Društvo MAPKO RAKOČEVIĆ, SEKPETAR ZA KOMUNALNE POSLOVE, NAJAVLJUJE IZRADU NOVOG CJENOVNIKA ZA PREDUZEĆA ČISTOĆA I DEPONIJA

Ne znaju se nove cijene odvoza smeća

ilustracija

Nakon što odbornici u Skupštini Glavnog grada usvoje novu odluku o održavanju čistoće, preduzeće Čistoća i Deponija počeće izradu novih cjenovnika, saopštio je Danu Marko Rakočević, sekretar za komunalne poslove.

Nova odluka o održavanju čistoće je na javnoj raspravi, a Glavni grad je pripremio nakon što je Ustavni sud 27. septembra prošle godine, nakon ocjene ustavnosti odredbe koja propisuje da je osnov za utvrđivanje naknade za prevoz i deponovanje komunalnog otpada metar kvadratni stambenog, odnosno poslovnog prostora ukinuo ovaj propis.

Odluka Ustavnog suda u Službenom listu Crne Gore objavljena je 27. decembra prošle godine čime je prestala da važi, a time dovedeno u pitanje način naplate odvoza i deponovanja smeća.

“Usvajanje nove odluke o održavanju čistoće očekuje se na prvoj sjednici Skupštine Glavnog grada. Propis je sada na javnoj raspravi, centralna rasprava je zakazana za 23. januar, ostavićemo još dan, dva nakon toga da vidimo da li će pristići još neka sugestija”, navodi Rakočević.

Da li će Čistoća i Deponija poskupiti usluge odvoza i deponovanja otpada, Rakočević nije znao da kaže.

“Nemamo informaciju da li će cijene usluga biti povećane. Cjenovnici se moraju mijenjati jer su izmjene poslednji put bile 2007. godine. Da li će negdje biti povećane, a negdje smanjenje cijena usluga, vidjećemo ali mislim da neće uticati negativno na građane i preduzeća. Odbor direktora preduzeća daće saglasnost na novi cjenovnik, nakon čega se dostavlja Sekretarijatu na mišljenje, a onda se upućuje ka Skupštini Glavnog grada. Sve će biti usklađeno sa rješenjima iz novog Zakona o komunalnim djelatnostima”, naveo je Rakočević.

On dodaje da će usvajanjem nove odluke i novih cjenovnika omogućiti Čistoći da kvalitetno i nesmetano obavljaju poslove.

“To će omogućiti Čistoći da investira i ulaže u se lekci ju otpad a, da poboljša i opremi infrastrukturnu mrežu za sakupljanje otpada, te za ugradnju podzemnih kontejnera. Svi pozivi medija i kvazi advokata da se smeće ne plaća po meni nijesu dobronamjerni, samo stvaraju zabunu kod ljudi. Pozivamo građane da plaćaju usluge, jer je nemoguće da je neustavno naplaćivati smeće u Podgorici, a da je ustavno u svim drugim gradovima u Crnoj Gori. Nema ništa nezakonito niti neustavno u ovome što Čistoća radi”, poručuje Rakočević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ne znam
Gost
Ne znam

Ii plate bi se morale mijenjat pa ih ne mijenjate.
Sto je ovo sprdnja.

Gor
Gost
Gor

Na osnovu čega da platimo, nijeste ispostavili račune stručnjaci, savjetnici, saradnici, konsultanti i šačica pravih radnika , kako platiti nešto za šta te niko ne duži…ču li ti za zakon o obligacionim odnosima…ima nešto takvo i kod nas …zamisli….

Send this to a friend