Društvo

MSS: Obavjestićemo sve međunarodne i medijske organizacije o pritiscima na medije od strane aktuelne vlasti

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje najnovije napade na novinarku Tamaru Nikčević i javni servis RTCG, a posebno je zabrinjavajuće što ti napadi dolaze od partija na vlasti i političara koji zauzimaju visoko mjesto u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz MSS-a.

“Poslije brojnih napada na novinare i medije poslije poslednjih izbora sada je više nego očigledno da nova vlast ne razumije osnovne principe slobode medija i slobode izražavanja. Sada je više nego jasno da nova vlast ne želi da toleriše nikakvo različito mišljenje i da će se truditi da ostvari potpunu kontrolu svih medija u Crnoj Gori. Brojne uvrede, prijetne i zastrašivanja, kao i krivične prijave protiv neistomišljenika, koje su izrečene i podnijete poslednjih mjeseci najbolje svjedoče da je sloboda izražavanja u Crnoj Gori na velikim iskušenjima i da prijeti dalje urušavanje osnovnih sloboda u našem društvu”, poručuju iz MSS-a.

Iz MSS-a su istakli da proces evropskih integracija nije na listi prioriteta nove Vlade, te da će obavijestiti sve međunarodne novinarske i medijske organizacije o pritisima na medije od aktuelne vlasti.
“Više nego jasno da novu vlast ne interesuju nikakve evropske integracije, a kamoli poglavlja koja se bave ljudskim pravima u koje i spada sloboda izražavanja. Medijski savjet za samoregulaciju će obavijestiti sve međunarodne novinarske i medijske organizacije o svim pritiscima na medije od strane aktuelnih vlasti u Crnoj Gori”, zaključuju iz MSS-a.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor 5
Gost
Kotor 5

🤔
Ocigledno da je diktatura na sceni a ne demokratija, podsjeca na rane 90-te, samo da ne bude i gore.

Send this to a friend