Društvo

Nikšić: Obezbijeđen smještaj za dvije porodice koje su ugrožene u poplavama

foto: RTV Nikšić

Predsjednik Opštine Veselin Grbović i potpredsjednik Dragan Perović sa saradnicima danas su obišli dvije porodice ugrožene u poplavama koje su u novembru pogodile Nikšić. Lokalna uprava obezbijedila im je stambeni prostor, a uslijediće i novčana pomoć, javlja RTV Nikšić.

Poplave koje su početkom novembra zadesile nikšićku opštinu donijele su najviše problema mještanima naselja koja gravitiraju jezerima Slano i Krupac, na području Broćanca, Crnog Dola, Gornjeg Polja, Mokre Njive. Pričinjena je velika štete, a pojedini žitelji Broćanca pod naletom vodenog talasa morali su i napuštiti svoja ognjišta.

Predstavnici Lokalne uprave od početka su velika podrška, a za porodice Nikolić i Delibašić obezbijeđen je i smještaj od po 22 kvadrata u njemačkoj zgradi u Humcima. Predsjednik Opštine Veselin Grbović obišao je porodice još jednom potvrđujući da podrška ni sada neće izostati.

U Broćancu su u poplavama najugroženije bile porodice Nikolić koje su do kuća stizale samo čamcima. Milorad nerado priča o novembru prošle godine, prisjećajući se da su se poplave i ranije dešavale, ali nikad kao ovaj put. Ističe da je mnogo teško napuštiti ognjište poslije više od 80 godina. Kako kaže, mnogo znači pomoć i human gest Lokalne uprave.

Ukupna procijenjena šteta za domaćinstva od poplava u novembru 2019. na području Nikšićke opštine je oko 73 hiljade eura. Lokalna uprava će i u narednom periodu nastojati da pomogne ugroženom stanovništvu kako bi svi imali kvalitetne uslove za život.

Send this to a friend