Društvo

 Mašković: Pozivam mlade da se što prije vakcinišu

Predsjednik Centra za afirmaciju i razvoj mladih i član Savjeta za mlade Glavnog grada Miloš Mašković danas je primio prvu dozu Sinofarm vakcine protiv virusa kovid-19 i pozvao sve mlade ljude da se što prije vakcinišu.

On je ukazao da, prema posljednjim istraživanjima, zainteresovanost mladih u Crnoj Gori za vakcinaciju protiv koronavirusa nije na zadovoljavajućem nivou.

“Važno je da o imunizaciji govorimo što više, svojim primjerom treba da podstaknemo mlade ljude da se što prije vakcinišu, kako bi se što prije vratili starom načinu života. Mislim da je vakcinacija investicija u našu budućnost i zato sam se vakcinisao čim mi se ukazala prilika”, rekao je Mašković.

Nada se da će mladi biti zainteresovaniji za proces imunizacije u narednom periodu, ali i da će se jednako čuvati i nakon što prime vakcinu.

“Nadam se da će u narednom periodu biti veći broj mladih ljudi zainteresovanih za vakcinaciju. Svakako, ne smijemo zaboraviti da nosimo masku i držimo distancu nakon vakcinacije. Vakcinacija je samo još jedan vid zaštite. Moramo biti svjesni da rizici od zaraze postoje iako smo vakcinisani”, kazao je on.

Mašković je ispred CARM-a i Savjeta za mlade Glavnog grada pozvao sve mlade ljude da se vakcinišu i najavio konkretne aktivnosti tih organizacija po pitanju procesa imunizacije mladih protiv kovida u Crnoj Gori.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Grozno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grozno
Gost
Grozno

Hoćemo kad budemo mogli da biramo vakcine!

Send this to a friend