Društvo

Otvorena nova škola u Sukobinu

Nova škola u Sukobinu u opštini Ulcinj vrijedna 340.000 eura za oko 80 djece, otvorena je danas. Objekat je područna ustanova škole “Bedri Elezaga”. Otvaranju su prisustvovali ministar prosvjete Damir Šehović, predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić, a na otvarnju su govorili i predstavnik dijaspore koja je učestvovala u ovom projektu Cafo Boga i direktor Škole Arsim Cucović.

Od 340.000 eura koliko je koštala izgradnja ovog objekta od oko 510m2, dijaspora SAD iz Ulcinja uložila je 100.000 eura, a Opština Ulcinj i Ministarstvo prosvjete kroz Kapitalni budžet po 120.000 eura. Novi školski objekat urađen je po svim savremenim standardima.

“Ovo je samo jedan od više stotina objekata koji su prethodnih godina izgrađeni ili rekonstruisani, a to govori o punoj posvećenosti obrazovanju i uslovima u kojima uče najmlađi. Ponosni smo što će ovu školsku godinu đaci dočekati u novim uslovima”, rekao je Šehović.

On je dodao i da je je ponosan na to što je pripremljeno i planirano skoro raspisivanje tendera za izbor izvođača radova za novi vrtić u Ulcinju vrijedan 1,5 miliona.

Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić zahvalio se Šehoviću, naglasivši značaj ovog objekta za Opštinu. Nrekić se zahvalio i predstavnicima dijaspore, koji su dali veliki doprinos završetku ovog projekta.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Crni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crni
Gost
Crni

Dzabe ti je bilo Sehovicu, samo si gradio tamo dje si mislio da ces dobiti vise glasova

Send this to a friend