Društvo Nacionalno koordinaciono tijelo

Mjere dale rezultate, građani ih se više pridržavali

Ilustracija, foto: Pixabay

U ovom trenutku popunjenost crnogorskih zdravstvenih kapaciteta je oko 30 odsto.To nam pokazuje da su epidemiološke mjere, preduzete posljednjih nedjelja, u pojedinim opštinama dale rezultate. Rast broja inficiranih u Nikšiću i Beranama, koji su bili najugroženiji, višestruko je smanjen. Pored zdravstvenog sistema i ostalih institucija uključenih u borbu sa virusom, svakako, to je rezultat građana koji su se odgovornije pridržavali propisanih mjera, saopštili su danas iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Kako se ističe, drugi talas pandemije koronavirusa već danima bilježi neslavne rekorde širom svijeta. U cijeloj Evropi situacija je veoma složena, mnoge zemlje preduzele su najrestriktivnije mjere jer su zdravstveni sistemi na granici pucanja.

Upozorenja stižu sa najviših adresa.

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije SZO za Evropu Hans Kluge u intervjuu CNN-u upozorio je na predviđanja SZO da dugoročno popuštanje mjera može povećati dnevnu smrtnost do četiri-pet puta do januara 2021. u odnosu na onu koju smo imali u aprilu.

“Isti modeli pokazuju da jednostavne mjere poput dosljednije upotrebe maski i strogog upravljanja skupovima u javnim i privatnim prostorima mogu spasiti stotine hiljada života”, rekao je Kluge.

Ponovio je i više puta iznijeti stav da “pandemija ne mijenja svoj smjer, nego to radimo mi”.

“Naš zdravstveni sistem je dao odlične odgovore u svim segmentima: praćenja, analize, organizacije, posvećenosti i požrtvovanosti u radu, čime su zaslužili visoko poštovanje cijelog društva”, naglašavaju u NKT-u i pozivaju građane da svi zajedno poštovanjem mjera damo doprinos suzbijanju pandemije i time spriječimo pooštravanje mjera koje pogađaju i građane i ekonomiju.

20

avatar
1000
20
0
0
 
20
Bob RockBot 32/6PostarMirjana A.R.PG.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bob Rock
Gost
Bob Rock

Mjere dale rezultat a 350 novozarazenih juče? Kakav bi bio da niste uveli “mjere”

Bot 32/6
Gost
Bot 32/6

Ovi nkt se sprda sa nama, da neće danas opet da nas proglase korona free. To što su oni ne sposobni da uzmu dovoljno uzoraka i da ih obrade blagovremeno ne znači da korone nema i da se ona i dalje ne širi. Stvarno bi bilo lijepo za promjenu da se pohapse odgovorni.

Postar
Gost
Postar

Ovo saopstenje NKT-a je teska ironija, siguran sam

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Sprdaju li se ovi s nama kad kažu da “mjere daju rezultate”. U Cetinju zatvorene škole i svi lokali – nemaju što više zatvoriti sem prodavnice i apoteke, i danas 3 puta više oboljelih nego i jedan drugi dan!

PG.
Gost
PG.

Kad ovo cujem NKT povrace mi se

Daky
Gost
Daky

Pa vidi se 8 umrili za jedan dan rezultati su tu nema sta ..sramota.

Učo
Gost
Učo

Ne razumijem …sve više zaraženih i umrlih a mjere daju rezultate ?!?

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Je li istina da puštate da se Podgorica ovako zarazi zarad kafedžijskog lobija??? Sa strožijim mjerama uveliko bi se smanjivale brojke i u PG. Sramota…No evo da sačekamo pošto se u stopu prate šefovi iz EU, Njemačka i Francuska, pa evo oni opet zatvaraju, dako i vi za PG konačno uvedete neke mjere, jer bez strožijih mjera ovo ne valja… Više »

Zdravko Herbiko
Gost
Zdravko Herbiko

Kako nas Podgoricane pusti NKT niz vodu. Samo za to sto znaju da nece dugo biti na tim mjestima. Bravo patriote!!!

Zbogom pameti
Gost
Zbogom pameti

Ovi iz NKT-a su stvarno izgubili pamet. U posljednja tri dana preko 2o umrlih a oboljelih blizu hiljadu i njima mjere daju rezultate. Izgleda po njima da bi rezultati bili bolji da se više umire. Ostajalo bi više slobodnih mjesta u covid bolnicama.

Samo istina
Gost
Samo istina

A zasto se ovaj gospodin ne zapita iz SZO da li nasa drzava daje gradjanima koji su ostali bez posla kao u njihovoj drzavi i mnogim drugim
Ili cemo.lagano umirati od gladi a koronu zaboraviti

Sunce s juga
Gost
Sunce s juga

Pitam se pitam sta kaze SZO za Podgoricu ?
Pitam se pitam mnogo toga ……………………

Njanjanja
Gost
Njanjanja

Vidimo , evo 300 zarazenih zadnjih dana.

Lesinari
Gost
Lesinari

Hahahahahahahahahahahahahahaha
Bravisima

Anoniman
Gost
Anoniman

Vidim kako su mjere dale rezultat svakim danom sve više i više zaraženih i mrtvih danas 354 i osmoro mrtvih

Cero Podi
Gost
Cero Podi

Kreteni! Kažete, mjere dale rezultate, a rekordan broj oboljelih.
Ko se to sprda s ovim jadnim narodom!?

Petrana
Gost
Petrana

Bas su dale rezultate, 354 novooboljelih a ismoro umrlo.

MijoN
Gost
MijoN

Eo vidimo, komična izjava, danas 350 zaraženih, 170 u Podgorici

Hijo
Gost
Hijo

Sacekajte prvo da onih 2000 zaostatka obrade. Podgorica je trecina drzave i tu je haos i dalje. Juce je umrlo 7 ljudi, a zarazeno 300 i to je kao da je u Italiju umrlo 700, a zazrano 30 000. To su uzasne cifre. Nemojmo se faliti molim vas.

Prč
Gost
Prč

Iskreno postujem sve sto radi zdravstveni sistem u vezi korone.ali zasto niste do kraja iskreni pa kasete sta se desava u pg koja biljezi vise nego zabrinjavajuce brojke a ide se ka gorem.zasto tu nema mjera prije nego odemo u crveno.jer se ne mozemo pohvaliti kako sa brojem oboljelih tako i sa smrtnoscu.i dalje smo medju orvima u evropi po… Više »

Send this to a friend