Društvo VIRUS NE POSUSTAJE, A PROBLEMI SVE VEĆI

Montefarm i domovi zdravlja nespremni za vakcinaciju, fali kompletna oprema

Ilustracija

U Crnoj Gori su od posledica virusa korona juče preminule tri osobe, dok je infekcija utvrđena kod njih 476. Iz Instituta je saopšteno da je infekcija potvrđena i kod 45 štićenika Doma za stare “Duga” u Danilovgradu i da su svi dobrog zdravstvenog stanja. I pored toga što je Ministarstvo zdravlja najavilo isporuku prvih količina vakcina protiv virusa korona za kraj januara ili početak februara, Montefarm i domovi zdravlja nemaju laboratorijske zamrzivače za duboko zamrzavanje (hladni lanac), između 20 i 80 stepeni, za prihvat, čuvanje i distribuciju tog imunološkog lijeka, potvrđeno je Danu iz tih zdravstvenih ustanova.

Iz Montefarma su saopštili da su u saradnji sa Institutom za javno zdravlje uradili procjenu neophodnih uslova za prihvat i distribuciju vakcina.

“Shodno tim podacima pokrenut je pregovarački postupak za nabavku laboratorijskih zamrzivača za duboko zamrzavanje u skladu sa zakonom o javnim nabavkama. Institut za javno zdravlje vrši procjenu potrebnih količina vakcina uopšte, pa tako i kad je u pitanju vakcina protiv Kovida-19 “, ističu iz Montefarma.

Prema saznanjima Dana, komisije Instituta su obišle domove zdravlja kako bi se uvjerile kakvi su kapaciteti za prihvat vakcina, koje će se građanima davati na primarnoj zdravstvenoj zaštiti i tom prilikom se uvjerili da nijedna ustanova nema zamrzivače za čuvanje ovakvog tipa vakcine.

Iz Ministarstva zdravlja Danu nijesu odgovorili zbog čega nekoliko sedmica prije isporuke prvih vakcina nemaju adekvatne aparate za njihovo čuvanje.

25

avatar
1000
22
3
0
 
25
petarKomšijaMirko 123Pedjativat
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
petar
Gost
petar

To je tečni Azot a ne zamrzivači. Drugo neke preko Verice i Boškovića naruče mašinu za pelet ?

Mirko 123
Gost
Mirko 123

Prethodna vlast je ostavila kompletno opremljeno zdravstvo, nego ovi poniješe sve za srbiju. Kupili vakcine specijalne frižidere

Pedja
Gost
Pedja

Moze li od onih 750 meleona tajno pozajmljenih meni 1200 Eura i jos 3600 za ostale clanove domacinstva. Mislim da cu ja sa tih 5 hiljada bolje upravljati nego ovi nesposobnjakovici !!!

tivat
Gost
tivat

Sram ih bilo. Nesposobni su. Samo trce oko popova i oko crkvenih cerada .

Bazinga
Gost
Bazinga

Nabavit će nam frižidere Jadranka Vuković, pitajte Krivokapića ko je to zna on dobro, ako on ne zna znaju njegovi sinovi. Možda tad ukapira ovaj narod kako su Srbi bili ugroženi u Crnoj Gori navodno ko u NDH.

Mila
Gost
Mila

Ovo je strasno. Godinu dana hara pandemija i sad kad su vakcine na dohvat ruke nema frizidera. Ovo je zlocin prema stanovnostvu. Zemlje oko nas primaju drugu vakcinu a kod nas se cuti. Narod treba da ustane i sve da ih rastjera. Mogli su litije organizovati a vakcinaciju ne. Ili misle da ce popovi rijesiti problem. Nije im dosta nebuloznih… Više »

Goran
Gost
Goran

Prodajem fližider povoljno

Saveta
Gost
Saveta

Da, da. Ali se zato ministarka zdravlja bavi trivijalnim stvarima i ogovara kolege na presovima! Evo dva mjeseca mogla je nesto zavrsit za vakcine, komore za skladistenje… ups ali to joj nije prioritet!

Tajfun
Gost
Tajfun

Prece je Ministarki-Apostolki Borovinic obici Djurdjeve Stupove i uzeti instrukcije od Joanikija sta dalje da radi,nego stvoriti uslove za vakcinaciju.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Da li zaista moze neko da svali odgovornost za stanje zdravstva i zdravstvenih ustanova na novu vladu?
Pa nismo dosli ovdje preko noci pobogu. Ovo je nasa realnost bila i mnogo prije COVIDa. Zdravstvo nam je u problemu od kako znam za sebe, a nisam bas mlad

Komšija
Gost
Komšija

Pa ovako nikad nije bilo loše! Budimo realni! Unutar zdravstva ne funkcioniše nista kako valja!

Unreal
Gost
Unreal

Nesposobnjakovici

MijoN
Gost
MijoN

Čudo jedno da nemaju

Stradija
Gost
Stradija

Bože dragi! Jos Danu ne odgovaraju. Ovo je totalno rasulo!

Dženi
Gost
Dženi

Ima frizidera kolilo hoces u Tehnomaxsu..

Balkanizam
Gost
Balkanizam

Normalno da su nespremni.
Treba ova Vlada da sama sebe ukine i da odje dodje iz evrope staratelj i uredi ovu državu.

Realnost
Gost
Realnost

Desit će se da će vakcinaciju naših gradjana odradit države okruženja,Srbija ,Hrvatska ,odnosno kao sto se u početku kovid test radio u Sarajevo itd …tako se može desiti sada i vakcinacija ,normalno emocija tu nema to će sve platiti gradjani.

Dada
Gost
Dada

Ada ima beko frizider.

Sasa
Gost
Sasa

Ljudi moji ova vlada ni zasta nije sposobna,oni smjenjuju i zaposljavaju svoje ne interesuje ih pandemija,koga mi izglasasmo.Da su ovi prosli na vlast oni bi izmuvali nesto vec bi pila drzave bilo vakcinisano.

Zuzu
Gost
Zuzu

A gde ti je bio Milo?

03 of
Gost
03 of

Propalo se kako je ova zemlja ogoljena i osiromasena. Sve novi domovi zdravlja ,fine zgrade,a sadrzaj nikakav. A mogli bi bit najbogatiji bar na Balkanu.Sve opustoseno

Bella figura
Gost
Bella figura

Ja mislim da nismo svjesni kolika smo sirotinja

MUO
Gost
MUO

Samo polako,nije preša!
Imate vi važnijih poslova!

Danijela
Gost
Danijela

Mom djetetu evo pola godine nisu u stanju da obezbijede ni vakcinu za Hepatitis B a šta mislite koliko im onda treba da obezbijede vakcinu protiv virusa korona.

Naroz
Gost
Naroz

Porodice svih budućih oboljelih i umrlih od korone, treba da tuže Vladu i lično ministarku BB, zbog nemara i nesposobnosti da nabave vakcinu, i sprovedu vakcinaciju.

Send this to a friend