Društvo

Nema izgubljenih tona medicinske opreme

Vlada Crne Gore ističe da je sva medicinska oprema koju je Crna Gora kupila za zaštitu zdravlja i života građana u posjedu naše zemlje i da je njen veći dio isporučen.

Oni su to kazali povodom, kako su istakli, zlonamjernih tvrdnji o navodnom nestanku dvije tone medicinske opreme i raznih teorija zavjere u protekla dva dana.

Podsjećaju da je Nacionalno koordinaciono tijelo na osnovu iskazanih potreba zdravstvenog sistema Crne Gore i zaposlenih u tom sistemu koji su na prvoj liniji borbe protiv novog korona virusa, iniciralo preko zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore Montefarm nabavku iz Kine: 1.500.000 hirurških maski, 170.000 maski tipa N95, 30.000 zaštitnih odjela, 20.000 zaštitnih naočara, 1.000 testova na korona virus, 150 toplomjera i 20 respiratora.

“Na osnovu inicijalne informacije dobavljača o procijenjenoj težini i, što je u ovom slučaju važnije, zapremini robe, naručen je odgovarajući transportni avion”, objašnjavaju u Vladi.

U petak, 3. aprila je u Pekingu, nakon obavljenih carinskih procedura, veći dio robe ukrcan u avion.

“Masa ukrcane robe je svakako bila više nego dvostruko manja od granice nosivosti korisnog tereta, ali je, budući da je riječ o robi male specifične težine, ograničenje predstavljala zapremina robe. Avio je utovaren do maksimuma zapremine teretnog prostora u što se javnost mogla uvjeriti sa fotografija i video snimaka objavljenih nakon slijetanja u Podgoricu. Kako ograničenje nije predstavljala masa već zapremina dobavljač i špediter su informisali kupca da je avion maksimalno natovaren i da je njihova procjena da je riječ o 19 tona medicinske opreme”, ističu u Vladi, dodajući da su objavili tu informaciju.

Nakon što je avion već poletio ka Podgorici, preostala roba je popisana, izmjerena i uskladištena.

“Na osnovu popisa i mjerenja preostale robe utvrđeno je da u avion nije ukrcano 19 tona, kako je bila prva procjena dobavljača i špeditera, već 17 tona medicinske opreme, što je i saopšteno javnosti nakon što je avion sletio”, navode u Vladi.

Dvije tone medicinske opreme stižu narednih dana

Na skladištu na aerodromu u Pekingu su ostale 392 kutije u kojima je 332.000 hirurških maski, 153.330 maski tipa N95, 1.850 zaštitnih odjela i 2 000 zaštitnih naočara.

“Preostali dio medicinske opreme koji nije stao u avion biće dopremljen u Crnu Goru narednih dana, zajedno sa velikom količinom donirane medicinske opreme koju je naša Ambasada u Pekingu primila od strane nama prijateljskih pravnih i fizičkih lica u Kini. Radi onih koji bi da upotpune ovo vrijeme nekom novom teorijom zavjere, spremni smo da rizikujemo i da informišemo da je, prema preliminarnoj procjeni, težina donirane opreme oko 9 t, a zapremina oko 49 m³”, saopštavaju iz Vlade.

Nacionalno koordinaciono tijelo je zadovoljno činjenicom da se većina građana i pravnih subjekata, svjesna ozbiljnosti situacije u kojoj se cio svijet nalazi, striktno pridržava svih mjera propisanih radi zaštite zdravlja i života.

“Istovremeno, ohrabrenje, ali i dodatni podstrek predstsvlja činjenica da, prema istraživanju javnog mnijenja sprovedenog za potrebe UN u Crnoj Gori 95 odsto građana iskazuje povjerenje prema našem radu i onome što preduzimamo. Izražavamo im poštovanje i zahvalnost. Nastavak uspješnog suočavanja sa panedmijom novog korona virusa podrazumijeva zajedništvo, solidarnost i povjerenje, kako je to bilo i do sada”, navode u Vladi.

Kako su naglasili, Nacionalno koordinaciono tijelo tome doprinosi odgovornošću i maksimalnom transparentnošću.

