Društvo

Na jednom mjestu džamija, restoran i apartmani

Foto: monteislam.com

U novom objektu vakuf-hana na Loznicama, prije dva dana obavljena je prva džuma-namaz čime je formalno završena faza izgradnje i opremanja mesdžida, prenosi Dan.

Džumansku hutbu ovom prilikom održao je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić. Izgradnju i opremanje mesdžida vakufa-han podržala je kuvajtska institucija El-Emaneh el-Ameh lil-Evkaf, posredstvom Ureda za odnose sa inostranstvom kojim rukovodi Omer Kajošaj. Reis Fejzić se zahvalio donatorima iz Kuvajta, koji su finansirali ovu fazu vakufske zgrade.

“Dosta je urađeno na ovom vakufu, za kojeg vjerujem da će biti model servisiranja potreba vjernika, mještana i putnika namjernika, te da će sličnih biti i u drugim mjestima”, rekao je reis Fejzić.

Džumi u novom vakufu-hanu prisustvovali su i prof. Ramiz Luboder i Ijad Al-Mefalha, službenik kancelarije za odnose sa inostranstvom pri Mešihatu Islamske zajednice.

“Izgradnja vakufa-hana za pripadnike islamske konfesije u Bijelom Polju započela je prije dvije godine i uspješno je završena. Han je višenamjenski kompleks koji sadrži džamiju sa pratećim objektima, restoranom i apartmanima za spavanje. Sa svojim sadržajima on je pogodan i za sve one koji na svom proputovanju imaju potrebu da odmore, klanjaju, spavaju i nastave put”, kazao je predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bijelog Polja Adis Kučević.

Han sadrži džamiju, restoran, multifunkcionalnu salu za sve svečanosti tipa vjenčanja i veselja, sunete, iftare i slične svečanosti. Ima i četiri apartmana sa 10 mjesta za spavanje.

“Cijeli kompleks će uposliti nekoliko radnika i na taj način doprinijeti smanjenju nezaposlenosti”, kazao je Kučević i podsjetio da su do ukrovljenja han gradili vjernici i građani, a da je nakon toga Mešihat IZ preuzeo izgradnju. Sredstva za kamen temeljac sakupili su mještani Loznica, koji su i pokretači izgradnje, a kasnije su stizale donacije građana i firmi.

21

avatar
1000
15
6
0
 
20
MiciWoWGostRealnostRio
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mici
Gost
Mici

A to će nas spasiti, džamije samo niču. Nego, ne vidim da iko kaže da plate porez ili da postanu državne, jer se tamo džakovima slivaju pare. To samo kad treba pravoslavlje uništiti.

WoW
Gost
WoW

U Herceg Novi na trgu Belavista,(odmah pored crkve crkve) crkva izdaje apartmani poslovni prostor i restoran koji je dala u zakup privatnom licu i sto sad,to nije tajna i to je tako evo 30 godina i to je normalno jel?

Realnost
Gost
Realnost

Otvoren je vjerski objekat sa pratecim sadrzajima koji ce omoguciti njegovo odrzavanje i dr potrebe ljudi. Nema potrebe da budete sarkasticni, ili ne daj Boze ljubomorni. Jednostavno je, radite sto vise mozete dobroga za vasu vjersku zajednicu (pravoslavnu ili neku drugu). 😉

Rio
Gost
Rio

Kakvi komentari…kakvih li tek onda licnosti

Nenad
Gost
Nenad

All inclusive

Marko
Gost
Marko

Još da ubače plac auta i top ponuda.

awetinja
Gost
awetinja

Uvezeno iz Njemačke, prava kilometraža

mikac678
Gost
mikac678

Han sadrži džamiju, restoran, multifunkcionalnu salu za sve svečanosti tipa vjenčanja i veselja, sunete, iftare i slične svečanosti. Ima i četiri apartmana sa 10 mjesta za spavanje. Ovo mu dođe 5 u 1. Kako rade sunet jel to sve higijenski posebna sala

MisliLokalno
Gost
MisliLokalno

Kaurini prave mini hidro centrale 🤣

Gost
Gost
Gost

Bolje to nego džamije

Pitanje
Gost
Pitanje

Nisam razumio. Je li besplatno za putnike namjernike, ili se plaća?

Crni
Gost
Crni

Svi u biznis…

Busines
Gost
Busines

Od vjere ostalo samo busines i reklama. Boze sacuvaj pamet

alo
Gost
alo

Kako prevesti ovaj tekst, google translate ne vraca nista?

Prc CG
Gost
Prc CG

Koji je ovo jezik na početku teksta,ja ništa ne razumijem????

Crni
Gost
Crni

Hahaaaa..ovo je CG…j

Vladimir
Gost
Vladimir

Izgleda kome je namijenjen razumjece:)

Mrgud
Gost
Mrgud

Svaka vam cast . .

Strsljen
Gost
Strsljen

Moze li tu da zakonaci kaurin ?

Ja i jos neko
Gost
Ja i jos neko

Kada vidjeh naslov pomislih da je nova Franca 🤣🤣🤣

Ivana
Gost
Ivana

Takodje

Send this to a friend