Društvo

NVO Vozom kroz Crnu Goru: U slučaj da se uključe istražni organi, preslušati traku telefonskih razgovora

Ilustarcija, foto: Pixabay

NVO Vozom kroz Crnu Goru poziva državne istražne organe da se uključe u čitav slučaj povodom incidenta kod Bioča, te da preslušaju traku telefonskih razgovora.

Lukač: Zlonamjeran pokušaj prebacivanja odgovornosti

“Niti smo istražni organi niti nam je to cilj, već smo grupa zaljubljenika u ljepote Crne Gore i obožavaoci putovanja vozovima a pojedini djelovi naše domovine najljepše se vide iz voza. Da bismo svim zainteresovanim približili divne reljefe i izborili se za bezbjedan, siguran i kvalitetan prevoz željeznicom, odlučili smo da se udružimo i formiramo NVO ( Registrovana 20.04.2021 godine, br: UPI-06/Z-056/21-774/3). Nigdje nijesmo Denisa Lukača niti bilo koga drugog okrivili za događaj od 23.04.2021. godine, samo smo iznijeli činjenice koje mogu biti od koristi u rješavanju ovog događaja, a koje bi ostale skrivene od očiju javnosti pa i od istražnih organa da mi nijesmo reagovali”, navodi ova NVO.

Kako su dodali, s obzirom da se Lukač poziva na komisiju koja je vršila isleđenje ovog događaja, bilo bi dobro da navede predstavnike ŽPCG u istoj.

“Možemo da se saglasimo da nije bila ugrožena bezbjednost zaposlenih koji su prije nastanka vanrednog događaja izvodili radove na dijelu pruge između ukrsnice Bioče i stanice Podgorica, ali ostaje pitanje da li je bila ugrožena bezbjednost putnika u vozu i vozopratnog osoblja? Gospodin Lukač se poziva na Uputstvo za slučaj vanrednog događaja, pa bi bilo dobro da nam navede član koji mu dozvoljava da naredi da se voz otpremi u 12:01. Ko je taj koji je utvrdio da su mašinovođe sposobne i spremne da nastave voz poslije šoka koji su pretrpjeli zbog svega kroz šta su prošli? Je li to Lukač bioenergetičar pa da procjenjuje na daljinu? Ko je skinuo traku koja je jedan od krucijalnih dokaza za čitav slučaj?”, pita ova NVO.

Pozivaju državne istražne organe da se uključe u čitav slučaj, da preslušaju traku telefonskih razgovora.

“A zahvaljujući Lukaču i još pojedinim tumačima propisa plašimo se da će se istraga proširiti. Može gospodin Lukač da ima na stotine a ne na desetine objavljenih naučnih i stručnih radova, ali je očito da nije dorastao funkciji koju obavlja, a na osnovu ovoga kako se ponio navedenog dana i onoga šta o njemu misle njegove kolege”, zaključuje NVO Vozom kroz Crnu Goru.

Send this to a friend