Društvo Kabasti otpad odlažu gdje stignu

Nesavjesni građani stari namještaj uporno bacaju pored kontejnera

Nesavjesni građani bacaju velike količine nepropisno odloženog kabastog i dugog otpada, prije svega građevinskog šuta i starog nameštaja pored kontejnera, u gotovo svim djelovima Podgorice.

Iz Čistoće doo kažu da njihove ekipe neke lokacije u gradu čiste i po nekoliko puta u toku jedne smjene, što ne samo da usporava proces rada već i mnogostruko uvećava troškove Čistoće.

“Za ovakve pojave isključivo se na odgovornost poziva nadležna služba, ali s obzirom na napore koje ulažemo, kao i na činjenicu da su obezbijeđena mjesta za namjensko odlaganje otpada, jasno je da je najveća odgovornost na nesavjesnim pojedincima koji ne mare za naše napore i ne biraju mjesta gdje odlažu otpad”, dodaju iz Čistoće.

Podsjetili su sve one koji otpad ostavljaju pored kontejnera, ali i u park šumama i na obalama rijeka da je takvo ponašanje kažnjivo.

“Komunalna policija i inspekcija u predstojećem periodu će sprovoditi rigorozne kontrole na terenu”, upozorili su oni.

U Podgorici se nalazi više od 4-000 metalnih i polupodzemnih kontejnera namijenjenih za odlaganje komunalnog otpada, dok se u naseljima svake nedjelje postavljaju veliki kontejneri namijenjeni za odlaganje biljnog i kabastog otpada.

Takođe, na šest reciklažnih dvorišta mogu se odlagati pojedine vrste opasnog i neopasnog otpada iz domaćinstava, a na Mojanskom krstu se besplatno mogu odlagati građevinski šut i zemljani iskopi.

12

avatar
1000
9
3
0
 
11
mrkiDekiHelenagingerWilkins
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mrki
Gost
mrki

pojma vi iz cistoce o cistoci nemate, …ali pojma

Deki
Gost
Deki

Vratice nam se ko bumerang ovo bacanje smeca i prosipanje ulja,sve cemo mi to da pijemo jer sve odlazi u zemlju koja sve upija i salje dalje pa kad budemo brali ono sto posadimo u tu zemlju lijepo cemo proc,mijenjaju ulje na auto i to prosipaju dje stignu lijepu cemo zemlju djeci ostavit ni za 1000 godina ti otrovi nemogu… Više »

Helena
Gost
Helena

Kako obično to rade, policija Dresdena polako provjerite ovakve otpade su bile samo jednom 2004. godine u PGD poslije smrt smrt smrt neraščišćenih dug sta planiraju jos….ovako na ćoškovima smijece…mozda jos nekog ubili …. I cute

mrki
Gost
mrki

što ispriča to kumim te bogom…

Wilkins
Gost
Wilkins

Odnio sam 3 kante Jupola sa po pola sadržaja i bidon od 5 lit starog ulja u reciklažno dvorište pored Volija u Tološima. Ništa nijesu primili, a ja se pravio fin, kažu ne primamo tečnosti, ne znamo što ćemo s njima. E pa ja sam znao, pored kontejnera, eto opet sam bio fin pa nijesam sve sasuo u kontejner. Više… Više »

Popaj
Gost
Popaj

Cistoca nista ne radi u zadnje vrijeme

TALOG
Gost
TALOG

Crnogorska kultura zivljenja.

loop
Gost
loop

A napravite na primjer kampanju, pa građane edukujete gdje da odlažu otpad? Zašto nemate službu za komunikaciju s javnošću? Kod nas se poslovi odnosa s javnošću svode na izjave za medije, a zapravo se zapostavlja ključna stvar, a to je kako doprijeti do ciljne grupe.

ginger
Gost
ginger

ja bih zabranio da se odlaze otpad na javnoj povrsini. mora reciklazni sistem da se uvedu poceci od svakog domacinstva. a sluzbe da direktno odvoze od vrata do vrata; ovako se smece nagomila i vjetar cini svoje

Jodza
Gost
Jodza

Gradjani odlazu smece tamo dje im je najblize i najpogodnije.znaci ja ocistim travnjak ispred kuce i moram da idem na 10 km udaljenu deponiju da bih odlozio pokosenu travu.pa ko je lud da to radi.pogledajte samo lokacije i nacin kako su postavljeni kontejneri.postavljeni su posred lokve.koliko kosta da se izbetonira povrsina od 3-4 kvadrata,da se svuda naprave tzv niše za… Više »

Gost
Gost
Gost

Lazu, podjite na Mojanski krst i vidjece te da nije istina .

Tony
Gost
Tony

svi lazu, samu lazu 🙂

Send this to a friend