oko 5.000 testova za koronavirus, saznaje CdM.

<<<Dva aviona medicinske opreme vrijedne milion i po eura stižu u Crnu Goru<<<

19.34

U cijeloj ovoj situaciji učimo na greškama drugih da ne bismo učili na sopstvenim. Glavna greška svuda u svijetu je bila opuštanje, saopšteno je večeras na Twitter nalogu Instituta za javno zdravlje.

<<<IJZ: Protivnik je tu i opasniji nego ikad prije, ne smijemo sebi dozvoliti greške>>>

19.08

Bjelopoljcu S.O. određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

<<<Bjelopoljcu zadržavanje do 72 sata, komentarisao na Instagramu i izazvao paniku>>>

18.38

Već preksjutra stižu tri tone neophodne medicinske i zaštitne opreme za naše ljekare, zdravstvene radnike i pripadnike svih službi koje su na prvoj liniji borbe protiv pandemije KOVID-19, saopštio je danas predsjednik Vlade Duško Marković, zahvalivši donatoru Petrosu Stathisu, vlasniku kompanije Adriatic Properties i Universal Capital Banke.

<<<Marković zahvalio Stathisu i Al Shaibaniju: Obezbijedili tri tone medicinske i zaštitne opreme, stiže prekosjutra<<<

18.35

Tivćanki P.M. određeno je zadržavanje do 72 sata zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda. Osumnjičena je putem Vibera objavila lažnu vijest da je jedna osoba, čije je lične podatke i sliku objavila, zaražena od novog koronavirusa.

<<<Tivćanki zadržavanje do 72 sata zbog objavljivanja lažne vijesti preko Vibera>>>

18.00

U Crnoj Gori koronavirus je potvrđen kod još dvije osobe, pa je sada ukupno 69 inficiranih. Institut za javno zdravlje je od jutrošnjeg presjeka analizirao 78 uzoraka, od kojih je kod 76 osoba nalaz negativan.

<<<Još dvoje zaraženih koronavirusom, ukupno 69<<<

17.06

Podgorička policija  juče i danas procesuirala je ukupno 16 lica jer su prekšila mjeru zabrane napuštanja teritorije Opštine Tuzi. Samo danas tokom dana devet ih je prekršilo ovu mjeru.

<<<Policija procesuirala 16 žitelja Tuzi, uprkos zabrani zatečeni u Zeti i na Koniku<<<

16.42

Javni servis odbio je zahtjev Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke i mileševske da putem televizijskih ekrana prenosi bogosluženja radi duhovnog ukrjepljenja vjernika u periodu Vaskršnjeg posta dok traje mjera Vlade da se vjerski obredi u Crnoj Gori mogu obavljati isljučivo bez prisustva građana, piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

<<<Odbijen zahtjev MCP: Javni servis neće prenositi liturgije<<<

16.20

Kompanije The Capital Plaza i CentreVille Hotel & Experiences saopštile su da su donirale 20.000 eura za kupovinu respiratora, sa ciljem da se pomogne zdravstvenom sistemu u Crnoj Gori u borbi protiv pandemije koronavirusa Kovid-19.

<<<The Capital Plaza i CentreVille Hotel & Experiences donirali 20.000 eura za nabavku respiratora<<<

15.40

Kako treba da izgleda potvrda o potrebi kretanja zaposlenog pogledajte OVDJE.

15.38

Preduzeće Vodovod i kanalizacija Podgorica je od ove sedmice na svom web sajtu www.vikpg.me uvelo novi servis – plaćanje računa “online”.

15.36

Crveni krst Crne Gore saopštio je da će početkom naredne nedjelje dobiti vrijednu donaciju od Montemlina, članice Šajo Grupe, u vidu 100 tona brašna.

15.20

Bjelopoljska policija je danas privela L.G. u karantin i protiv njega je podnijela krivičnu prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Kako je to izledalo, pogledajte OVDJE.

15.15

U Centru kompetencija u toku je izrada više stotina vizira, koji su dio zaštitne opreme zdravstvenih radnika i koje je odobrio Institut za javno zdravlje.

<<<U Centru kompetencija izrađuje se više stotina vizira za zaštitu zdravstvenih radnika<<<

15.10

Karantin u Sutomoru savršeno funkcioniše do sada i nema nikakvih problema, u konstantnoj smo komunikaciji, i sve ono što je potrebno za karantin i mi sa nivoa lokalne uprave i Opštinskog tima obezbjeđujemo, tvrdi predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević. 

