Društvo

Oprez zbog poledice i odrona

Ilustracija

U Crnoj Gori se saobraća po suvim putevima, dok na sjeveru ima poledice.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) savjetovali su vozače da budu naročito oprezni preko mostova, prevoja i na prilazima tunelima.

“Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja”, kazali su predstavnici AMSCG.

Upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionicama Brajići-Lapčići i Košljun-Zavala do 9. januara neće biti potpune obustave saobraćaja, već će se on preusmjeriti na jednosmjerni, uz obavezno poštovanje semaforske signalizacije.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Ulcinj – Krute, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Send this to a friend