Društvo

Medenica: Sudovi do daljnjeg nastavljaju rad u posebnom režimu

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, donijela je Odluku o produžetku mjera o posebnom režimu rada u svim sudovima.

“Imajući u vidu, da su mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, za suzbijanje suzbijanje širenja koronavirusa u Crnoj Gori i dalje na snazi, odlučeno je da se mjere o posebnom režimu rada sudova, za vrijeme trajanja epidemije, produže do dalje odluke”, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Prvobitne odluke o posebnom režimu rada sudova, podsjetimo, važile su do 30. marta ove godine, a novom Odlukom one se produžavaju do daljnjeg.

“Aktom o uvođenju mjera od 16.03.2020. godine, propisan je poseban režim rada u svim sudovima. Pomenute mjere mogu se pronaći na sajtu www.sudstvo.me . Dopunom Akta od 19.03.2020. godine, predsjednicima sudova je ukazano na mjere, koje je potrebno preduzeti u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i Istražnom zatvoru”, napominju u Vrhovnom sudu.

Još jednim Aktom, koji je donijet istog dana, detaljnije je uređen rad sudske administracije za vrijeme trajanja posebnog režima rada sudova.

U skladu sa tim Aktom, stranke dok traje epidemija COVID-19, ne dolaze u sud, ali se sva neophodna komunikacija stranaka i suda odvija nesmetano.

Vrhovni sud Crne Gore pismena prima putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte: [email protected], a kontakt telefon pisarnice je 020/665-388.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MikavicaVeka kanarinka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mikavica
Gost
Mikavica

Ova ima preko 65! U karantin odma!

Veka kanarinka
Gost
Veka kanarinka

Izvesna S.D. koja je uhapšena u policijskoj akciji „Azil“ zbog šverca migranata, sklopila je sporazum sa Specijalnim tužilaštvom i pristala da joj se izrekne vaspitna mjera 80 sati rada u humanitarne svrhe. O ovom sporazumu sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Pean odlučiće 21.marta.

Send this to a friend