Društvo Žarko Radulović

Nema ožiljaka na San Đovaniju, svjetski stručnjaci će uraditi plan ozelenjavanja

Nijesu vidljive posljedice požara, foto: Skala radio

Nakon sinoćnjeg požara na tvrđavi San Đovani na sreću nijesu tako vidne i duboke posljedice. Gotovo kao da nije bilo noćne drame. Izgorjela trava i nisko rastinje, kao i jedan bor – bilans je sinoćnjeg požara, navodi za Skala radio Žarko Radulović, turistički radnik, u svojstvu, kako je kazao, građanina Kotora koji je porastao ispod San Đovanija i na njemu.

<<<Požar na brdu San Đovani gasili i mladići i djevojke, pomagao stranac sa slomljenom rukom<<<

Pogođen je istinski, kao svaki dobronamjerni građanin, sinoćnjim događajem koji se desio prilikom proslave i paljenja baklji na tvrđavi povodom 13. jula.

Na sreću, posljedice požara su minimalne. Kotorski vatrogasci su blagovremeno reagovali i sa oko 300 momaka, odnosno omladine koja je učestvovala u paljenju baklji, požar je za par sati ugašen.

Omladina iz Kotora i Budve, ista ona koja je učestvovala u bakljadi, nesebično se stavila na pomoć vatrogascima i u relativno kratkom vremenu su savladali vatru.

Radulović ističe da je djelimično izgorjela trava i šiblje i na jednom mjestu, kao i bor koji je gorio u požaru 2017. godine.

U međuvremenu Radulović se susreo sa gradonačelnikom Kotora Željkom Aprcovićem, ističući da su van svake politike razmatrali situaciju.

“Bukvalno, kao građanin rođen u Kotoru, Žarko Radulović, a ne pripadnik neke partije, nastupam sa te pozicije, kao i sva omladina koja je učestvovala u sinoćnjoj bakljadi, bez političkog obilježja, samo iz ljubavi prema svojoj državi i gradu Kotoru”, rekao je on.

Radulović

Radulović je gradonačelniku predložio da dovede inženjera hortikulture iz Češke koji je radio na uređenju parkova u Nici, jednog parka u Moskvi, u Češkoj i parkova za dva hotela Montenegrostarsa, čiji je Radulović suvlasnik.

“Inženjer iz Češke će narednih dana snimiti situaciju na San Đovaniju, sa čime se Aprcović u potpunosti složio”, kazao je on.

Prvo će uraditi sanitarni projekat za čišćenje opožarenih mjesta do jeseni, a potom i projekat za sadnju novih nasada.

Radulović će se sa privrednicima potruditi da se obezbijede sredstva za te aktivnosti.

Aprcović je takođe kazao da postoji bistijerna na tvrđavi i da je opština spremna da odmah uđe u izradu projekta za instaliranje pumpe koja bi se razvela i uradili hidranti koji bi u narednom periodu protivpožarno obezbjeđivali cijeli taj prostor.

Radulović smatra da, ako je ikada bila ujedinjena omladina Kotora, Budve i šire, kada je u pitanju briga o svojoj državi, u konkretnom slučaju za San Đovani iznad Kotora, to je pokazala sinoć, za šta im je ljudski i roditeljski zahvalio, srećan i ponosan na takvu reakciju.

20

avatar
1000
16
4
0
 
19
VeMaHomeKotorankaCrnogoracCrnaGora
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VeMa
Gost
VeMa

Ko ce platiti ciscenje i ozelenjavanje???Zasto dovoditi nekog Ceha zar mi nemamo strucnjaka u nasoj zemlji ili nisu politicko podobni???Aprcovica i Radulovica izjave su najnovi biseri koji pokazuju njihov patriotizam.Jedan je prestavnik rezima a drugi perac novca od prodaje droge.Zalosna je drzava koja ima ovakve “ljude”

Home
Gost
Home

Ha ha ha ha ha ha ha

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Stoka ,samo stoka to moze napravit! Nek idu u Cuce pa neka pale

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Novi strucnjak za pozare

CrnaGora
Gost
CrnaGora

Momci svaka čast za slavlje i treba,desilo se što se desilo nije sa namjerom.Sve će se urediti naše je pa nam ga može bit.A ovi kad su protestovali po Podgorici i lomili grad ,to djaole se ne nadodjse da pomognu u popravci i kupljenju.Njima su na okupljanje izrodi a kod nas Patriote i rodoljubi,i mladi da na glasim sve više… Više »

Djuka
Gost
Djuka

Znači svaki stari grad treba s vremena na vrijeme zapaliti da dobije na kvalitetu. Žarko naloži malo i oko Splendid a da mu garež da malo patine.

Bojan
Gost
Bojan

Evo ga ovaj u nedostatku turizma, razumije se i u požare. Krtoldžija se razumije u zdravstvo, konobar u turizam i požare, o majko sveta spašavaj nas

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bravo za komentar

Sportista
Gost
Sportista

Znači ista ekipa je palila baklje u Budvi i Kotoru, e sad kad su se tako dobro pokazali, sve ih evidentirati kao vrsne vatrogasce i koristiti prilikom gašenja budućih požara….kakvi spinovi

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Svi da odgovarate zbog ovoga i oni koji su organizovali bakljadu u sred zaštićenog spomenika kulture,oni koji su baklje palili i oni odgovorni koji su za sve to znali,ali nisu po zakonu reagovali.Ako smo pravna država naravno, kao što to po mom mišljenju nismo.

Перица
Gost
Перица

ДПС је више учинио за вјеру него било ко други. Шта год да су радили, људи су се само крстили. 🙂

Kotor
Gost
Kotor

Aprcovicu ostavka

Kotor
Gost
Kotor

Ko jedozvolio ono paljenje baklji na onakav vjetar.ko je organizator

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Blago nama za inženjera iz Češke.

Zoran
Gost
Zoran

Pa sad vidite koje su emocije kad narod stane uz svoju crkvu, vjeru, ljubav prema pravoslavlju……to je najveći požar u srcima koji se može izazvat…….

Gile
Gost
Gile

Mogu li ja nešto da zapalim pa da me pohvali Skala radio,Aprcović i Radulović?

Tgug
Gost
Tgug

U stvari je požar koristan i poželjan kad ga dpsovci izazovu

Festadjun
Gost
Festadjun

Izazvali su ga kotorani

Sasa
Gost
Sasa

Sramotaaa !!!

Snježana
Gost
Snježana

Koliko li je Bože zla u ljudima.

Send this to a friend