Društvo

Montenegro Prajd traži ukidanje direktnog prenosa sjednica Skupštine

Organizacioni odbor Montenegro prajda 2019 tražiće od nadležnih organa ukidanje direktnog prenosa zasijedanja Skupštine Crne Gore zbog govora mržnje nekih poslanika prema pripadnicima LGBTIQ zajednice.

U izjavi dostavljenoj PR Centru, članovi Organizacionog odbora Montenegro prajda 2019, navode da su LGBTIQ osobe suočene sa govorom mržnje pojedinih poslanika od diskusije o Zakonu o životnom partnerstvu lica istog pola do vanredne sjednice Supštine Crne Gore održane u avgustu.

“Nažalost, postalo je normalno da se u Skupštini širi govor mržnje prema nama. Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu, koji je svoju homofobiju pokazao glasanjem protiv Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, tokom vanrednog zasijedanja Skupštine u avgustu i otvorenog govora mržnje prema nama od strane određenih poslanika, nije našao za shodno da iskoristi Poslovnik, koji daje mogućnost da se u takvim situacijama poslanik opomene, a izricao je opomene  iz drugih razloga“, poručili su iz organizacionog odbora Montenegro prajda.

Ističu da postoji tehnička mogućnost odloženog prenosa i zvučnim signalom pokrivanja izjava koje šire mržnju.

“Tražićemo od nadležne Agencije za elektronske medije (AEM) da reaguje i inicirati zabrane prenosa, navodi se u saopštenju. I mi plaćamo prenos Skupštine na televiziji i na internetu. I mi plaćamo Javni servis koji vrši prenos zasijedanja Skupštin, mi plaćamo plate poslanicima, a neki od njih su ove godine beskrupulozno počeli da zloupotrebljavaju naša  ljudska prava u svojim političkim igrama. To nećemo dozvoliti. Zbog toga je slogan Montenengro prajda “Ne preko naših leđa“”, navodi se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DAAKA SU-57
Gost
DAAKA SU-57

OStavite se prenosa Stanove trazite da vam daju !!!

Lavica
Gost
Lavica

Ajde da i vi nekad nešto pametno tražite jer to bi stvarno bilo u korist naroda 😉

Nagib
Gost
Nagib

Eo trcimio..

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Gej populacija zaslužuje sva prava koja u demokratskom svijetu već ima. Konačno, najpoznatiji gej na ovim prostorima je vladika SPC Kačavenda, zar ne? Kao što njega ne osuđujete, ne rugate mu se, ne tučete ga- nemojte ni obične gej osobe šikanirati. Oni nikog ne ugrožavaju, a ako vas samim svojim postojanjem živciraju- onda ste vi malo fašisti, gospodo i dame!

Gligor73
Gost
Gligor73

Ovo je demokratsko drustvo sa slobodom govora. Stoga prihvatite da ne mora svako da prica pozitivno o vama…
To ako je neko poslanik ne znaci da ne moze da iznosi svoje misljenje. Posto hocete ista prava (a neznam sto vam nedostaje) onda prihvatite da na TV-u mogu i drugi da pricaju sto hoce a ne samo vi…..

ЗечијаШапица
Gost
ЗечијаШапица

Тако је! А то што блокирају пола града и направе колапс да би узели коју кинту јер их запад финансира да шетају, ми регуларни треба да трпимо?!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

U sjednici se raspravlja 1918, 1945 i teološka pitanja, a tu vas nema niđe. Osnujte stranku, izađite na izbore, pa onda mijenjajte stvari.

Lipovo
Gost
Lipovo

Tessko tome kome vi podmetnete ledja? Da ovo nije ,,mali drzzavni udar,, na javnu rijech u Domu naroda CG, za koju se I vi zalazzete? Poslanici (pojedini) se sarkazmom odnose prema znamenjima CG, ssto je mnogo tezzi prekrssaj I nema ovakvog zahtjeva, jer smo demokratska zemlja. Razmislite ,,svojom,, glavom.

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Kako ne! Imate li gospodo još muzičku?

Sandra
Gost
Sandra

Nemam nista protiv LGBT populacije niti mi smetaju..ali malo ste ga pretjerali…

ЗечијаШапица
Gost
ЗечијаШапица

Ништа ефикасно 🙂 немају што да парадирају.. плаћеници.. то треба забранити.. чист неморал

Smijurija
Gost
Smijurija

Malo?

Bokelj
Gost
Bokelj

Ja bih vama zabranio paradiranje jer time samo skrecete pažnju na vas i izazivate revolt gradjana.Tamo gdje vas ne vidimo radite što god vas volja meni lično ne smeta, a što se tiče parade koliko je nas koji nismo vaše pristalice trebali bi svaki dan paradirati.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A što te to revoltiraju, Boća? Zato što postoje? Revoltiraju i ovi ristogorci mene ali nemam ništa protiv da se okupe i izgalame; pod uslovom da nijesu nasilni, naravno. To se zove demokratija: da se niko ne mora skrivati samo zato što je drugačiji.

Fileopg
Gost
Fileopg

isto kao zabraniti saobraćaj autima jer neki vozači krše zakon…

Realno
Gost
Realno

Sav normalni narod je prinudjen da gleda vase povirke i slusa vasa saopstenja protiv kojih pa naviknite se i vi da slusate

Pa nemojmo
Gost
Pa nemojmo

Poleceli ste.

Dula
Gost
Dula

.Ne sprdajte se prajdovci.

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Niko nema nista protiv njih, neka rade u 4 zida sto god oce! Ali da oni kroje sto ce bit na Tv i sto ce poslanici da pricaju, malo je previse! Evo ja ocu ista prava kao i oni…..a zasticeni su kao bijeli medjedi.

JELENA Jovanovi
Gost
JELENA Jovanovi

Ne desilo ti se nikad tako zaštićen da budeš.

ЗечијаШапица
Gost
ЗечијаШапица

Јесте… И ми нормални да тражимо да не шетају и шире неморал свако мало.. и да се почне наплаћивати гледање ријалитија, те да канали буду закључани за неплатише у вријеме емитовања.. затроваше нас са свачим

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Tuzite poslanike za govor mrznje. Zabrana prenosa skupstine zbog manjeg broja poslanika nije normalno da trazite. To je isto kao kad bi policajci donijeli odluku da se ne odrzava prajd zato sto je neko od vas najavio da ce da iznese transparent sa govorom mrznje prema politicarima.

Bravo!
Gost
Bravo!

Navijam za vas. Gledanje Skupštine je isto blentavo kao gledanje Farme.

ElPatron
Gost
ElPatron

Polakote

Send this to a friend