“Dakle, ne postoji niti može postojati ni jedan razlog za sumnje i imputiranja. To 95 odsto građana vidi i osjeća. Nema ničeg tajnog, nema nedostatka opreme, nema izgubljenih tona”, zaključuju u Vladi.

S.Đ.

66

avatar
1000
42
24
0
 
56
SeljakLovcenskaPraviINSTAGRAM-MASKAGolub Lazović
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Seljak
Gost
Seljak

Rode donijele

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Mislim da je neko onako, da bi dozivljaj javnosti bio snazniiji, zelio da saopsti koliko nam stize maski i rukavica u tonama, sve onako bruto sa pakovanjem ! Cisto ono kao dio predizborne kampanje, vazno je ostati na vlasti. To je glupost, time motivisana !

INSTAGRAM-MASKA
Gost
INSTAGRAM-MASKA

IZGUBLJENO-NAĐENO!

Golub Lazović
Gost
Golub Lazović

Kako se časom nađoše? Bezobrazni novinarI, što radi ova ANB?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

” ograničenje nije predstavljala masa već zapremina dobavljač i špediter su informisali kupca da je avion maksimalno natovaren i da je njihova procjena da je riječ o 19 tona medicinske opreme” Ako je naručeno 19 tona i na aerodromu ostale dvije tone je li moguće da su dobavljač i špediter javili da je napunjeno 19 tona?! Ovako neozbiljnim informacijama budite… Više »

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Briga je bila da ne pohriješi neko u papirima kad se natovari kamion na Pg aerodromu. Može ga inspektor počerat na vagu na Ćemovsko i vozač ni kriv ni dužan plati kaznu. A to da se vama iz DPS ne vjeruje,Bože sačuvaj. Neće vam ovo obraz uzet. Izgubili ste ga vi mnogo decenija unazad.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Svakom kooprati informacije je zapalo za oko da je naručeno 19, a nakon par dana stiglo 17 tona medicinske opreme. Naravno da u CG to predstavlja povod za sumnju, a sumnjalo bi se i u daleko normalnijim državama. Vjerujem Vladi da je ovako kako kažu ali trebali su to dmah reći jer ove sumnje su bile racionalne, a ne teorije… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Sto su se cetnici raspisali danas ,nema farbe pa udri po tastaturi

Br.20
Gost
Br.20

Mi smo profesionalco kakvih ne postoji na starom kontinentu , Ako neko u ovoj situaciji misli da profitira na račun ovog ,onda mi smo stvarno društvo bez imalo morala

Delboj
Gost
Delboj

Koljenica, Pipun i MANS – ista fela. samo mi nije jasno sto ce ovoliko hirurskih maski, ionako su beskorisne.

Joo
Gost
Joo

Nisu beskorisne medicinarima koji moraju da ih menjaju za svakog pacijenta…..

Baja
Gost
Baja

Bravo Crna Goro ,volimo te

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Ja ne mogu vjerovat sto rade razne organizacije i cemu manu nalaze i sto sve izmisljaju. Zaboravili dunim trazit kolko je avion kerozina potrosio i jeli ga cera ili na vr gasa. Bruka, da se pored sve muke moraju pravdat za nebuloze.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

E muke njihove. Sve je besprekorno za razliku od tamo njih. Samo mi napamet pane, zamislite da smo ista država i da nam je Vučić predsjednik. A ovi jadovi su taman za Surdulicu.

mujo džeger
Gost
mujo džeger

ako kupuješ 20 t robe normalno je da ćeš po tu robu poslat za svaki slučaj avion nosivosti do25 t, a ne poslat na ponudi avioprevoznika najjeftiniju slobodnu letjelicu nepitajući za njenu nosivost, ovog puta bjeloruski nosač pošte iz doba staljina i berije…………………najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjnaprednija pamet u regionu do tirane i natrag

ElPatron
Gost
ElPatron

Mozda je ispalo nedje iz aviona aaaaahhaahahahahaah 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Joo
Gost
Joo

Eeeee kukala tvoja srbijanska posla….koliko li je samo Vucku ispalo…ali keša…..

Lena
Gost
Lena

Vucko je namaka 300 miliona onako sa strane rece.. i rece nije vazno odakle.. hahaha..znaci ladno covjek kaze da je skupio sa strane 300 miliona za opremu..

