Društvo Pomogli u izgradnji i obnovi crkve u crmičkom selu

Opštini Bar i Radomiru Novakoviću uručene arhipastirske poslanice

Foto: Barski portal

Opštini Bar i potpredsjedniku Radomiru Novaković Cakanu uručene su danas pohvalnica za pomoć i nesebičnu ljubav u obnovi crkve, manastirskog konaka i puta do Manastira Svetog Nikole u crminčkom selu Orahovo.

Poslanice je uručio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Poslanice su uručene još i Stevu Novakoviću, odborniku u SO Bar, te Zorici Dabanović iz Bara, Žarku Mašanoviću, Branku Đurišiću i Milivoju Vukmanoviću iz Virpazara.

Foto: Barski portal

„U nekim drugim opštinama napadaju Crkvu Božiju i tvrde da skrnavimo kulturno blago Crne Gore, pa je to čak stiglo do Vlade. Nije mnogo razumno, ali šta da radimo. Oni koji su se vaspitali od Broza u duhu Marksa i Engelsa i odrekli Boga i Crkve oni tako razmišljaju i nastavljaju to djelo. Ali daće Bog da se i oni polako vrate izvornoj i pravoj Crnoj Gori i shvate da Crkva Hristova ne pripada jednome narodu već svim zemaljskim narodima“, poručio je mitropolit.

Zahvaljujući Radomiru i Stevu Novakoviću prije dvije godine riješen je i problem vodosnabdijevanja ovog manastira koji je sagrađen u 10. vijeku.

Mještani Crmnice i predstavnici Pravoslavne crkvene opštine crmničke kazali su da su Novakovići nesebično pomogli kupovinu pumpe i bazena za vodu, što je od ogromnog značaja za manastirski kompleks.

Njih dvojica su zajedno sa mještanima Crmnice pomogli i da se put kroz Orahovo proširi, a potom i njegovo nasipanje, što je sve prethodilo asfaltiranju koje je finasirala Opština Bar.

59

avatar
1000
38
21
0
 
51
Budimo realniKNJAZ DANILOОклеiMajmuniSuSrbiND
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

dajes li mu to sto pomaze albansku industriju!! to je pravi patriota, svaki mjesec ode u Drac (albanija) i kupuje patike adidas new balans nike, itd po 8e-12e i onda ih donosi u bar iprodaje po 120-180e to ti kazu oni sto ih njemu prodaju tamo.. provjereno.. pita te, odakle si? iz bara… a jel poznajes onaj Cakan sto prodaje… Više »

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

kako ih ovaj priprema za sledece izbore i kupuje podrsku ovima iz df-a!!

Окле
Gost
Окле

Свака част, поздрав.

ND
Gost
ND

Vladiko,bavi se time,preskoči ponekad politiku!!

iMajmuniSuSrbi
Gost
iMajmuniSuSrbi

Zašto vi Crnogorci ne priznajete da ste Srbi? Mi primati smo ponosni na svoje srBsko poreklo, bre!

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Svetosavska sekta…

Akumulator
Gost
Akumulator

Nego neka je sramota da pomenem nego nije tema a jeste kad vodu pominjete budva bar i virpazar svih ovih godina pumpaju vodu iz Orahova voda iz nasega sela a mi nemamo infrastrukturu ni vodovodnu ni kanalizacionu sram vas bilo.pumpe da pumpaju u manastir iz 1300 godine neka a u polje pumpe za dva grada 200 m vazdysne linije

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa što glasaš za DPS ? JA ti ni vodu ni struju ne bih dao

Akumulator
Gost
Akumulator

Sto ne pomemenete porodice koje zive tu i koje nesebicno svih ovih godina ucestvuju u obnovi nasega manastira Risto o Risto Cakane svaka cast

BAR
Gost
BAR

E sledece izbore Cakan bez cenzusa . Imat ce koliko i Risto

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Marks, Engels i Broz nijesu srušili nijednu crkvu; Lenjin i Staljin su ih porušili na hiljade. Njih, međutim, ne spominješ, da se ne zamjeriš ruskim pokroviteljima. Rile, baš si namazan!😁

majstor
Gost
majstor

samo jako Caki brat

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

sto radi cakan zbog izbora….ja bi da on naslijedi rista cirovog isti su vjernici …..

Svjefol
Gost
Svjefol

Ovaj pop Risto ne susi opanaka, mlati po Crnoj Gori uzduz i poprijeko. Dzaba pope, dzaba ti sve.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Molimo se Bogu za srpski narod dje godj živio!! 🔴🔵⚪️

iMajmuniSuSrbi
Gost
iMajmuniSuSrbi

I mi se molimo za braću našu Srbe!

Risto kontejner
Gost
Risto kontejner

I mi se molimo još jednoj Oluji.

Rumija
Gost
Rumija

Duvace oluja u suprotnom smjeru kockasti. Smiri dozivljaj.

iMajmuniSuSrbi
Gost
iMajmuniSuSrbi

Mi ćemo pomoći u kontra oluji! Poslaćemo dobrovoljce iz Afrike našoj napaćenoj braći Srbima. Mi primati smo najbolji Srbi.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Лијепо је што признајеш да си примат. Мало чуди да си писмен али зато пишеш небулозе имаш шашав ник. Ипак за примата више него добро. Само настави.

Mila
Gost
Mila

Napravite fabrike da radi bar dio od 100.000 nezaposlenih! Crkava imate premnogo, a od njih Antilopije i njegove skutonoše kupuju vile, jahte, ĐIPOVE i slažu narodni novac u svoje buđelare?! Sramotno!

Send this to a friend