Društvo

Micev: Naredne sedmice sunčano i toplo, temperatura do 23 stepena

Branko Micev/ foto: Screenshot TVCG
Branko Micev/ foto: Screenshot TVCG

U Crnoj Gori će danas i sjutra biti sunčano i stabilno vrijeme, sa temperaturom do 20 stepeni u Podgorici, kazao je meteorolog Branko Micev. Nakon naoblačenja u ponedjeljak i utorak, tokom naredne sedmice očekuju nas lijepi i topli dani, a živa na termometru dostizaće 23 stepena. Od 26. marta promjena vremenskih prilika, kiša i snijeg, rekao je Micev je za emisiju „Dobro jutro Crna Goro“.

Prema posljednjim podacima HMZCG, u Crnoj Gori je vedro i sunčano. Kako je kazao Branko Micev, jutros se temperatura vazduha na sjeveru u kotlinama i rječnim dolinama spustila do -8 stepeni.

„Danas i sjutra naše područje će biti dominantno pod uticajem tople vazdušne mase koja dolazi sa sjevera Afričkog kontinenta. Vazdušni pritisaj biće visok. Biće pretežno sunčano, relativno toplo, stabilno. Temperatura će biti nekoliko stepeni biće iznad prosječne. U Glavnom gradu biće između 18 i 20 stepeni“, kazao je meteorolog i dodao da je najveća prosječna za ovo doba godine 15 stepeni.

Na Žabljaku, visina sniježnog pokrivača je iznad 40 cm.

U ponedjeljak i utorak očekuje nas kratkotrajno periferno naoblačenje.

„Možda u ponedjeljak tokom noći i utorak ujutru u sjevernim predjelima možemo očekivati kratkotrajne padavine prolaznog karaktera i snijeg na planinama. Od utorka do subote očekuje nas sunčano i natprosječno toplo vrijeme. Temperatura vazduha biće na nivou od 20 do 23 stepena, iznad prosjeka ove godine“, rekao je Micev.

Ukoliko ne dođe do značajne promjene meteorološke situacije, već 26, 27. i 28. marta očekuje se promjena vremenskih prilika, biće uslova za kišu, za sunježicu i snijeg.

4

avatar
1000
4
0
0
 
3
Broj JedanFikaĐokoTechno Pop
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Broj Jedan
Gost
Broj Jedan

Ajde, dako ugrije!

Fika
Gost
Fika

Daj legendo,ne prepadaj narod svaki put!
Kad krene malo toplo – e izgore se, a krene li kap kiše – poplaviste, a padne li pahulja na stazu – ne krećite na put, sve je zameteno, ada brate opuštaj malo!

Đoko
Gost
Đoko

E vala više snijeg na Žabljaku,bruka!
Ne saopštavaj nam ka da je to nešto dobro i normalno

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Znači provedriće iznad Gore Crne?

Send this to a friend