Društvo

LP: Zatvorite granice, vakcinišite narod i dajte mu šansu da preživi

Andrija Popović

Zbog alarmantne zdravstvene i epidemiološke situacije nužno je bez oklijevanja danas zatvoriti granice i ograničiti ulazak samo sa negativnim PCR testom, a zatim uvesti potpuno “zaključavanje” cijele države, saopštili su iz Liberalne partije.

Iz te stranke pozivaju da svi raspoloživi javni i privatni resursi uključe kako bi se pronašli novi kanali za dobijanje potrebnog broja vakcina, jer je, kako kažu, evidentno da Vlada nema kontrolu nad nastalom situacijom, kao ni nad mehanizmima za nabavku dovoljnih količina vakcina.

“Ovo više nije pitanje ličnog stave o postojanju virusa ili ličnog odnosa prema epidemiji već je pitanje biološkog opstanka građana Crne Gore. Lako je gospođo ministarko zdravlja za izbore i to što vi i vaša vlada imate neke vaše argumente za održavanje ovakvog stanja u državi, ali je neprihvatljivo da se dozvoli dalje pogoršavanje stanja i rapidno povećanje broja preminulih”, poručuju Liberali.

Ukazuju da je Institut za javno zdravlje juče saopštio da je od posljedica virusa korona u februaru preminulo 210 građana, što je u odnosu na januar povećanje za čak 70 odsto.

“Kada se tome još dodaju više nego katastrofalni rezultati vlasti u borbi protiv COVID-19 dolazimo do činjenice da je od 4. decembra prošle godine, kada je u Skupštini izabrana nova vlada, do 2. marta ove godine, preminuo 501 građanin Crne Gore. Ovaj broj preminulih predstavlja polovinu od ukupnog broja preminulih od početka epidemije, polovinom marta prošle godine”, naglašavaju u LPCG.

U toj stranci navode da je posebno važno strogo kontrolisati poštovanje mjera u javnoj upravi i uslova u kojima rade zaposleni u državnim organima i preduzećima, jer se u zgradama u kojim se nalaze ministarstava u kancelarijama na malom prostoru nalazi po četiri i više osoba, na ulazima se ne kontroliše temperatura zaposlenim, kao ni strankama koje dolaze, maske ne nosi ni rukovodeći kadar i ne insistira se na mjerama stroge distance.

“Pozivamo inspekciju da hitno interveniše i izvrši kontrolu upravo ministarstava i vlade i da ih sankcioniše zbog napoštovanja mjera. Takođe, ističemo da je važno da se obezbijede strogo kontrolisani uslovi za rad službenika i da se omogući obavezan rad od kuće za svakog od službenika kojem je to neophodno odnosno da ni u jednoj kancelariji ne bude više od dvoje zaposlenih koji se nalaze na propisnoj udaljenosti. Još jednom ponavljamo poziv zatvorite granice, nabavite vakcine, poštujte upravo vi iz vlasti mjere koje propisujete i dajte ovom narodu šansu da preživi”, poručuju iz LP.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
LubizabjeloDakaVesko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lubi
Gost
Lubi

Tako je…bravoooo

zabjelo
Gost
zabjelo

Kakav si ti strucnjak

Daka
Gost
Daka

Bravooi Puraaa

Vesko
Gost
Vesko

Liberali,to je jedini recept mogući,inače izumrijesmo!

Send this to a friend