ElPatron
Gost
ElPatron

Isto ka na one respiratore sto se ogradise po iljadu € na komad a 17 narucili 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Haris
Gost
Haris

Ljuti se ti koliko hoćeš radojko, vlada Crne Gore je sve objasnila, pa sviđalo se to tebi ili ne, to je to.

Pravi
Gost
Pravi

Tesko tebi objasniti @haris 🙂

ElPatron
Gost
ElPatron

Vratite dvije tone sram vas bilo 🤣😂🤣😂🤣🤣😂🤣😂🤣

ElPatron
Gost
ElPatron

To ja na kamiJon 49 kubika natovarim a ne na toga ruskoga Iljusina cervoromotorca ta nosi 100 kjubika ka tranju 😅🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣😂🤣😂🤣😂

ElPatron
Gost
ElPatron

Za čas zviznise dvije tone😅🤣😅🤣🤣😅🤣😅🤣😅🤣🤣😅🤣😅🤣

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

Narodu ne moraju, narod ih je glasao i narod im vjeruje ali ih ova stoka, izdajnici i dusmani ometaju u svom radu i naravno tesko IM pada svaki dobar rad iste te vlade!!! Posle ovoga ih tek necete skinut da i Isus dodje svama na litije!!!! Pokazali su da su najbolja vlada u evropi ako ne i svijetu!! U ovakvim… Više »

ElPatron
Gost
ElPatron

Kako maznuse dvije tone ne bi se bzvz oravdali 😂🤣😂🤣😂😂🤣

Gazi Milo
Gost
Gazi Milo

Sta se bre i kome pravdate. I vlada i policija i krizni stab i institut za javno zdravlje.. radite, hapsite ,lijecite i spasavajte!!!

Pravi
Gost
Pravi

Tebi ne moraju posto vjerovatno ne placas porez,meni moraju. Pozdrav,srecno.

šofro bilde
Gost
šofro bilde

Znamo da ih nema, objasnite!

Janko
Gost
Janko

Postoji vrijeme za podnosenje racuna, ali i vrijeme borbe za zivote. Racuni ce se podnositi kad zsvrsimo borbu za zivot!!!

Kotrola
Gost
Kotrola

Zna li ovaj narod iole sto znaci demokratija, sto znaci vladavina naroda, ko je nosilac suvereniteta, ko upravlja, na koji nacin, kako, sto je uloga vlasti, sto je opozicija, zasto opozicija ktitikuje, koga kritikuje, koja je uloga medija, sta su javne sluzbe, sta su javni sluzbenici, javni funkcioneri. Izbacit iz skola geografiju i druge glupe predmete i ubacit pravo da… Više »

Cgcgcgcg
Gost
Cgcgcgcg

Premnogo je ovih dana dokonika za tastaturom ali i to nesto znaci dobro je da ne setaju a vi samo nastavite kao do sada i nemojte se osvrtati na dokonike .

Samo JAAAA
Gost
Samo JAAAA

Kome se vi pravdate ocete li mi reci……to sto koljenica i piun sprovode to nam je poznato i to nas odavno ne zanima vidimo sta je sve uradjeno sta smo kupili….nego treba se odbraniti od ovoga zla i poceti da normalno zivimo

Rozaj
Gost
Rozaj

Nece nato, nego ce to da sredi df 🤣🤣

Nagual
Gost
Nagual

Oće li i sa tom drugom turom opet NATO da nam pomogne, kao i sa prvom?

Janko
Gost
Janko

Let cargo od Kine kosta nekoliko stotina hiljada eura. Velika je to pomoc!!!!

Komšija
Gost
Komšija

Nekoliko stotina!!??
Ajde malo izguglaj, pa se javi

Musaka
Gost
Musaka

Ja vam vjerujem na rijec i kao da sam bio tu dok ste vagali

Vfhga
Gost
Vfhga

Ne placa ovo ova vlada Crne Gore nego Crna Gora i njen narod i poreski obveznici. A vlada samo otima.

Svjefol
Gost
Svjefol

Sva podrska naporima koje ulazete. Samo naprijed, a ko voli neka prica. Psi laju, karavani prolaze.

