Društvo

Ministarstvo odbrane: Novosti uobičajeno udarna pesnica lažnih informacija

Ministarstvo odbrane demantovalo je danas navode Večernjih novosti koje su objavile tekst u kome tvrde da Crn Gora priprema vojsku  za izlazak na ulice.

Reagovanje Ministarstva odbrane prenosilo u cjelosti: 

Po svojoj oprobanoj matrici, Novosti uzaludno pokušavaju da u spiralu laži uvuku i Vojsku Crne Gore, instituciju od najvećeg povjerenja u našoj zemlji. Zato smo prinuđeni da reagujemo, iako znamo da je to kao da biješ prutom po vodi.

Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu. Sve što su do sada napisali, a tiče se Crne Gore je neistina. Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom “I vojsku pripremaju za izlazak na ulice”, misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih “litije” u organizaciji SPC.

Podsjećamo da je taj tabloid neslavnu titulu najvećeg širitelja neistine u regionu dobio 1993. godine, objavljivanjem čuvene slike Uroša Predića “Na majčinom grobu” nastale prije više od 130 godina. Tada su je predstavili kao fotografiju na kojoj je, navodno, srpsko ratno siroče iz BiH, što je bio jadan pokušaj ilustracije stradanja djece. Ili šta reći za fotografiju iz 2000. godine u Crnoj Gori, tačnije u Beranama sa mitinga podrške Slobodanu Miloševiću.

Koristimo priliku da obavijestimo, ne samo Novosti, nego sve srpske tabloide da ne mogu uznemiriti javnost u Crnoj Gori. Građani Crne Gore su vas poodavno pročitali. I ovo pitanje znaćemo da riješimo na miran, evropski način. Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i bezbjednost države i svojih građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
boki
Gost
boki

Opet lazna vijest kao prosli put kad su objavili da je zabranjeno vojnicima da idu litije a onda ih general demantovao i rekao da jeste zabranjeno vojsci da ide na litije? Sta rade Novosti, strasno.

eto
Gost
eto

Prika iste te žute novine kupuje jedan dio crnogorskih Srba u vojsci od 2006. pa nadalje.Moraćeš se upoznati sa ukućanima malo bolje.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Novina je ista kao i vlasnik,toalet papir

vlast kaže da..
Gost
vlast kaže da..

Kad se obrise na papiru ostane Novak.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

To je trag sto ti je na obraz

Novak na Palomi
Gost
Novak na Palomi

Samo se ti češi.

Send this to a friend