15.00

Internat Policijske akademije u Danilovgradu određen je za karantinski prostor, a u njemu borave osobe koje su doputovale u Crnu Goru iz Pariza.

<<<Pogledajte kako izgleda karantin u Danilovgradu<<<

14.50

Ministarstvo prosvjete je konceptom učenja na daljinu #UciDoma, koji je uveden usljed epidemiološke situacije, zapravo postavilo sistem koji, uz određene intervencije, može da funkcioniše i nakon krize, cijeni nastavnik biologije Branko Anđić.

14.00

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove podsjeća i upozorava subjekte u poslovanju hranom koji obavljaju djelatnost prodaje na malo hrane na obavezu preduzimanja svih propisanih mjera higijenskog rukovanja hranom, uz obavezno sprovođenje i mjere predostrožnosti u skladu sa preporukama za sprječavanje pojave virusa korona.

>>>Račune da ne naplaćuju oni koji rukuju hranom, obavezno pranje ruku>>>

13.46

Srbija je zadržala tri od pet respiratora koje je Crna Gora, odnosno Fond za zdravstveno osiguranje, naručio od predstavnika švedskog proizvođača, koji ima sjedište u Srbiji, kazao je direktor Fonda Sead Čirgić. Dva respiratora ranije su stigla u Crnu Goru preko Hrvatske.

<<<Čirgić: Srbija zadržala tri respiratora namijenjena Crnoj Gori, prodati drugoj kompaniji u toj zemlji<<<

12.21

Moja porodica i ja smo imali sreću da Crnu Goru zovemo domom tokom posljednjih šest godina. U početku smo planirali da ostanemo dvije godine, zbog moje službe u američkoj ambasadi, ali te dvije godine su se pretvorile u šest. Ostali smo u Crnoj Gori jer se nigdje u svijetu ne bismo osjećali sigurnije dok odgajamo naše dvije ćerke, kaže Daren Evans, potpukovnik (u penziji) i bivši vojni ataše za odbranu SAD-a u Crnoj Gori.

<<<Ne postoji bolja lokacija u svijetu za preživljavanje pandemije od Crne Gore<<<

12.05

Muškarac (33) koji je preminuo u pokrajini Lacio, a koji je bio na pozitivan na korona virus nije crnogorski državljanin – potvrđeno je Ambasadi Crne Gore u Rimu iz zvaničnih italijanskih izvora.

CdM nezvanično saznaje da je preminuli muškarac državljanin Srbije.

11:46

<<<Žiteljima Tuzi dostavljeni i ljekovi<<<

Građani Tuzi danas su snadbjeveni ljekovima.

11.34

Crnogorska državljanka Maja Miličković našla se u Beogradu usred epidemije koronavirusa i želi da se vrati u domovinu. Čim stigne na granicu biće upućena u karantin. To, kako kaže za CdM, ne bi bio problem da nema psa o kome jedino ona može da brine. Zato apeluje na nadležne da joj omoguće da bude u kućnoj izolaciji, gdje bi mogla biti sa svojim kućnim ljubimcem.

<<<Šta sa ljubimcima čiji vlasnici idu u karantin, izolaciju ili na liječenje<<<

11.18

Pozdrave i apel Ostani Doma sa Filipina je poslala Baranka, najbolja odbojkašica i kapitenka reprezentacije Crne Gore Tatjana Bokan.

<<<Tanja Bokan poručuje: Budimo strpljivi, za sve će biti vremena<<<<

09.55

Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke, čija je članica Privredna komora Crne Gore, zatražio je od Evropske komisije da, u jeku pandemije novog koronavirusa, sve zemlje regiona budu izuzete iz odluke o restrikciji izvoza medicinske opreme iz Evropske unije.

09.42

<<<Pogledajte kako policija kontroliše ko ulazi i izlazi iz Podgorice<<<

09.33

Na osnovu jedne od odluka Nacionalnog koordinacionog tijela u cilju srpječavanja širenja koronavirusa i zaštite života i zdravlja građana od danas trgovine i apoteke u Crnoj Gori od danas rade od osam do 18 časova.

09.30

Tokom trajanja samoizolacije i boravka u kući ne smiju se zaboraviti ni aspekti fizičkog zdravlja. Institut za javno zdravlje objavio je savjete kako da ostanete fizički aktivni tokom trajanja samoizolacije. Više o tome pročitajte OVDJE.

