Društvo SUD ČASTI DONIO ODLUKU DA PROFESOR NIJE POVRIJEDIO ETIČKI KODEKS

Mujović neće odgovarati

Ranko Mujović

Sud časti Univerziteta Crne Gore donio je odluku da profesor Ranko Mujović nije povrijedio Etički kodeks u predmetu koji je protiv njega prije tri godine pokrenulo Vijeće Fakulteta političkih nauka, a nakon što su pojedini studenti optužili profesora za neprofesionalno i nemoralno ponašanje, saznaje Pobjeda.

“Vijeće Suda časti je odlučilo da Mujović nije odgovoran”, rečeno je Pobjedi nezvanično iz Suda časti.

Vijeće Fakulteta političkih nauka je 2017. godine dostavilo Sudu časti prijedlog za pokretanje postupka protiv Mujovića zbog toga što je 25 studenata tražilo njegovo izuzeće na ispitu Međunarodno javno pravo, optužujući ga da se prema njima neetički ponaša.

Uprava FPN-a je tada, na zahtjev studenata ko ji su dobili negativnu ocjenu, formirala komisiju, nakon čega je većina njih dobila pozitivne ocjene, dok je samo četvoro “palo“.

Mujović poslije toga više nije bio angažovan na ovom fakultetu.

“Apsolutno, bez namjere prejudiciranja nalaza i stavova nadležnih organa Univerziteta Crne Gore, Vijeće je izrazilo nezadovoljstvo načinom na koji je realizovan proces nastave na predmetu Međunarodno javno pravo”, rečeno je tada sa ovog fakulteta.

Kako na Fakultetu političkih nauka gledaju na odluku Suda časti nije izvjesno, jer dekan Milan Marković nije odgovarao na poruke i pozive redakcije Pobjede.

Profesor Mujović je, s druge strane, Pobjedi kazao da je očekivao ovakav ishod.

“Bilo kakva da je odluka prihvatio bih je i onda bih preuzeo određene korake. Studenti su me prijavili bez dokaza, bio sam miran što se toga tiče”, rekao je on.

Mujović je ranije pokrenuo i postupak pred Osnovnim državnim tužilaštvom, ali kaže da nije siguran da li će ga nastaviti. Bitno mu je, kaže, da “sačuva integritet i fakulteta i Univerziteta Crne Gore“.

“Odlučio sam da ovo prvo riješi Univerzitet, pa onda da ja poslije privatnom tužbom tražim satisfakciju. Sve zavisi i od Fakulteta političkih nauka, uradiću ono što je najbolje za Univerzitet. Dobio sam satisfakciju, a o daljem postupku vidjeću u dogovoru sa dekanom Fakulteta političkih nauka. Da vidim što je najbolje za Univerzitet, da li da stavimo tačku na taj slučaj ili da ja privatno nastavim da tražim dalju satisfakciju pred tužilaštvom”, rekao je on.

Podsjetio je da je na Fakultetu političkih nauka predavao samo semestar, kada je mijenjao tadašnju profesoricu Ivanu Jelić.

“Postoje pravna sredstva da se dođe do istine. Jedno vrijeme sam bio satanizovan od pojedinih medija. Dok je postupak bio pred Sudom časti presuđivali su mi. Dosta smo moja porodica i ja istrpjeli nepravdu u ponašanju određenih medija. Profesori se optužuju bez presude suda. Pojedini mediji su preuzeli ulogu i sudstva i tužilaštva”, rekao je on, dodajući da u dosadašnjoj karijeri studenti nijesu imali primjedbu na njegov rad.

36

avatar
1000
33
3
0
 
35
SV...IVSV...IVGen. DukljaninEeeeEeee
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SV...IV
Gost
SV...IV

Koliko uzima za ispit …ima li posrednika

Trebam li kredit uzimat ne vidjeli se

😎

Eeee
Gost
Eeee

Oce li iko ikad odgovarat za svoja nedjela u ovu drzavu?! Osim obicnog naroda za sitne prekrsaje

Eeee
Gost
Eeee

A sudu (ne)casti nemalo te kad si takav!

Prč
Gost
Prč

Ovo je preslo svaku mjeru.pa pobogu svi znaju ko je i kakav ovaj covjek.DPS previse ste se opustili.sa ovakhim presudama koje su skandalozne u zadnje vrijeme i sa svim sto se desava presli ste svaku mjeru minimuma postovanja gradjana i nema sanse da cete opet osvojiti vlast ali nikakve,sami ste sebe srusili.prevuse bahato. Predat cete drzavu onima koji je i… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bagra najveća

Vlado
Gost
Vlado

BESUDNA ZEMLJA

Bez pobjede
Gost
Bez pobjede

Sindji se vjeruje a studentima ne!? Zemljo cuda…

Sreten
Gost
Sreten

AE besvija ovo ne moze

Advokat
Gost
Advokat

Ovo Sud časti. ovo je Sud srama i blama.

Dokle više
Gost
Dokle više

Sud je dotako dno dna. A narod sve plaća.

vojo
Gost
vojo

Koji je DPS-ovac odgovarao u ovoj zemlji za nešto?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Marovići, Kuljača, Rađenović, Pavićević, Golubović, Mugoša u proceduri.. ti kao da si s Marsa pao! Jesu li ovo sve DPS?.. A što se Mujovića tiče, Pravni fakultet u Pg je najveći blam od nastanka doživio kad je on biran za dekana- po partijskoj liniji, jasno! Tip nije ni za srednjoškolskog profesora dovoljno stručan; o moralu da ne pričamo

ehti
Gost
ehti

E onda ste vi bez casti, ako on nije povrijedio čast.

Jaa
Gost
Jaa

Oce li iko ko nas odgovarati.

2006
Gost
2006

Tipičan primjer kakav profesor (pa još Pravnog fakulteta) ne smije da bude.

...
Gost
...

Koliko je samo izmučio studente Pravnog fakulteta…

Send this to a friend