Društvo

Morsko dobro privodi kraju izgradnju šetališta na Jazu

Nakon završetka zemljanih radova i uklanjanja viška betonskih površina, te postavljanja vodovodne i telekomunikacione mrže u podnožju pješačke staze duž plaže Jaz, kako su kazali u Javnom preduzeću Morsko dobro, ove sedmice su počeli radovi na njenom popločavanju.

“Trenutno se poločava potez dug 380 metara od hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić, što ujedno predstavlja I fazu izgradnje staze. Popločavanje se vrši prefabrikovanim betonskim pločama u boji terakote, debljine 6 cm, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama. Kompletno uređenje staze podrazumjeva i rekonstruisanje postojećeg obalnog zida prema plaži, postavljenje urbanog mobilijara (klupe za sjedenje i kante za otpatke) i stubića za spječavanje ulaska vozila, a planirano je i hortikulturno uređenje staze”, navode u Morskom dobru.

Dodaju da će pri kraju radova biti rekonstruisani stubovi javne rasvjete, ugrađene dvostruke lire i postavljena led tehnologija.

“Izvođač radova na ovom poslu je “Incom” d.o.o. iz Podgorice, a rok za završetak radova je februar 2020. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je za ovaj posao opredjelilo 150.000 eura, dok je za nove stubove javne rasvjete ugovoreno dodatnih 12.000 eura Trenutno je u toku projektovanje II faze izgradnje pješačke staze dužine 226 metara, od kuće porodice Kunjić do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže Jaz”, zaključuju u Morskom dobru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stefan
Gost
Stefan

Jaz je prelijepa plaža, ali samo na proljeće i kasno u jesen kada nema gužve. Ljeti je pakao, previše ljudi pa radije idem u manje uvale koje su zabačenije nego na te masovne plaže. Svakako treba to urediti, staviti više wc-a da ne smrdi , smanjiti broj lokala i ležaljki.

Asd
Gost
Asd

Bolje da su asfaltirali nego ovako da se zapinje za koju godinu

Slavko
Gost
Slavko

Uporedite Budvu sada i za vrijeme DPSA. I ekonomski i vizuelno.

Ferers
Gost
Ferers

A ko vodi morsko dobro nego DPS?

Slavko
Gost
Slavko

Procitaj opet sta sam napisao.

Mat
Gost
Mat

Koliko para prihoduju dobro su se odlučili da ulože negdje malo…

LAUDA
Gost
LAUDA

Prelijepo! Svaka čast. Jaz kao jedna od najljepših plaža zaslužuje da ima ovakav tretman. I parking da se uredi obavezno!

Send this to a friend