Društvo Sistem semafora

Od sjutra počinju da rade škole u Nikšiću, Pljevljima i Budvi

OŠ "Mileva Lajović – Lalatović" Nikšić

Škole u Nikšiću, Pljevljima i Budvi od sjutra počinju da rade, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako su objasnili, nivo kumulativne incidencije nakon 14 dana od zatvaranja spušten je ispod 800 na 100 000 stanovnika.

“Škole u Budvi počinju da rade zbog toga što je, novom procjenom kumulativne incidencije od strane IJZ, sa realnim i novim podacima o broju stanovnika, nivo kumulativne incidencije u toj opštini takođe ispod 800 na 100 000 stanovnika”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako su rekli, minimum još nedjelju dana ostaju zatvorene škole u Kolašinu, Ulcinju, te Cetinju i Žabljaku, uz mogućnost otvaranja narednog ponedjeljka ukoliko se kumulativna incidencija u tim opštinama do narednog vikenda dovede na nivo ispod 800 na 100 000 stanovnika.

“Kao što je poznato, prema tzv. Sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada “uđu u crveno”, odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800 na 100 000  stanovnika”, navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, kako su rekli iz Ministarstva, u “zelenim” opštinama, u kojima je kumulativna incidencija ispod pet na 100 000 stanovnika  relaksiraju se mjere, poput izlazaka đaka na odmor, a velika je mogućnost i relaksiranja odredbi o nošenju maski.

“Napominjemo da se praktična nastava stručnih škola sprovodi nezavisno od sistema semafora, zbog specifičnosti stručnih škola i nemogućnosti da se praksa, kao suština stručnog obrazovanja, vrši online. Naravno, samo ukoliko škola i poslodavac kod koga se praksa obavlja mogu da ispune sve epidemiološke mjere i zahtjeve”, zaključuje se u saopštenju.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
BROD BUDALAVladanSunce mojeTrnova ruzicaSRAMOTA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BROD BUDALA
Gost
BROD BUDALA

Skup u Budvi je morbidan. Ponižavati nauku , slati svoju djecu u školu je oličenje ljudskih gluposti. Cio svijet vidi ozbiljan zdravstveni problem. Šaka, moram reći neznavenih i maloumnih ovo radi. Da li neznanje, bolest, glupost… Ne znam. Monstruozno jeste

Vladan
Gost
Vladan

Pozdrav za skolu Mileva Lajovic Lalatovic!

Sunce moje
Gost
Sunce moje

Mozda je nkt cuo izjavu Dr Reinerea “” Zlocin covijecanstva “”
Moze li malo da nam nkt prica o tome
Imate na you tube sa prevodom pa citajte ..Sve ce vam biti jasno o psr testovima, maskama i td i td

SRAMOTA
Gost
SRAMOTA

Dosta vise podijela medju narodom i mrznje Politika je usla i u koronu Zato otvaraj sve jer ovaj narod mora da radi i prezivljava koliko toliko Kada pocnu snijegovi neka nkt javi ubijaju li sve viruse Treba se pripremati za sledece i ljeto i zimu jer unistise narod zapatavanjem Valjda su napokon shvatili nesto o koroni jer eto im je… Više »

Neno
Gost
Neno

Ko ima i malo razuma i mozga jasno mu je sve. Igrarija. I ta igrarija unistava djecu, razvitak, skole, poslove i sve od cega ljudi treba da zive. Strasno. Sto dozvolismo, sprdaju se sa nama bukvalno. Pomjerio se sat unazad dal ce sad i korona manje uru da hara, 😀😀😀😀sad lokali do 21h je li, e sprdnje ove pa ovo… Više »

Trnova ruzica
Gost
Trnova ruzica

Dok nam djecu ne zatupe i ovako su tupavi od onlaijn skole
Ukinuli fizicko ….Ukinuli odmore ..Ukinuli i vazduh sa maskama
Ukidaju nam normalno vaspitanje
I ero sve sto je nekada bilo nenormalno danas s ponosom govorimo
“” ma to je normalno u danasnje vrijeme “”
E zalosti dokle idemo dako bude jos normalno da djeci oci vezujemo da ne gledaju

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Kakva su ovo parcijalna otvaranja i zatvaranja škola i lokala… Nijesam sigurna da znaju što rade s ovakvim igranjem s đecom i uopšte s narodom. Sve ovo mi liči više na nekakav experiment nego na odgovarajuće mjere. Đeca u ovom gradu mogu ići u školu, a đeca u onom gradu ne mogu… pa ovi mogu ovo – a oni ne… Više »

Sto reci
Gost
Sto reci

A ne pitaju se koliko je oboljelih od raka i koliko je samoubitstava povecano nego neko zbog para cuda cini pa i zapatava narod kao brave

Andrija
Gost
Andrija

Malo zagalamiš ka u budvu i pljevlja i odmah sve otvoreno! 😉

Send this to a friend