Društvo

Nakon više decenija počela rekonstrukcija: Stadion malih spotova do maja u novom ruhu

Nakon više decenija počela je rekonstrukcija Stadiona malih spotova u Podgorici, a gradonačelnik Ivan Vuković izrazio je zadovoljstvo što su krenuli radovi na jednom od najznačajnijih objekata u Podgorici.

“Ne govorim u finsijskim kategorijama, već u kategorijama opšteg značaja za Podgoricu u svakom smislu. Dakle, nalazimo se na prostoru koji je decenijama unazad bio zapušten i u stanju koje nam nije bilo za ponos, a pogotovo imajući u vidu istorijat ovog mjesta i činjenicu da su ovdje stasavale sportske legende i talenti i da je ovo bilo mjesto okupljanja omladine, ne samo iz centra grada, već iz cijele Podgorice i jedan od simbola našeg grada”, istakao je Vuković.

On je saopštio da će do kraja aprila, eventualno početkom maja, ovaj objekat biti u potpuno novom ruhu sa novom podlogom od vještačke trave na fudbalskom terenu i još jednom terenu za košarku i druge sportove.

“Imaćemo preko 2.000 mjesta na tribinama koje će takođe biti potpuno rekonstruisane, najmodernijiu rasvjetu, semafore, audio sistem. Znači sve ono što zahtijeva jedna investicija ovoga tipa. Na ovom važnom poslu imaćemo i značajnu podršku Fudbalskog saveza, koja nikada nije izostala kada su ovakvi projekti u pitanju”, navodi Vuković.

Ukupna vrijednost ove investicije je oko 490.000 kada se radi o samom objektu, i dodatnih 50.000 eura donacije FSCG, 20.000 eura koje se odnose na hortikulturno uređenje.

“Dakle, govorimo o nekom iznosu od preko 550.000 eura, a ako se tome doda i projekat rekonstrukcije ulice koja vodi do ovog objekta – potez od hotela Ziya do kapije Stadiona mi dolazimo do podatka da će ovaj projekat Glavni grad koštati preko 700.000 eura”, istakao je Vuković.

On je dodao da je Glavni grad je veoma posvećen unapređenju sportske infrastrukture.

“Znamo kako danas izgleda kompleks SC Morača i tu se nećemo zaustaviti. Radićemo i ovakve projekte, ali i na projektima koje Podgorica dugo čeka poput atletskog stadiona, teniske akademije, a nadam se i multifunkcionalne dvorane za borilačke sportove, ali i kako bi se stvorili još bolji uslolvi za rekretaivo bavljenje  sportom. Dakle, imaćemo do kraja ove godine sigurno desetak novih sportskih poliogna, uređene trim staze, tako da kreiramo jako dobar ambijent koji bi trebalo da motoviše ljude da se okrenu zdravim stilovima života, a u tom smislu sve priče u Podgorici počinju  i završavaju sa Stadionom malih sportova”, zaključio je Vuković.

Direktor Sportskih objekata Vojkan Marković je izrazio veliko zadovoljstvo početkom radova na rekonstrukciji Stadiona malih sportova.

“Ovaj sportski sadržaj će na najkvalitetniji način pružiti vrhunske uslove svima onima koji žele da se bave sportskim aktivnostima na ovom prostoru, a veliki broj naših građana imaće i priliku da se rekreativno bave sportom i da ubuduće koriste sve sadržaje koji budu ovdje“ , istakao je Marković  i dodao da će se Sportski objekti truditi da ovaj objekat u narednom periodu bude prava akademija sporta i mjesto okupljanja svih sportista iz Podgorice.

Rekonstrukcija Stadiona malih sportova  obuhvatiće radove građevinsko-zanatske, instalacije vodovoda i kanalizacije, jake i slabe struje i mašinske-termotehničke instalacije.

Glavnim projektom planirana je rekonstrukcija sportskih terena sa tribinama: igrališta  za mali fudbal i igrališta  za košarku,  kao  i za održavanje kulturnih  manifestacija.

Takođe, ugovorena je rekonstrukcija  pomoćnog objekta u funkciji sporta u kome su smještene dvije svlačionice za sportiste sa tuševima i sanitarijama, službena prostorija (kancelarija) za organizatora događaja, sa sanitarijama i kafe bar otvorenog tipa sa baštom, kao i uređenje terena sa planiranjem partera.

Predviđeno je farbanje betonskih tribina i postavljanje sjedišta.

Projektom elektro-instalacija predviđena je rekonstrukcija instalacija objekta, izgradnja instalacija za potrebe reflektorskog osvjetljenja stadiona sa ugradnjom projektovanih stubova i reflektorske rasvjete za potrebe korišćenja objekta.

Takođe, predviđena je ugradnja Strukturno kablovskog sistema, IP video nadzora, protivprovalnog i protivpožarnog sistema, kao i sistema ozvučenja i UPS.

Rok za realizaciju ugovora je 90 dana od uvođenja izvođača radova u posao.

Izvođač radova je preduzeće “Grand Design” iz Podgorice, a investitor Glavni grad Podgorica, odnosno Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice.

S.Đ.

11

avatar
1000
11
0
0
 
11
BnjjvekiZarkodelbojRatko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Bolje neka radna mjesta da otvore

veki
Gost
veki

nema više poligona, tamo je i cirkus davno gostovao, ali komšija hoće moderno pa neka košta narod, baš ga briga

Zarko
Gost
Zarko

Samo da nisu zgrsde, parking da bude obezbijedjen i onda je ok.

delboj
Gost
delboj

Vidi vidi, rade na mojoj imovini…

Ratko
Gost
Ratko

Mene zanima samo jedno, a to nidje ne mogu da nadjem, da li iko zna kad tereni budu završeni i stavljeni u upotrebu hoce li biti besplatni ili ce se placati. Ne vidim smisao renoviranja ako ce se placati jer pored njega npr za basket ima 5 terena u blizini koji su lijepo ograđeni i free.

Titograd
Gost
Titograd

Čuveni Poligon! Znaju titograđani…

Slavko
Gost
Slavko

Ako ce ga raditi kao ove ulice i takozvane bulevare, bolje da ne pocinju. DPS izborna rabota, tu se lopta nece moci kotrljati od rupa i kratera.

veljo
Gost
veljo

a da otvorimo 100 radnih mjesta pa da zaposlimo mlade da ne idu u inozemstvo

Baki
Gost
Baki

Svaka čast!!

Pg081
Gost
Pg081

Dobro nisu trobojku nacrtali na ove tribine,nego stojseri ne znaju dje ovo,to je spas

crnogorsko ture
Gost
crnogorsko ture

To su pare građana podgorice i crne gore što to ne naglasite a ne dpsove i gradonačelnika kaže najznačajniji objekat a toliko gidina dps ni da se seti da ga obnovi – takav je dps

Send this to a friend