Društvo

Ministarstvo za ljudska prava osudilo zastrašivanje građana islamske vjeroispovijesti

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osuđuje zastrašivanje građana islamske vjeroispovijesti u Beranama i saopštava da su crnogorske vlasti odlučne i sposobne da svima osiguraju bezbjedan i dostojanstven život. Slobodno i otvoreno društvo i napredak građanske Crne Gore su imperativ u svakom trenutku.

<<<U Beranama osvanuli grafiti mržnje: Zastrašujuća četnička ikonografija>>>

“Antimuslimanska akcija u Beranama dogodila se dan nakon okupljana pristalica četničkog pokreta. Dodatno su zabrinjavajući navodi da su mu prisustvovale i osobe koje obavljaju odgovorne dužnosti u lokalnoj samoupravi. Lokalne vlasti imaju dodatnu odgovornost da snažno zastupaju demokratske vrijednosti i osiguraju društveno uključivanje i prihvatanje svih građana, bez ikakvih ustupaka prema nacionalizmu ili mržnji”, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Fašizam nije samo istorijsko pamćenje već se, kako dodaju, kroz populizam i radikalizaciju, prepoznaje kao sve prisutnija savremena prijetnja i često se prerušava u druge političke pokrete i ideje i prisutan je u javnom prostoru.

“Imajući u vidu posebnost svoje institucionalne pozicije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će još snažnije doprinositi širenju antifašističkih vrijednosti na kojima počiva savremeni koncept poštovanja ljudskih prava i današnja Crna Gora”, zaključuje se u saopštenju.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
MuzilPiksiSekulaSolexPasa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Muzil
Gost
Muzil

A nasli mediokriteta krivokapica da ih predstavlja

Piksi
Gost
Piksi

Gradjani islamske vjeroispovijesti su nase komsije i sugradjani i ne vjerujem da ce ih saka jada koji ovo smisljaju i pisu mnogo uplasiti.Svi lojalni gradjani Crne Gore stace u njihovu odbranu.

Solex
Gost
Solex

Od koga da se plasim

Pasa
Gost
Pasa

Tako je … i najstrozije kazniti

Virus
Gost
Virus

Svratite do ANB-a, tamo su vam izvršioci

Sekula
Gost
Sekula

A ko je odlikovao vašeg idola ratnog zločinca pavla đurišića
Jel Staljin ili Hitler a virus ?
Gvozdenim krstom za “hrabrost”

Send this to a friend