Društvo

Mještani Mrkojevića bez odgovora, opet blokiraju put

Sa ranije blokade

Mještani Mrkojevića najavljuju da će u nedjelju 7.avgusta ponovo blokirati regionalni put R 29 u mjestu Pečurice na putu od Bara ka graničnom prelazu  Sukobin.

“Ovoga puta protestu će se pridružiti i mještani Kruta iz ulcinjske opštine kojima takođe pripada dio ove trase u dužini od 14 kilometra. U pitanju je visoko frekventna dionica puta kojom godišnje prodje oko 500.000 vozila”, navode mještani.

Podsjetimo mještani Mrkojevića započeli su sa protestima nakon što je Vlada donijela odluku da se dio sredstava predvidjenih budzetom za raspisivanje javnog tendera za rekonstrukciju ovog puta prebace na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.

Tada su izašli sa zahtjevima da se hitno donese Odluka o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022 godinu; da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom Sporazumu i da se započne postupak eksproprijacije i isplati vlasnicima zemljišta sredstva koja su uplaćena od strane Opštine Bar na račun Ministarstva finansija.

“S obzirom da nije bilo reakcije iz Vlade mještani su odlučili da intenzivirju blokadu puta i sada najavljuju jednosatni prekid saobraćaja u nedjelju od 10 sati”, navode.

Send this to a friend