Društvo

MCP: Ne organizujemo prevoz iz Srbije i RS-a, ali svakako dođite

Hram Hristovog Vaskrsenja

Mitropolija crnogorsko primorska demantovala je da organizuje autobuski prevoz radi dolaska vjernika iz Srbije i Republike Srpske na Trojčindanski sabor, 15. juna u Hramu hristovog vaskrsenja u Podgorici.

U MCP tvrde da nisu uputili bilo kakav poziv bilo kojim političarima da u ime bilo koje političke opcije pozivaju građane da dođu i učestvuju na Trojčindanskom saboru.

“Ovo je isključivo crkveno sabranje, čiji je povod svenarodna proslava Boga ljubavi otkrivenog na Trojični dan, na spasenje i prosvećenje svega roda ljudskog, kao i priziv na bratsku ljubav i slogu i pomirenje u raspolućenoj Crnoj Gori. Pitamo se: na osnovu kojeg Božijeg ili ljudskog zakona, predsjednik države i njegova sekularna vlada stvara svoju partijsku “crnogorsku crkvu”? I, ko je taj koji se ovdje bavi politikom, odnosno manipulisanjem Crkvom? Ukoliko se, pak, proglašava politikom otpor Crkve protiv ugrožavanja njenog bića i dostojanstva, protiv Vladinog Predloga zakona o otimanju njenih hramova i imovine, nezapamćenog u istoriji Crne Gore i šire u svijetu, onda to jeste politika – odbrane elementarnih ljudskih prava, a nikako politikanstvo bilo kakve vrste”, navodi se u saopštenju MCP.

Zaključuju da pravoslavne arhijereje, sveštenike, monahe, monahinje i vjernike iz okruženja Crne Gore i vascijelog pravoslavnog svijeta, kao i sve ljude dobre volje, pozivaju da ih podrže svojim molitvama za očuvanje slobode vjere i pravde i vjekovnih prava Crkve, njenih Svetinja i imovine u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
galeb
Gost
galeb

Alo……………….ovo vam je vijest od 11.06.,a vi ga objavljujete 02.07. u rubrici društvo.Neko će pomisliti da smo na Islandu i da se kod nas ništa ne dešava.

enter
Gost
enter

Srbije i Bosne i Hercegovine*

oliver mlakar
Gost
oliver mlakar

ovaj post vam osta za penziju… micite ga dosadio je.

fdfghgfh
Gost
fdfghgfh

Od kad Crnogorci koriste rijec sabor !? To je rijec nepoznata kod nas… Crnogorski je zbor, a ne nekakav sabor… polako cete vi odakle ste se dovucali u Crnu Goru, kojoj nijeste zahvalni, nego je ugrozavate na svaki mogucni nacin… e, sad cete doma polako… takodje, one priseljene u HN, kojima je drzava Crna Gora sve dala, a koji su… Više »

razum
Gost
razum

braco hriscani, molim vas dozovite se pameti. Ne dozvolite da mrzite brata, da vam se dusa uprlja. Svaki ekstrem je los pa tako sad SPC pije plodove toga sto je CG zastava zabranjena, sto pljuju po crnogorskoj naciji… Sa druge strane, svi smo mi krsteni u SPC i to je nasa crkva pa tako ne moze nestati nesto sto je… Više »

delboj
Gost
delboj

A Srbijanski mediji pisali o zadrzavanju desetine autobusa na granici iz RS i Srbije.

Lomi
Gost
Lomi

A naivni “vjernici” CPC (subotari) misle da im vlast vraca toboz njihovu crkvu a njima na pameti samo kako lakse da prodaju crkveno zemljiste po primorju…

Joo
Gost
Joo

kakvi god da su, vernici CPC su VERNICI……a ti i tvoji ste krimosi, lopovi, i teroristi….da ne zaboravim i okupatori….a svakom okupatoru i okupaciji dodje KRAJ…….

Bidon
Gost
Bidon

“Proslava Boga ljubavi”, sigurno. Dosta ste se vozili u s klasama. Sad ćete malo u Ladu.

sa morske obale
Gost
sa morske obale

Dok nas u cilju svojih interesa “zamlaćuju” time da li smo Srbi ili Crnogorci, ljudi, jeste li svjesni da idemo u pravcu građanskog rata?!

Joo
Gost
Joo

U CG ne idemo u rat…..iako bi srbijanci to voleli….to bi im bila dusevna hrana ali ostace gladni…..ali okupatori srbijanki, jedini rat koji se ikada vodio je onaj koji ste vi pocinjali, a u CG ga vise necete……sve ratove koje ste sami vodili ste izgubili….a i taj gradjanski koji samo sto vam nije poceo u Srbistanu, i taj ce te… Više »

Baranin
Gost
Baranin

Kako je lijep Hram Hristovog Vaskrsenja, mada se meni cini da je “nas”, barski Sv. Jovana Vladimira jos ljepsi.

Stanko
Gost
Stanko

I u pograni;nim djelovima Crne Gore prema Srbiji, prema Bosni žive Crnogorci.

freeMNE
Gost
freeMNE

A sa Kosova jel organizujete?

Baranin
Gost
Baranin

Zasto da organizujemo sa Kosova kada tamo zive vasa braca kooja su vam pomogla na referendumu, kada vi budete organizovali vi ih i zovite, slobodno.

15050
Gost
15050

Oteto prokleto. Nema tu partijske crkve, vec one vjekovne crnogorske koju ste nasilno zauzeli, zajedno sa crnogorskim svetinjama. Uskoro ih vracamo.

Milogorija
Gost
Milogorija

Vi jos nijeste izasli iz komunizma

Joo
Gost
Joo

mi mozda nismo……ali vi definitivno niste izasli iz komunizma…..prekrajanje i falcifikovanje istorije i kradja svojine vam ide uz komunisticki karakter…….

Betoven
Gost
Betoven

Na granici ih zaustaviti.

mrki
Gost
mrki

I prebiti.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

ali gledajte da dodjete ka 2016..

dobronamjerni
Gost
dobronamjerni

Trebalo bi da Uprava za nekretnine, kao nadležni državni organ, objavi redoslijed upisa vlasništva nad svim vjerskim objektima, kako su bili upisani npr. 70-tih godine, te kad su upisani na sadašnje vlasnike kao i osnov toga upisa. Mislim da bi sve bilo mnogo jasnije. Vidjelo bi se da li se novim zakonom planira otimanje ili je možda otimanja bilo ranije.

Sveta zemljaCG
Gost
Sveta zemljaCG

CPC – TAKO JE BILO, I TAKO CE BITI!

Baranin
Gost
Baranin

Tako je bilo hahahahhahahah, e svaka li vam je izmisljena.

Sveta zemljaCG
Gost
Sveta zemljaCG

Ne vrsljajte vise Srbi po Crnoj Gori, sto je MNOGO, MNOGO JE!
Ajde, razlaz! Svak svojoj kuci!
OVO JE CRNA GORA. ONA IMA SVOJU CRNOGORSKU AUTOKEFALNU PRAVOSLAVNU CRKVU, DRZAVNU VJERU PRAVOSLAVNIH CRNOGORACA.
I TU SE ZAVRSAVA PRICA. TAKO JE BILO, I TAKO CE BITI.
A na vasar idite u Gucu, tamo vas jedva cekaju.
Zivjela Crna Gora i sveta CPC.

MNE
Gost
MNE

Svetosavska sekta…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kojoj su pripadali Crnojevici i Petrovici….

Bokelj
Gost
Bokelj

E zato policija treba takve da vrati sa granice pa nek u svojoj zemlji ordiniraju!

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Napadi se nastavljaju i to u talasima.

Send this to a friend