Društvo

Ljekari Domova zdravlja prate stanje 554 pacijenta

U Podgorici je trenutno 583 pacijenta koja su pozitivna na Covid-19 a ljekari Domova zdravlja glavnog grada prate stanje 554 pacijenta, saopšteno je iz Domova zdravlja Podgorica.

Timovi Jedinice za patronažu Doma zdravlja Podgorica juče su obavili 27 kućnih posjeta i dali terapije u stanu pacijenata koji su pozitivni na Covid-19 i pacijenata koji se nalaze u izolaciji.

Osim toga, Covid timovi Centra za laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Podgorica obavili su 19 kućnih posjeta radi uzorkovanja pacijenata koji su pozitivni i sumnjivi na Covid-19.

“Odrađena su i četiri snimanja pluća u Centru za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja Podgorica kod pacijenata koji su pozitivni i sumnjivi na Covid-19,  10 transporta Covid pacijenata koje je obavila Covid ekipa Jedinice za sanitetski transport Doma zdravlja Podgorica (prema KCCG i iz KCCG, prema drugim Covid bolnicama, iz Doma zdravlja, kući, ka Institutu za javno zdravlje, drugim gradovima)”, saopšteno je iz Domova zdravlja.

U Covid centru za odrasle u Tološima juče je obrađeno 107 pacijenata (23 pregleda i 84 konsultacije) a bilo je i pet kućnih posjeta. Kako su kazali, 13 pacijenata je upućeno na testiranje.

Što se tiče Covid centra za odrasle na Zlatici, primljeno je i obrađeno 44 pacijenta (devet pregleda i 35 konsultacija) a sedam pacijenata je upućeno na testiranje. Bilo je 11 kućnih posjeta a jedan pacijent iz kućnih posjeta koji je pozitivan na Covid-19 je upućen na Kliniku za infektivne bolesti KCCG.

Na Zlatici je u Covid pedijatrijskom centru obrađeno 26 pacijenata, od čega je bilo osam pregleda i 18 konsultacija. Tri pacijenta su upućena na testiranje.

Send this to a friend