08.02

Novi korona virus potvrđen je kod 14 osoba, što znači da u Crnoj Gori ima 67 inficiranih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

08.00

Srbija je juče konfiskovala tri respiratora koje je Crna Gora, odnosno Fond za zdravstveno osiguranje, naručio od predstavnika švedskog proizvođača, kompanije Farmont.

<<<Srbija zaplijenila tri respiratora Crne Gore<<<

07.46

Deterdženti za suđe ili za veš, kao i šamponi za kosu svi su vrlo efikasni kao sredstva za čišćenje površina, čime se eliminiše značajan procenat mikroorganizama rekla je za Pobjedu dr Ivana Joksimović iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

<<<Joksimović: Deterdženti za suđe, veš, šamponi za kosu efikasni za čišćenje površina<<<

07.30

Lista crnogorskih muzičara koji posljednjih dana na sebi svojstven način doprinose promociji mjera nadležnih organa i borbi protiv širenja korona virusa bogatija je za ime Slobodana Kovačevića. Istaknuti kantautor i jedan od simbola domaće muzičke scene potrudio se da doprinese u skladu sa mogućnostima i činjenicom da poštuje preporuke nadležnih u vezi sa inicijativom “Ostani doma”, a učinio je to tako što je na Fejsbuk profilu objavio uvodni dio numere istoimenog naziva, sa jasnom i snažnom porukom koja “leti” na krilima stihova profesora književnosti Draška Došljaka.

<<<Pjesma Ostani doma hrabri i hrani dušu<<<

07.25

Žitelji Tuzi su zvanično u karantinu i zabranjeno im je da izlaze zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

<<<Ko pokuša da izađe iz Tuzi biće uhapšen<<<

07.00

Komandant Mornarice Vojske Crne Gore Vesko Tomanović (46) iz Bara protiv kojeg je u utorak veče podnijeta krivična prijava jer je prekršio mjere samoizolacije podnio je ostavku, nezvanično saznaje Pobjeda.

06.10

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je u izjavi za Danda je u vrijeme kada su na snazi mjera Vlade Crne Gore za suzbijanja virusa korona veći dio tužilačke organizacije aktivno uključen u proces rada, da svi tužioci aktivno rade na već ranije započetim predmeti.

<<<Katnić: U fokusu istrage o širenju panike<<<

06.07

Ekipa Dnevnih novina sa službenicima Komunalne policije obišla je juče podgorička igrališta, parkove, ulice i više naselja i uvjerila se u poštovanje preventivnih mjera izdatih od Nacionalnog koordinacionog tijela i zdravstvenih institucija.

<<<Disciplina sve bolja, na javnim mjestima skoro niko<<<

06.06

Dvije porodice iz Tuzi kod kojih su registrovani oboljeli od virusa korona vjeruju da su zaraženi na sahrani koja je organizovana prije mjera zabrane te vrste javnih okupljanja.

<<<Građanin Tuzi: Zarazili smo se na saučešću<<<

06.00

Od 17. marta, kada je dobila poziv Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, iz radionice tivatske kreatorke Radojke Tepavac u volonterskoj akciji “Od srca srcu” sašiveno je i podijeljeno više od 1.300 zaštitnih maski. U humanoj akciji sa Tepavac rade još dvije Tivćanke, Sonja Gardašević i Biljana Golub. One su, uz sve kućne obaveze, prve u Tivtu krenule sa šivenjem zaštitnih maskih za Tivćane.

<<<Lijepa akcija tri Tivćanke: Za sedam dana napravile više od 1.300 maski<<<

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Generalno zdravi ljudi ne treba da se boje

Osa D zaboravio
Gost
Osa D zaboravio

Makli ste respirator. ……..

Krsto
Gost
Krsto

Drzite se Tuzani. Uz vas smo!!!

Tuzi
Gost
Tuzi

Kazu da ih nazovemo za sve sto nam je potrebno!!!
Nisu u stanju 1L varanike da nam donesu.
Uzas,uzas Nika Djeljošević nemoj nas lagati,nemoj .

-- xx --
Gost
-- xx --

Da nebi i kolace dati donesu , ada mlieka si mogao kupit i prije da imas sad vam je Nika kriv sram vas bilo

TGD
Gost
TGD

ONIMA KOJI PRODAJU HLJEB POJASNITI KAKO DA BEZBJEDNO IZDAJU ISTI,

Neo
Gost
Neo

Proći će i ovo, samo se držimo karantina..
Opet će doć naš podgorički žaropek, opet će Podgorica da vrvi od građana… Pljevalja, Berana, Bijelog Polja 😂😂🤣 i neka će

Send this to a friend