Društvo

Nek’ gora zazeleni: U nedjelju pošumljavanje brda Ljubović

Povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, u Podgorici će u nedjelju, 22. septembra, s početkom u 10 sati, biti organizovano pošumljavanje brda Ljubović.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, tom prilikom biće zasađeno 500 sadnica bora, a u akciji će, osim gradskog preduzeća Zelenilo, učestvovati pripadnici Vojske Crne Gore, Uprave policije, Uprave za šume i Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Organizatori akcije će, kako dodaju iz Sekretarijata, na ovaj način doprinijeti očuvanju „pluća planete“.

“Planirano je da akcija bude nastavljena u predstojećim godinama, imajući u vidu da se na globalnom nivou sve više suočavamo sa štetnim uticajem klimatskih promjena. Zaštita životne sredine za sadašnje i buduće generacije obaveza je i zadatak svih nas u Crnoj Gori”, ističu oni.

 

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
MrgudvekiSkols
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Svaki dan pred vece sam na ljubovic setam .nema vode nema cistoce . Sve prljavo . .sramota nasa gradjanska .a grad nista ne ulaze . .glavno da gradjevinska mafija.pravi stanove..ispod .dolazi vrijeme sve u beton .blago nama za nas ovakve .

veki
Gost
veki

jedini cilj je veća cijena stanova pored LJubovića, građevinska mafija radi non-stop

Skols
Gost
Skols

Svaka čast,i dako opstina dovede vodu gore,jer Ljubovic je pun ljudi svaki dan a nemaju dje popit vode. Ne trazimo puno u 2019-u godinu

Send this to a friend