Društvo

Nijedan biciklista nije kažnjen zbog prekršaja

U ovoj godini nijedan biciklista nije kažnjen zbog prekršaja, kazao je Danu pomoćnik komandira saobraćajne policije Igor Ivanović. On je naveo da su pješaci, biciklisti i motociklisti najrizičnije kategorije učesnika u saobraćaju i da je u narednom periodu planirana pojačana kampanja kontrole biciklista.

Iako je i sam biciklista ljekar Nebojša Crnogorac primjećuje da biciklisti ne poštuju saobraćajna pravila. On je na tribini o bezbjednosti saobraćaja „Samo da je bezbjedno” istakao da su skoro sve biciklističke staze uzurpirane nepropisno parkiranim vozilima.

“Predlažem da ako državi fale mape, a sigurno joj fale, treba da pooštri kontrole i ovakve vozače kažnjava. Zna se gdje se nalaze mjesta za parkiranje”, poručio je Crnogorac.

“Održivi urbani transport podrazumijeva forsiranje javnog prevoza i bicikala”, kaže doktor Crnogorac.

Jedan od najvećih problema nesmetanog odvijanja saobraćaja je nepropisno zaustavljanje i parkiranje, kao i nekultura svih učesnika u saobraćaju kazao je Igor Ivanović, pomoćnik komandira saobraćajne policije.

“Potrebno je sa Komunalnom policijom i Komunalnom inspekcijom poboljšati komunikaciju i saobraćajnu nekulturu sankcionisati. Očigledno da preventivna aktivnost ne daje rezultate. Kad su u pitanju prekršaji osim zaustavljanja i parkiranja imamo i prolazak na crveno svijetlo, prekoračenje brzine, alkohol i nekorišćenje zaštitne opreme za motocikliste i bicikliste”, saopštio je Ivanović..

Lazarela Kalezić, sekretar za saobraćaj, poručila je da je saobraćaj žila kucavica svakog grada i da je ove godine fokus Evropske nedjelje mobilnosti stavljen na šetnji i biciklizmu. Kalezić je navela da zelenilo na razdjelnim ostrvima na bulevarima remete normalno odvijanje saobraćaja.

 

12

avatar
1000
10
2
0
 
11
PrimoracSk6ToniPopajLove Me now
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Primorac
Gost
Primorac

Najgori su ucesnici u saobraćaju ovi sa električnim trotinetima haos rade ne gledaju nista covjek ni pješke nije siguran od njih

Toni
Gost
Toni

Biciklisti često voze noću, a da nijednog nisam vidio sa fluorescentnim prslukom. Kad nekoga nađu u kanalu, biće mu svejedno je li vozač kažnjen ili ne.

Popaj
Gost
Popaj

Steta!
Jer upravo oni prave najvece prekrsaje i nerede, ne postuju ni svoju traku, gledam dje ce mi dijete ubit na ulicu s njihovi raspalim biciklom!

Love Me now
Gost
Love Me now

Njima bih sve oprostio kakvi su ovi trkaci autica i motora po Bulevaru Sv, Petra C, u 1 u 2 u 3 ujutro, sto se tome ne stane na kraj ? Ne moze se zaspati , mislim da nine losa ideja da mi gradjani pocnemo Vas policiju da kaznjavamo za nerad Vas ….

Slavko
Gost
Slavko

A kada se jedan kazni bice to rast od 100% i bicemo lideri u regionu!

budala
Gost
budala

Nisu kaznjeni jer svi voze auta

logika
Gost
logika

“nekultura svih učesnika u saobraćaju” – e ovo je prava i jedina istina…

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Poceli su i motoristi da se provukuju izmedju kola ni ne upozoravaju te, prije smo pazili na pjesake sad i na bicikliste moramo…Ja koliko vidim najrizicniji su soferi jer odgovaraju za sve

sjever
Gost
sjever

Nijesam iz Podgorice ali dosta cesto vozim podgorickim ulicama. Ja mislim da su podgoricki vozaci veoma drski i nekulturni, vecina njih misli da sijet pocinje na Smokavcu a zavrsava u Zeti, i ne samo vozaci, nazalost.

logika
Gost
logika

svi vi sto niste iz Podgorice imate istu pricu kad treba da kritikujete. Ja kao Podgoricanin se trudim da ispostujem sva pravila, a dje god sam bio po CG, svuda je isto kao u PG, samo je manje vozila i saobra’aja, pa se manje primijeti, tako da budi objektivan

Sk6
Gost
Sk6

Tacno vidim da si sa sjevera

daka
Gost
daka

nisam statisticar al kako su biciklisti najrizicnija kategorija kad vise smrtnih ishoda ima u auto nesrecama

Send this to a friend