Društvo

Moje drvo vraća Podgoricu na ekološku mapu Evrope

Podgorica se vraća na ekološku mapu Evrope. Glavni grad planira da lansira mobilnu aplikaciju Moje drvo, kako bi svi zainteresovani pojedinci i kompanije mogli da kupe drvo i da ga posade na nekoj od lokacija koje će odraditi gradsko preduzeće Zelenilo, kao i da prate njegov rast. Sve ovo je dogovoreno na sastanku gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, sa predstavnicima nevladine organizacije Udruženje ljubitelja Gorice i prirode, te kompanije Amplitudo koja je uradila aplikaciju.

Iz kompanije Amplitudo kažu da je Moje drvo prva gradska zelena platforma, koja ima za cilj da pomogne povratak Podgorice na ekološku mapu Evrope.

“Bilo da ste firma sa sjedištem u Podgorici ili lokal patriota, evo prilike da uradite nešto za sebe i druge. Moje drvo je naša donacija za Glavni grad Podgorica, koji je prepoznao potrebu ozelenjavanja, uz veliku podršku partnera iz Ekološki Pokret Ozon i Udruženje ljubitelja Gorice i prirode”, smatraju oni.

Dodaju da je aplikacija Moje drvo inovativan način da ozelenimo naš grad.

“Uz pomoć informacionih tehnologija, kao mehanizama komunikacije najbližim savremenom životu, želimo da unaprijedimo grad koji dijelimo sa prijateljima i porodicom. Moje drvo nudi pojedincima i svim kompanijama mogućnost da jednostavno i efikasno učestvuju u projektu, koji ima plemenit i dugoročan cilj da unaprijedi Podgoricu kao grad i mjesto za život. Samim tim Podgorica postavlja standard, koji će drugi gradovi u Crnoj Gori, a i u regionu htjeti da prate. Vizija je i da doprinese promijeni svijesti o prostoru koji dijelimo i potrebi da vratimo Crnu Goru i Podgoricu na mapu ekologije. Odgovoran odnos prema životnoj sredini mora opet postati sastavni dio naše svakodnevnice, naročito imajući u vidu da je Crna Gora po svom Ustavu ekološka država. Glavni grad je najbolje mjesto da otpočnemo sa realizovanjem te vizije”, zaključuju oni.

“Ono što naš projekat nudi su konkretne mjere za ispunjenje tog cilja i već imamo zainteresovane građane i kompanije koje žele da učestvuju u tom projektu. Zbog toga je važno da se ovakve ideje umreže i da se u partnerskom odnosu, uz razmjenu iskustava, dođe do najboljih rezultata, na zadovoljstvo naših građana”, istakao je gradonačelnik Vuković.

M.D.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend