Društvo

Marković uručio zdravstvenim radnicima ključeve novih stanova

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uručio je danas u Podgorici zdravstvenim radnicima ključeve deset novih stanova, izgrađenih parnerstvom Vlade, Glavnog grada i Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“.

„Ovdje je 97 stanova, a 63 stana su zdravstveni radnici dobili u Nikšiću krajem 2018. godine. Imamo razloga da budemo zadovoljni i da kažemo da ne radimo samo na kvalitetu zdravstvene usluge, nego radimo i na poboljšanju standarda onih koji tu zdravstvenu uslugu obezbjeđuju našim građanima. Želim da se zahvalim i da čestitam Stambenoj zadruzi ‘Zdravstvo’ na ovim aktivnostima. Sad sam dobio informacije koliko je stanova opredijeljeno radnicima širom Crne Gore. To je zaista impresivan rezultat, povoljne cijene stanova sa povlašćenim uslovima za njihov otkup“, rekao je Marković nakon uručenja ključeva.

On je kazao da je Vlada u posljednje dvije godine dodijelila toj zadruzi više od 750.000 eura za gradnju stanova za zaposlene u zdravstvu i da će sa tim aktivnostima nastaviti i dalje. Dodao je da je u projektu, vrijednom oko tri i po miliona eura, važna i uloga Glavnog grada, koji je uložio više od 550.000 eura.

„Vidimo da pored ozbiljnih problema koje imamo u društvu – niskog standarda zaposlenih u i zdravstvu i u obrazovanju i u drugim sektorima društvenih djelatnosti – Vlada radi intenzivno da poboljša njihove uslove rada, ne samo kroz nabavku opreme, nego i unapređenjem uslova rada u zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori već i kvaliteta života zaposlenih u sistemu zdravstva. Nastavićemo da radimo na takav način”, istakao je Marković.

Uvjeren je da će rezultati Vladine politike u pogledu društvenog rasta, stabilizacije javnih finansija, koji bi trebalo da budu okončani po Programu finansijsje stabilizacije krajem ove godine, dati priliku da razgovara o većim platama i u zdravstvu i u obrazovanju i u drugim sektorima.

“Zbog toga molim zaposlene u zdravstvu i obrazovanju da sa nama u dijalogu razumiju opšti društveni ambijent i napore Vlade da taj ambijent unaprijedimo kako bismo ušli u sljedeću, veoma važnu fazu za zaposlene u zdravstvu i obrazovanju koja se tiče povećanja njihovih zarada. Vjerujem da je kraj ove godine i početak 2020. godine dobro vrijeme i za tu novu politku koju će promovisati Vlada“, rekao je premijer.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da je Vlada za tri godine izdvojila 1,8 miliona eura kako bi zaposleni u zdravstvu mogli pod povoljnim uslovima da riješe stambeno pitanje.

„To je odgovoran odnos Vlade i Ministarstva zdravlja“, izjavio je Hrapović.

Dodao je da je na taj način omogućeno da 322 zaposlena u zdravstvenom sistemu riješe stambeno pitanje.

„To je 54 stana godišnje, to je dokaz da Vlada zaista vodi računa o zaposlenima u zdravstvenom sistemu”, rekao je ministar, dodajući da su u toku pregovori sa sindikatima u drugim gradovima i sa lokalnim upravama da se na sličan način postupi i u drugim sredinama.

Direktor Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“ Vladimir Pavićević se zahvalio predsjedniku Vlade i ministru na podršci stambenoj zadruzi „Zdravstvo“

„Stambena zadruga rješava ovaj problem za zaposlene Kliničkom centru Crne Gore, Domu zdravlja Podgorica, Institutu za javno zdravlje, Zavodu za transfuziju krvi, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Montefarmu, Fondu zdravstva i Ministarstvu zdravlja što čini gotovo 4.000 zaposlenih. Potreba za stambenim objektima je velika i nadamo se da ćemo i dalje imati podršku Vlade i Glavnog grada“, rekao je Pavićević.

15 Komentara na "Marković uručio zdravstvenim radnicima ključeve novih stanova"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend