Društvo

Mladi URE: UCG da produži studentima rok za otplatu dugovanja

Forum mladih Građanskog pokreta URA, uputio je danas javni apel Univerzitetu Crne Gore sa zahtjevom da se studentima  produži rok za uplatu zaostalih dugovanja, te da se studentima ne onemogućava prijava ispita za septembarski rok, zbog zaostalih dugovanja.

Predsjednik Foruma mladih URE Milan Đaković kazao je da je Univerzitet izašao sa uslovom prema studentima koji se ne finansiraju iz budžeta da moraju platiti sva zaostala dugovanja kako bi izašli na završne ispite u septembarskom roku.

“Ovaj apel je odraz naše želje da se studentima, koji nijesu u mogućnosti da do kraja ljetnje turističke sezone otplate dug, rok za otplatu istog produži, oni nesmetano izađu u septembarskom roku i polažu ispite. Velika većina mladih finansira svoje studije sezonskim radom, te smatramo da bi Univerzitet trebalo da ima razumijevanja za specifičnu situaciju u kojoj se nalazi dobar dio studenata”, poručuje Đaković.

On izražava nadu da će njihov apel, kao i zahtjevi velikog broja studenata biti razmotreni, i napominje čelnike Univerziteta da i u ovom i u budućim slučajevima moraju biti predusretljiviji prema studentima, jer su oni tu zbog njih.

Send this to a friend