Ljubo
Gost
Ljubo

Ne znam zasto vlada ima ove gluposti da objasnjava

Voker
Gost
Voker

A zato valjda sto narod placa ovo pa da objasni dje je jos koja tona za koju je narod platio i drzavni obveznici.

Ljubo
Gost
Ljubo

Dolazi sledecom isporukom

Miki
Gost
Miki

Nije mi jasno na osnovu cega je neko pomislio da bi neko uzeo nesto od opreme…strasno…

Strijelac
Gost
Strijelac

Opozicija ( ne baš sva), vreba i traže neku grešku Vladi, NKT, medicinskim radnicima…..kao da priželjkuju da se nešto loše dogodi…

Sova
Gost
Sova

Nije “kao”. Šta oni imaju ako Vlada odradi posao bez greške? Imaju poraz na izborima. Zato sanjaju probleme, a kad ih nema – izmišljaju ih.

****
Gost
****

Bas tako!!!! I jedva cekaju da se negdje napravi propust ( cak i nesvjesno) ,kako bi se uputila kritika.
Oni nista drugo i ne znaju bez da kritikuju.
Bas bih voljela da vidim mandica , becica i ostalu ekipu kako bi se snasla…?!
Veliki demagozi! Kako je to lijepo, pljuvas i za to jos dobijas novac…😂

Tox
Gost
Tox

Nije KAO – nego prizeljkuju. Pukose od muke sto je sve organizovano, sto sve za sada ide kako treba. A srbijanski raspad sistema posebno ih cini nervoznima. Jadni su. No, sve to znamo, nije prvi put.

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

to je wvidentno kao sto su i pokusali da virus rasire po CG preko uvezenih (jer domaci nisu htjeli na svoj narod) popova odnosno ratnih zlocinaca koji su obuceni u mantije i glume popove!!! Ali udarise u zid..

Vaso joco D
Gost
Vaso joco D

Superiska. …….

eu kolonija
Gost
eu kolonija

meni se čini da je utovarna zapremina ovoga aviona veća od 49 m3.

Rogi
Gost
Rogi

Primjer da je 9t zapremine 49m3. Ili nećete da čitate ili ne razumijete ni sebe ni druge..

Bedem
Gost
Bedem

Ma, kolonija bezobrazluka ti je u mozgu.

Tox
Gost
Tox

to je jadni mali izdajnik, puca od muke. gleda srbijanski raspad sistema i skvici. ko drugom jamu koa sam u nju upada.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Sve moje čestitke na izrazu skviči! Odavno ga niko nije upotrijebio u komentarima, a tako je adekvatan!😂👍

Borko
Gost
Borko

Raspad i po,njima po 100 eura,a nama broj da poguramo vladu.

156
Gost
156

Čitaj pažljivije: Donirana oprema teška 9t koja zauzima 49m3 i čeka u Pekingu da bude dopremljena sa preostalom robom koja nije stala u avion.

Tole
Gost
Tole

Sad ste razocarali DF i IN4S, oni su danima slavili kad su culi da posiljka kasni. Ogavno ih je bilo citati sta su sve o tome pisali.

Tox
Gost
Tox

I MANS, mada je to isto.

Ines
Gost
Ines

MANS ih je puno puta uhvatio na djelu!

free samples
Gost
free samples

danu reci ti nama dobismo li sta mi od NATO-a ,ista od onoga spiska sto trazismo?

Gazi Milo
Gost
Gazi Milo

NATO je procijenio da smo odradili posao najbolje u evropi i da nam ne treba!! Ali je rekao da ce nam poslati traktore da podijelimo posrbicama posle izbora mozda ce im trebat..

Darko
Gost
Darko

Samo vi gurajte dalje i ne okrecite se na ove podle komentare i trabante

Br.20
Gost
Br.20

Građani CG više komentarišu za ove dvije tone medicinske opreme nego za ovaj virus ,,CORONA,, više se nikom ne vjeruje

Prc CG
Gost
Prc CG

Hahahahahahah,pa nijesmo j vrtić da pojvjerujemo u ovu priču hahahahahhaha.

Nikkii
Gost
Nikkii

DF je zastidje.

Send this to a friend