Društvo

Najčešća kršenja mjera u ugostiteljskim objektima

U Crnoj Gori 24 turistička inspektora uglavnom kontrolišu poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

“Najviše nepravilnosti koje je Turistička inspekcija za sada zabilježila odnose se na kršenja mjera NKT-a u ugostiteljskim objektima, neizdavanja fiskalnog računa, i upotrebu duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima”, rekla je za Skala radio glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Nadležnost inspekcije je da, između ostalog, kontrolišu da li subjekti u turističkim objektima poštuju mjere NKT-a i za sada djeluju preventivno.

Inspektori takođe kontrolišu poštuju li se mjere NKTa na svadbama.

“Ugostitelji se trude da drže distancu, da osoblje nosi maske, ali u određenom trenutku se slabo pridržavaju preporuka. Čekamo usvajanje Predlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, gdje ćemo nakon toga moći da kažnjavamo”, rekla je Šljivančanin.

Ona kaže da će subjekte prvo usmeno upozoravati na kršenje propisa, a ukoliko to lice bude nastavilo sa njihovim kršenjem, moraće represivnije da djeluju.

“Primjećeno je da ugostitelji i sa juga, sjevera, i centralniog dijela države započinju rad objekta bez odobrenja. Građani najviše ukazuju na nepoštovanje NKT mjera i na upotrebu duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima”, rekla je Šljivančanin.

Od 1. januara, zabilježeno je 106 nepravilnosti koje se tiču korišćenja duvanskih proizvoda u zatvorenim prostorima. Ukoliko građani uoče nepravilnosti mogu se javiti na broj 080 555 555 ili putem platforme „budi odgovoran”

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
PRIMORUJE
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PRIMORUJE
Gost
PRIMORUJE

A ko pita sto cijene skocise u trgovine
Tu se ne krsi nista jel ?
I jos maske iz donacija prodaju u trgovine tacno na kasu 1 pak je 6 eura

Send this to a friend