Društvo

Organizatori pronijeli mošti automobilom kroz Tivat

Foto: Boka news

Policija je danas izvršila dodatni pritisak na organizatore manifestacije “U svjetlosti Hristovog vaskrsenja Bokelji Sv. Savi i prevlačkim mučenicima” da odustanu od uobičajenog nošenja moštiju prevlačkih mučenika kroz Tivat do crkve Sv.Save, piše Boka news. Prema riječima sveštenika Mijajla Backovića iz policije im je rečeno da se ne može dozvoliti nošenje moštiju uz pratnju vjernika u litiji.

Nakon toga organizatori su pronijeli mošti automobilom kroz grad i blagoslovili ga.

Mošti su donešene u crkvu Sv.Save u kojoj je obavljena večernja služba sa akatistom za zdravlje građana i blagoslov grada Tivta.

Sveštenici i prisutni vjernici pridržavali su se mjera NKT -a za vrijeme vršenje vjerske službe, a sve su pratile mnogi uniformisani i pripadnici tivatske policije u civilu.

“Danas me je sramota, prije svega kao gradjanina Tivta i Crne Gore što mošti zaštitnika našeg grada koji su źivot svoj dali za Hrista, nismo dostojanstveno dočekali u našem gradu, kao što smo to radili 19 godina unazad”, kazao je Backović.

14

avatar
1000
14
0
0
 
13
ZeljkoCrni panterMarkoTek takomarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

Ma kad ce bree da pohapse ove popove,gori su i od kriminalaca i poiticara.

Crni panter
Gost
Crni panter

Ni mrtvima ne daju mira.Zalosno je da neko ovako radi a jos zalosnije da od toga prave spektakal.I kakve koristi od ovoga???Nikakve

Marko
Gost
Marko

Tradicija 19 godina, tad ste postali vjernnici

Tek tako
Gost
Tek tako

Danas primjetih bar 10 ne rezidenata koji su bili prisutni. Mora im se pokazati put prwma kuci odakle su dosli.

marko
Gost
marko

Hahahahaaaa

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

E državo kad će zakon biti isti za sve?

Jež
Gost
Jež

Hapsite i nerezidente ćerajte….rade protiv države.

Rašo
Gost
Rašo

Ne avetaj Backoviću , nikad se Crnogorci ni sa čijim moštima i li kostima nijesu šetali, već su mrtve puštili da počivaju u miru. Taj budalasti običaj ste dovukli iz Srbije, kao i mnoge druge koje nijesu svojstvene Crnogorcima.

Nina
Gost
Nina

Zastitnik grada Tivta je Sveti Anton a ne sveti Sava Backovicu!Nemoj lagati pope Backovicu,nije lijepo.I vec kad kazes da te je sramota,treba da se sramis ovako izgovorene lazi.Uzas!

Nedjelko
Gost
Nedjelko

Narode Crnogorski dokle cete Triplett ove popove zakamuflirane pod mantijama SPC…jell ovo 21-vi Vijek ili srednji vijek? Zakon savremene drzave MORA da vazi za SVE, nijesu srbijanski popovi iznad…ovo se me desava Katolickoj crkvu ( Papa je za users sluzio leturgiju na praznoj pijaci St.Marka) a Islamisti su postovali Zakon za vrijeme njihovih religiskih praznika… Ima li SPC i i… Više »

Demode
Gost
Demode

Tako srednjovjekovno i usto morbidno.

Imenik
Gost
Imenik

19 godina tradicije ode u dim?!
Davnašnja, nema se šta drugo reći…
Zato litijaneri redom imaju manje od 19 godina starosti. Njima je to oduvijek.

Lida
Gost
Lida

Backo postuj drzavu i zakon

Lida
Gost
Lida

Jeli i ovaj Backo mrzitelj Cg

Send this to a friend