Društvo

Opština Bar u saradnji sa ambasadom SAD obezbijedila specijalno vatrogasno vozilo

Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar obezbijedila je za potrebe Službe zaštite i spašavanja specijalizovano vozilo za gašenje požara sa pratećom opremom. Vozilo je obezbijeđeno u saradnji sa Ambasadom SAD u Podgorici kroz program humanitarne pomoći Komande američkih snaga u Evropi.

“Vozilo su danas Službi zaštite zajedno predali predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i ambsadadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke u pratnji oficira Komande američkih snaga za Evropu. Ukupna vrijednost ovog projekta koji je kreirala Opština Bar iznosi 104.000 dolara a podrazumijeva i svu prateću savremenu opremu za gašenje i spašavanje koja je sastavni dio vozila”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Ambasadorka Rajnke poručila je da je za građane važno da znaju da imaju obučenu i opremljenu Službu zaštite kojoj se posebno zahvalila za napore koje ulažu u svoj posao. Ona je kazala da će ovo vozilo sigurno biti od velike pomoći naročito u sezoni požara, te da je ovo druga donacija ovakvog vozila u Crnoj Gori nakon donacije Glavnom gradu.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević zahvalio se ambasadorki SAD za razumijevanje potreba lokalne zajednice i ovu vrijednu donaciju kroz projekat i rekao da će vozilo već narednih dana biti stavljeno u funkciju. Raičević je najavio da će Opština Bar posvećeno nastaviti sa još sličnih projekata u narednom periodu kako bi se dodatno ojačali kapaciteti Službe zaštite i spašavanja koja napornim radom čuva sigurnost svih građana tokom cijele godine.

“Raičević je takođe iskazao ​zahvalnost službenicima Službe zaštite uz želju da imaju što manje intervencija tokom sezone požara. Pripadnici ove Službe na čelu sa načelnikom Darkom Vidakovićem posebno su se zahvalili kako Opštini Bar tako i ambasadi SAD na prepoznavanju njihovih potreba i permanentnom ulaganju i njihove kapacitete”, zaključuje sr u saopštenju.

 

Send this to a friend