Društvo

Opština HN apeluje: Građani da se uključe u gašenje požara na Luštici

Predstavnici Opštine Herceg Novi pozvali su građane da se uključe u gašenje požara na Luštici.

“Apelujemo na sve građane da se aktivno uključe u akciju gašenja požara. Pozivamo sve koji su zainteresovani i u mogućnosti da se jave na isti broj – 19800, gdje mogu dobiti informacije o prevozu do Luštice“, saopšteno je iz hercegnovske Opštine.

Kako navode, borba sa požarom na Luštici i dalje traje, a u gašenje su zajednički uključene snage službi zaštite i spasavanja Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, DVD Krtoli, brojni mještani i privrednici, koji se sa vatrenom stihijom bore non-stop.

“Jak vjetar koji je duvao tokom cijele noći rasplamsavao je vatru i otežavao da se situacija stavi pod kontrolu. Trenutno je najugroženije selo Begovići i šira okolina, a situacija je alarmantna i na području Rta Veslo i Tijesne luke“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, većina stanovništva i turisti sa tog područja već su evakuisani. „Do sada je njih oko 80 brodovima prevezeno do Škvera, a evakuacija i dalje traje“.

“Opština Herceg Novi nastoji da obezbijedi privremeni smještaj za sve. Apelujemo na privrednike i izdavaoce smještaja da se uključe u akciju i jave se call centru Opštine Herceg Novi, na broj telefona 19800“, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend