Društvo

Otvoreno pismo Predraga Boljevića ljekaru prezimenjaku koji je podržao litije

Predrag Boljević

Prezimenjače, ja kad sam se rastajao 2001. godine sa ovom vlašću, ne državom ni da jaki Bog, tad su u vlasti bili mnogi koji su danas s tobom protiv nje, i nijesam po medijima pisao i potpisivao, već kako dolikuje, časno i čestito bez pompe, sio, napisao, potpisao i na arhivu im predao, zboreći „… za državu se mogu boriti sa vama i bez vas, a ja biram bez Vas“. Preśekao člansku kartu i od tad, niti jesam, niti ću biti član DPS-a, ali ću se, budi siguran, s njima zajedno, i svima kojima je Crna Gora jedina domovina, do potonje ure, isključivo kroz vladavinu prava, boriti za, njen jezik – crnogorski, naciju, crkvu i pravo da u crnogorske svetinje uđe vjerujući Crnogorac sa crnogorskim popom – poručio je u otvorenom pismu svom prezimenjaku, ljekaru Aleksandru Boljeviću, diplomirani inžinjer Predrag Zakov Boljević.

On je ukazao na namjere Srpske crkve u Crnoj Gori prikrivene iza navodne borbe protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i istakao da će se sa istim žarom boriti da i njegov prezimenjak uđe u crnogorske crkve, kao Srbin sa Kosova.

Boljević se posebno osvrnuo na odnos mnogih prema državi Crnoj Gori, kojima je ova zemlja bezrezervno pružila utočište kada su iz regiona tražili spas od ratnih vihora kod nas i tu i ostali.

Pismo prenosimo integralno.

Prezimenjače,

Čitam i ne mogu da vjerujem. Što će moje prezime, đe mu mjesto nije, kad ono tvoje ime Aleksandar, na spisku do`tora koji dadoše podršku jednoj vjerskoj organizaciji u pokušaju vaspostavljanja iznad zakona sekularne države Crne Gore. Prezimenjače, iznad države koja te primila kad si utekao, iliti na konju sa Kosova dojezdio, iz srca Srbije, kog ne bi voljan da braniš od svjetskija ala, kao što braniš crnogorske svetinje od Crnogoraca. Kad kažem na atu dojezdio, nije to metafora, već uvažavanje vaše percepcije stvarnosti, jer vi Srbi „poreklom“ iz Crne Gore, nikad i niđe ne bježite kad prigusti, nakon što kakvu dusu kome učinite, vi na atu jezdite, toliko brzo, da nema tog ko vas može uvatiti.

Pitanja

Zašto prezimenjače protiv ruke koja ti je utočište dala kad ti je najteže bilo, zašto ka `Ercegovci u Novome, koje primismo kad se sa braćom 90-ih pobiše, krenu da rušiš korito koje te naranilo kad si gladan bio. Od Crnogoraca čije ime nosi sekularna država Crna Gora, koji su te kao svog prihvatili kad si sa Kosova uteka iliti na atu juče dojezdio, oćeš da sačuvaš njihove svetinje. Da ih sa popovima crkve koja nosi ime drugog naroda, braniš od onih čiji su ih preci gradili, čuvali i sačuvali, a nečasni ljudi, jer nečasnih svuđe ima, nezakonito popovima na ime i prezime prepisali. Potpisuješ protiv vlasti, kakva je da je, za tebe niđe i nikad nije bilo bolje, jer da jeste valjda bi tamo pošao. Ta te vlast uhljebila, a ja znam neke koji su ođe rođeni, škole završili, etnički Crnogorci, oni su morali iz Crne Gore trbuhom za kruhom, jer im ta ista vlast ništa ne šćaše dati, pa ne potpisaše protiv države i naroda čije ime nose.

Vjeruj prezimenjače, mene je ova vlast dobrano zadužila, toliko da im se za tri života ne mogu odužiti, pa ni 2006, a ni danas ne šćah na državu, jer ja prezimenjače, nemam druge domovine liše Crne Gore, kao ti Srbije, niti imam svetinja većih od Cetinja, kao ti Beograd.

Prezimenjače ja kad sam se rastajao 2001. godine sa ovom vlašću, ne državom ni da jaki Bog, tad su u vlasti bili mnogi koji su danas s tobom protiv nje i nijesam po medijima pisao i potpisivao, već kako dolikuje, časno i čestito bez pompe, sio napisao, potpisao i na arhivu im predao, zboreći „… za državu se mogu boriti sa vama i bez vas, a ja biram bez Vas“. Preśekao člansku kartu i od tad, niti jesam, niti ću biti član DPS-a, ali ću se, budi siguran, s njima zajedno, i svima kojima je Crna Gora jedina domovina, do potonje ure, isključivo kroz vladavinu prava, boriti za, njen jezik crnogorski, naciju, crkvu i pravo da u crnogorske svetinje uđe vjerujući Crnogorac sa crnogorskim popom. Istovremeno prezimenjače, sa istim žarom boreći se da u nju uđeš i ti, Srbin sa Kosova, sa srpskim popom. Istu vjeru vjerujete, istog Boga poštujte, jes da Crnogorci ne slave neke vaše svece, kao što je pop Maca ili Macola, kako ga narod srpski od milošte zvaše po macoli kojom najviše voljaše ubijati, a tvoja ga crkva Srpska za svog sveca proglasi, jer je valjda svetac što je klao isključivo srpski živalj u Pljevljima.

Korijeni

Nadam se da nećeš zamjeriti da ti koju riječ rečem o tvojim srpskim korijenima, ako si slučajno od mojih braTstvenika. Koliko ja sam uspio zapisati, nasljeđujući rad na rodoslovu dijela mog bratstva, od naših braTstvenika koje sam poznavao, a koji pamćahu dobro kralja Nikolu, u istoriji mog bratstva, srpski korijeni, teško da se mogu naći i u tragovima. Preci Boljevića, sa precima još dva poznata crnogorska bratstva čiji smo krvni, odnosno DNK srodnici, što ti po vokaciji do`tora bolje razumiješ, su, kako papiri i predanja govore, neđe krajem XV početkom XVI vijeka, na atu dojezdili iz Lješa, tadašnje i današnje Albanije. Eto prezimenjače, tu već fulamo sa srpskijem korijenima, naši su preci, na prostor Lješkopolja dojezdili iz Albanije. Oni koji mi pričahu, ne mogahu se śetit da je kroz priče i predanja čulo se, da je đe koja naša baba ili prababa, slučajno ili namjerno, zgriješila sa kakvim srpskijem velikašom, il’ ne daj Bože, kojim od silnija careva i kraljeva srpskija. U pričama i legendama, naših predaka koje čuh, o našim babama i prababama, vele, liše naših đedova i prađedova, niđe se nijedan srpski velikaš nije smio primaći, te ni sa te strane u nas se nije mogao ugraditi đe kakvi srpski genom, a kamoli gen koji bi ti dao za pravo da potpišeš ono što si potpisao, da podržiš tuđina, protiv brata, pa makar on bio kakav vrač, kao ovi srpski popovi, što jesu.

Moguće se pitaš, zašto ovo pišem baš tebi od toliko do`tora koji podržaše srpske popove? Zato, prezimenjače, da me ne bi neko slučajno s tobom pobrkao. Ponuka si me da i ja javno obznanim: Ja Predrag Zakov Boljević iz Podgorice, po vokaciji diplomirani inžinjer elektronike i telekomunikacija, ja sam Crnogorac po nacionalnoj odrednici, koji zbori crnogorski. Crna Gora mi je jedina domovina, a Cetinje jedina svetinja. Ateista jesam, i riječ od tri slova, koja tebe inspiriše i pomaže u liječenju onih koji ti se u nuždi obrate, kako rekoše oni ni`šićki ljekari, a ti ih podrža, meni ništa ne znači. Ja priznajem čovjeka i njegove moći kao vrhunac univerzuma, ja vjerujem u sebe i ljude oko mene i meni ne treba Kvisko da mi pomaže. Ne plašim se da rečem, prosuđujem i odlučujem u okvirima svoje spoznaje, ne treba mi dogma ili kakav vrač, što ga popom zovu, da bih mirno spavao. Kad nešto ne znam, ja nastojim da saznam, a ne da trčim kod vrača, ili ti popa, kao ti da me podrže i božji oprost da.

O vlasti i crkvi

Nijesam član DPS-a, niti ću biti, ali ću podržati ovu vlast u potpunosti, kako u unutrašnjoj, tako i spoljnoj politici sve dok im interesi Crne Gore i naroda crnogorskog, sve tri vjere i svih vokacija, ma koje nacionalnosti da su, a koji jesu utemeljeni i koji nemaju druge domovine liše Crne Gore, bude i interes koji ih vodi i kome se priklanjaju.

Treba li se ubjeđivati da onih koji se ogriješiše o zakon, ili lopova kako vole da kažu ovi tvoji popovi, u istoj mjeri i premjeri, ima u tvojoj crkvi, među popovima, kojim bezgranično vjeruješ, među tvojim kolegama koje podržavaš, koliko i u ovoj vlasti, kojoj ja vjerujem, ali ne nikako bezgranično i neupitno kao ti crkvi i kolegama, a ne nažalost svojoj struci i nauci.

Svaka vlast kvari, veća vlast više kvari, a najviša najviše. Nije loša vlast, niti njeno činjenje, razlog da se krene na svoju državu i svoj narod, a još manje ako ti se ta vlast i ta država, našla, kao tebi, kad ti je najteže bilo. Vlast koja ne valja se mijenja, a ne ruši država i to za račun tuđe vjere i tuđe nacije. Vlast se ne mijenja tako što podržavaš one što im je tuđe milije od svog, što ti uskraćuju pravo na jezik, vjeru i naciju. Prezimenjače sa „danajcima“ ja neću rušiti ovu vlast, jer „danajski darovi“ nikom dobra neće donijeti.

Što da rečem prezimenjače, mom prijatelju na Viber grupi, etničkom Srbinu iz Beograda, koji je moje prezime i tvoje ime pročitao na portalima, zašto se toliko razlikujemo ti i ja. „Zašto Vi iz Crne Gore mislite da nam treba Vaša istorija, Vaši Grahovci, Vučji i ini dolovi, Vaši kraljevi, pa mi imamo svoje bojeve, veće i slavnije, Kosovo, Mišar, Čegar, Cer, Kolubaru, Kajmakčelan, svoje kraljeve i careve, značajnije i slavnije. Odakle vam to pravo da smatrate da ste vi nešto bolji, od nas, kako za sebe govorite srpski Spartanci. Kakvi đavolji Spartanci, to su bili časni i čestiti ratnici, a ne nadmeni i nadobudni pojedinci sa sindromom veće vrijednosti od čijih kriminalaca se ne može živjeti u Srbiji“.

I tako prezimenjače moj, ja i ti isto prezime, moguće i DNK, makar sličan, smo veliš dvije nacije, dvije vjere i da je tvoja sveta obaveza kao vjernika, rođenog na Kosovu ravnom, da sačuvaš moje svetinje, od mene samoga, kao nevjernika i onija koji vele da su vjernici Crnogorske crkve, a koji ne bi da ih otimaju, već kao i ti slobodno pod svojim imenom i sa svojim popom u svoju crkvu da uđu. A ti četvrtkom i neđeljom, poješ što te grlo nosi, litijašući po Podgorici, meni pod prozor ne daš naveče smirom odmoriti, „ne daš svetinje“, i to za čiji interes, za interese neke tuđe crkve koja ih je nelegalno stekla. ‘Oćeš da pomogneš onu monahinju iz Ostroga, crnogorskog svetilišta, koja me, dok sam gledao silna crkvena izdanja na ekavici, pitaše govorim li ruski ili srpski, a kad rekoh crnogorski, uteče, pardon odjezdi na noge lagane, ne mogah je stić’. Prezimenjače, prvi si počeo, pa ti ne šćah dužan ostati, jer i ako je i od do`tora, mnogo je.

142

avatar
1000
88
54
0
 
124
BANJANINmrkelaKsenijaToniBudimo realni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BANJANIN
Gost
BANJANIN

Jeli ti dedejić crnogorski pop ?

Toni
Gost
Toni

Kakva blamaža!

nole
Gost
nole

svi se mi politicki mozemo neslagati ali nasu zajednicku kucu rusiti za interese Rusije i Srbije to mi nikako nije jasno koliko covijek moze da bude malouman

miki
Gost
miki

Sve ovo sto je napisa je bezveze , kolko je glupo i dosadno citao sam samo minut . Eto tako braco i sestre crnogorci , ova njegova prica vrijedi 600, 700 eura . Dobio je toliko valjda

Svjetčuda
Gost
Svjetčuda

Djeca izbjeglica su crnogorsko djeci oteli posa a sad oće i državu. Ko je za to kriv gospodo? Pa oni koji se sjete Crne Gore i Crnogoraca u oči izbora.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Црногорској дјеци је посао отео онај ко је све фабрике позатварао, а то је власт. Власт која се није мијењала 30 година и коју најмање чине избјеглице.

Hajduk
Gost
Hajduk

Svaka ti čast Predraže. Sve si fino objasnio. Sve se može prodati osim obraz i svoja država. Majka naša CRNA GORA! Ujedinimo se braćo Crnogorci da vratimo autokefalnost našoj Crnogorskoj crkvi, pa da kako nam Predrag reče možemo sa našim Crnogorskim popom ući u svetinju i pomoliti se Bogu i zatražiti oprost ako smo grešni. NIKAD VIŠE 1918.

Emina
Gost
Emina

Istina…ovo je i njegov iskreni stav koji godinama izrazava u svakom ttenutku, bez obzira na trendig gdje se mijenjaju stavovi… i potpuno se slazem na izneseni stav o ophodjenju CG prema njima, a oni…

Božidar
Gost
Božidar

Vječan daje moj devizni i tekući račun !!!

PODGORIČANKA
Gost
PODGORIČANKA

BRAVO

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Ppstalp je degutantno sa tim otvorenim pismima.Doktori ,profesori,studenti i ostali su rekli svlje mišljenje.Njih je veliki broj i sad neki po partijskom zadatku moraju pusati ta otvorena pisma.

Ksenija
Gost
Ksenija

Nebojsa, a šta ćemo sa ogromnom većinom koju nikad nećete viđeti na takvim opskurnim spiskovima? Treba li mi da cutimo i gledamo kako nam otvoreno rušite đedovinu? Doći ce momenat kad nećemo ćutati, a vi se vidite!!!

Sasa
Gost
Sasa

A sto sa nama ciju je buducnost drzava urusila da bi prim

Iva
Gost
Iva

Tipicno crnogorski i iznad svega rodjacki. Potom i demokratski i vrlo empaticno. G.Boljevicu, neciji stav i opredjeljenje je njegova licna i intimna stvar, Ustavom i zakonom zagarantovana. Uostalom, ni Vama niko nije pisao pismo niti komentarisao Vase stavove i strucne analize u koje mo imali prilike da se uvjerimo. Oni su Vas licni pecat i to je dovoljno. I ne… Više »

Ksenija
Gost
Ksenija

Iva,a oni potpisi SA PISMOM nijesu javni, je l? Ti sporiš pravo ovome gospodinu da kroz SVOJ JAVNI STAV komentariše vrlo imbecilnu društvenupojavu lobiranja za otimanje I uzurpiranje CRNOGORSKOG DOBRA! JAVNOG DOBRA OVE SUVERENE DRŽAVE! Šališ li se?!

mrkela
Gost
mrkela

Svaka crkva je sluškinja vlasti , srpska crkva je sluškinja srbijanske vlasti ! Što tu nije jasno ?

Maki
Gost
Maki

Ma ti sve znas….crkva je vjecna a svaka vlast prolazna…..sta ti nije jasno…vrati se u osnovnu skolu….

mrkela
Gost
mrkela

Crkva nema oružanu silu i ona zato vazda pomaže vlasti inače ne bi osvanula !

miki
Gost
miki

Mrkela bolje da si posa da prekopas nesto , ako imas dje

Rašo
Gost
Rašo

Sve si u pravu i svaka ti je na mjestu Peđa Boljeviću. Primili smo raširenih ruku izbjeglice sa Kosova i iz Hrvatske i dali im posao, a oni nam ruše državu. Da nijesu takvi bili nebi ih ni proćerivali. No se istorija ponavlja a mi nikako da se otrijeznimo. Srbima smo čuvali ostupnicu i ginuli za njih, a oni nam… Više »

Nikolina
Gost
Nikolina

Najbolja reklama ya Lenovo telefone

Ja.
Gost
Ja.

Vala ljudski! Svaka cast!

🧠 Eliminator
Gost
🧠 Eliminator

Vjestak iz drzavnog udara. Znam da ga buksovci obozavaju 🤣🤣🤣

Nermana Kankara
Gost
Nermana Kankara

Svaka cast.

Nermana Kankara
Gost
Nermana Kankara

Svska cast.

Darina
Gost
Darina

Klanjam Ti se Boljeviću, autoru pisma.

Tara & Lovćen
Gost
Tara & Lovćen

Naša država CRNA GORA se nalazi na poslednji ispit OKUPACIJE od SPC (Amfilohija),uzavrelog ČETNIŠTVA i Veliko srpskog nacionalizma, Ako sada pobjedimo ova tri zla koja su nadvijena nad nama i našoj CG bićemo mirni narednih 100 godina.

Slavko
Gost
Slavko

Odlican text. Sve na stranu, ali samo jedna cinjenica proglasenje popa mace za sveca treba da bude dovoljna da se covjek distancira od raspamecenih popova. Svjedocanstvo njegovih nedjela je iskazao Misa Janketic u par navrata.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Predivan tekst,bravo!!!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Kakve veze ima DNK i nacija ?

Ja licno
Gost
Ja licno

On je došao ođe u vrijeme kad mu je bilo svejedno je li izabrao BG ili CG,zato što je ova ista vlast tada svirala po drugim taktovima. Danas sigurno ne bi izabrao tako,CG je danas utočište mozda za neke pripadnike UCK ali prije svega za odbjegle narko boseve,ratne profitere i sl. Baba Roge… a znamo i tebe Boljevicu inzinjeru i… Više »

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Da nema ovih izbjeglica nebi ih upola bilo.Brzo će avgust pa ćemo viđet koliko vas stvarno ima litijaši,bez izvanjaca

Cetinje
Gost
Cetinje

Podrska Predragu Boljevicu tako se postuju svoji korijeni,cijeni i voli svoja Crna Gora,na srecu ima nas puno i puno.Sto se tice ovog doktora Aleksandra,kratko jasno “Imamo mi u Crnoj Gori na vrece ili torove takvih kao ovaj doktor”dala im je Crna Gora sve a oni po Crnoj Gori,znas Pedja kako se takve tipove kod nas kaze POMETINE i POMIZNJAZINE. Pedja… Više »

Vlado Boljevic
Gost
Vlado Boljevic

Bravo STRIKO samo.koliko ovija nasija rodjaka se krije iz ovih nikov jos malo po njima bice 100 posto da smo dosli mi iz Sremčice 🤣🤣🤣🤣
Da je vjecna i nikad vise 1918 !!!!

Moka
Gost
Moka

E Boljevići kako će vas poštovati neko drugi kad se ovako po portala lijepo “čašćavate”. Savršena familija i rođaci.Od danas vas treba čovjek još više “poštovati”

Virus
Gost
Virus

Jednako si pismen kao i striko ti

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Izbjeglice , koje je dps uhljebio , za usii u svoje postojbine ..stoka cetnicka oce da kroje nasu Drzavu ..
NEMA VISE 1918…NIKAD …CETNICI SVETOSAVCI … VUDU SEKTASI

Mestar
Gost
Mestar

Svaka cast Predragu Boljevicu! Ovako se voli svoja domovina i cuva svoj obraz i postenje. Napisano veoma slikovito autenticnim Crnogorskijem jezikom. Da ja vjecna Crna Gora!!! 🇲🇪

istina
Gost
istina

Izvanjcima oduzimati drzavjanstva, i rijesen problem. Neka idu na vekovna ognjista, ako smiju.

Ruki
Gost
Ruki

Veliki poz iz Las Vegasa za g-dina Boljevica svaka cast ovo je lekcija za sve kojima je Crna Gora na srcu , porucujem ovima sto ih popovi peru mozak i idu za njima da bolje i ljepse nema u svijet od nase nam Crne Gore , kome se ne svidja vrata su im sirom otvorena

Brza Isidora
Gost
Brza Isidora

A ko sad ovaj?

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Bravo Predraže!

Sofija
Gost
Sofija

Ako se radi o Aleksandru Boljevicu, ginekologu, bas sam iznenadjena..odlican doktor, ali na vlast ne bi trebalo da se zali, jer samo u Crnoj Gori doktor moze da radi u Klinickom centru i jos na pet mjesta!!!!

Nata
Gost
Nata

A jel istu slavu slavite, ako slavite onda ste rod…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“Prezimenjače, ja kad sam se rastajao 2001. godine sa ovom vlašću, ne državom ni da jaki Bog” Рече ово па онда да је атеиста и да му Бог ништа не значи. Занимљив лик!

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Svaka ti cas ….od tih sa kosova mi i ne mozemo naprijed,zauzeli su bolnice dobili posao a nasi ljudi na biro

Kicun
Gost
Kicun

A od “vasih” po Beogradu se moze kao zaposliti regularno?Sto hrlite po koru hleba u cetnicku Srbiju,kad vam je majka Crna Gora!

istina
Gost
istina

Ovo je ziva istina, kosovski srbi se uhljebili po zdravstvenim ustanovama. Nemam protiv njih nista, dok se ne izigravaju kolonijalnu silu.

Dragica
Gost
Dragica

Bravo!!!

Ćeta
Gost
Ćeta

Svaka čast

Zezanje
Gost
Zezanje

A ćut!

Crnogorac iz BG
Gost
Crnogorac iz BG

Covjek je 100% u pravi.
Izbjeglice umjesto da su zahvalne oni su u prve redove da ruse drzavu koja ih je prihvatila kao svoje najblize.
Takvih je vise od pola u litije.

Bozidar
Gost
Bozidar

Isti ste vi Crnogorci koje je Srbija primila ( nažalost) dala im dom posao školovala ljećila i danas ste na rukovodećim mjestima u Srbiji ali uredno pljuje te po toj istoj državi. I na kraju jedno hipotetsko pitanje šta mislite ko bi gore prošao da svi Crnogorci iz Srbije dođu u CG i obrnuto dasvi Srbi iz CG dođu u… Više »

Crnogorac iz BG
Gost
Crnogorac iz BG

Nismo isti ja postujem srbiju!!! Mi crnogorci postujemo zemlju u kojoj zivimo,ja Srbiji zelim sve najbolje i srbi su moja braca,drugovi,prijateli… Ja vam rekoh ko pravi mrznju i ko bi da rusi drzavu u kojoj zivi,to su srbi sa kosova i iz bosne koji su zbog takvog ponasanja morali da bjeze sa svojih ognjista i mi ih objerucke prihvatili pa… Više »

papiric
Gost
papiric

niko ko zivi i radi u beograd ne pljuje po srbiji to ti garantujem, imas neke pogresne vizije, a srbi odje pljuju po crnoj gori koliko mogu, u tome je razlika

agnus_dei
Gost
agnus_dei

Scaka cast coeki, obtazovano, odmjereno, elokventno (samo da budem jasna, ne carevicevo elokventno 🤣) potpuno jasno i istinito. A manje dragi komentatori, coeka oslovljava sa prezimenjace, jer logicno, to i jeste s obzirom da nose isto prezime. Kazete da svako ima pravo na svoje misljenje, i to je tacno, ali nike tacno da svacije misljenje ima tezinu, jer samo istina… Više »

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Aferim!

Kotor
Gost
Kotor

Ovamo je nebitno ko je za DPS ko za SDP ko je stari Liberal. SPC je spremna da srusi drzavu i nas Crnogorski narod da izbrise za sva vremena. Crnogorci svim vjera ujedinimo se protiv ovoga zla za opstanak naseg naroda i drzave ne dozvolimo da nam se ponovi 1918.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

drzava crna gora njen jezik himna grb zastava crkva put u nato i eu povratak crkava manastira zemlje i grobova nasih predaka su svetinja za svakog postenog i casnog crnogorca

Prophet
Gost
Prophet

Jos da maknemo dps i to je to

Gusinje
Gost
Gusinje

Bravo Ljidino-ocekujem da jos pravih ljudi reaguju kao gos.Boljevic

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Boljevicu svaka cast rekao si ono sto mi Crnogorci znamo i osjecamo,znaju i svetosavci ali se prave Da ne znaju.Okupirali su nase hramove hoce da nas asimiluju to jest po niste I pod plastom ugrozenosti i odbrane svetinja jurisaju na sve Crnogorsko.Toboz su hriscani i vjernici a podrzavaju fasisticke programe i ideje,okupirali su nas 1918,napravili genocid nad nama ubijajuci I… Više »

Cg88
Gost
Cg88

Svaka mu je na mjestu! Nek mu je rekao, CG mu je dala utociste, posao, dom a on kad ne moze da pomogne ne mora ni da odmogne. Brani svetinje u savez sa SPC. Isto kao da komsija oce da brani tobos mog sina od mene pa mu puni glavu a ovaj moj budala od sina se primi i krene… Više »

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Svaka cast Boljevicu,direks u metu.Odavno nisam cuo duzi a pametniji komentar od ovoga.

neramne
Gost
neramne

Svaka cast,bravo!!Ne dozvolite da vam se ime i prezime nalazi na bilo kom spisku,bez vase dozvole.Bravo.

Marko kraljevic
Gost
Marko kraljevic

Svaka ti čast crnogorče..dobro si mu reka..neka ga je stid i sramota no on obraza nema samo dzep..nema nama druge no se ovo samo na jedan način može riješiti..do poslednje kapi krvi za našu crnu goru..nek je vječna cg..hrabro i dostojanstveno ko naši preci..ove popove što zaludjuju ovi narod vratit okle su dosli..to prvo a onda sve koji su potpisali..

Mitar
Gost
Mitar

😂😂😂😂😂😂😂😂😂kako mu ga dade! Znaci ne smiju ovo procitat jer ce samoubistvo izvrsit! Dobro se ne pita onaj cetnicki admin u ckm jer se ovaj clanak ne bi ni pustio!

SrbljiPlagijat
Gost
SrbljiPlagijat

Istinu vam je rekao, samozvani Srbi. Vecina vas i nas odavde se sa Arbanasima mijesala. To vas boli. Svaka cast na pismu, sve istina, no oni citaju onu istoriju koja njima odgovara.

Goro
Gost
Goro

Kada pobjegneš od drugih u moju kuću nemoj je kumim te srećom preuredjivat. Dobra nam je. I tebi je dobra čim si u nju došao. Nemoj je pravit svojom. Jer si iz svoje pobjegao.

Ogledalo...
Gost
Ogledalo...

Odlično! Hvala, Goro!

Sofija
Gost
Sofija

Crnogorka sam srcem i dusom, to znaju i moje kolege, ali kad dodjem na posao politiku ostavim ispred vrata skole u kojoj radim…nikad niko nije cuo nijednu rijec od mene na temu politike, crkve….jer imam kolege koji se izjasnjavaju kao Srbi, to su dobri ljudi koje ja postujem i oni mene postuju…moj stav je da profesori, ljekari, policija treba da… Više »

papiric
Gost
papiric

i potpuno ispravno sto ce svako potvrditi ko iole ima normalan moralni kompas, al mnogo je uzarenih glava, mediji i nazionalizam im mozgove ispiraju pa ne vide dalje od svog nosa, ideja, vizija nulaa

Davor
Gost
Davor

Svim izbjeglicama, koji su dosli u Crnu Goru, kad su im isti ovi popovi zaratili u ime vjere, oduzeti drzavljanstvo.
Koliko sam onda bio za to, da im se pomogne i pruzi ruka, toliko sam sad za to da se vrate odakle u dosli!
Sramotno, stidite se!

Crnka
Gost
Crnka

Svaka cast

xXx
Gost
xXx

Zasto je ovaj bitan i ko je on da pise ikome ista a kamoli uglednom doktoru?

Smjesno
Gost
Smjesno

Bitan je da i tebi takvom bez obraza ocita ovakvu bukvicu,no ti obraz vredi tih 100 eura sto di daju mjesecno da zauvijas po gradu.A ugledan je doktor vidi ne pitaj

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Nepoznaniče, Peđa je veliki čovjek, i uvijek je bio! A ti i tvoj “ugledni” pali ste na ispitu pred Crnom Gorom, koja, kao dobra nastavnica i kao prava majka, nikoga ne obara.

Delboj
Gost
Delboj

Jedan je od vodecih strucnjaka u svojoj profesiji u regionu ako ne i sire. I svakako je zvanjem ugledniji od 99 odsto ljekara a kamoli od nekog mu prezimenjaka sa Kosova.

Danilo
Gost
Danilo

Sve je tacno sto si napisao i neka ti je na cast .

Željko
Gost
Željko

ZA PRAVO, ČAST I SLOBODU CRNE GORE

marius
Gost
marius

Svaka cast na besjedi g. Boljevicu. Sve je tacno sto si kaza. Srecom pa u nasoj CRNOJ GORI ima ih dosta ka sto ti zboris. Pozdrav !

Djurisic J
Gost
Djurisic J

Svaka cast Pedja. Vrlo edukativno i nadamo se da ce rodjo razumjeti tvoje pismo. U sustini svi mi imamo ovakvih rodjaka sto malo zastrane odnosno zabaguju. Crl- alt-del.

Sirjak tuzni
Gost
Sirjak tuzni

Sramota me je sto sam clan i glasac dps-a kad vidim ove vapaje i poslednje pokusaje da se ocajnicki spasi fotelja i vlast. Selektivna pravda koja je na djelu me ubija i kao covjeka i kao intelektualca. Ako je ovo jedini nacin da se ostane na vlasti, ako je ovo slamka spasa, onda treba da potonemo, pa kad shvatkmo dje… Više »

robert
Gost
robert

Bravo pošteni i časni čovječe, takve ljude treba poštovati, a ne ovog poltrona i ulizicu sto preko prezimena svog rodjaka želi da se dodvori aktuelnoj vlasti. Respekt.

Tragedijo
Gost
Tragedijo

Nisi ti clan dps nikad ni bio ,no mandicev pulen zaduzen za ovakve komentare

Montenegro
Gost
Montenegro

A i mene je isto za sto si clan DPSa niko te ne cera da budes.Trebali citavi zivot ja koi sam Crnogotac koi nemam ali bas nikakve veze sa Srbijom da drzim spustenu glavu dolje e NE vise dosta ga je bilo
Dosta su su nas j… 100 godina nece se vise ponavljati nikad 1918 nikad vise sigurni budite Srbijanci

Delboj
Gost
Delboj

Neka DF-ovac. Mene bi bilo sramota da sam svih proteklih godina imao clansku DPS-a. Sad cu vec da ih glasam. Tonuti necemo jer je drzava u pitanju. Pa kad dobijemo izbore i definisemo pitanje crkve i njeno neprijateljko djelovanje onda mozemo da tonemo i mijenjamo vlast ka u Italiju.

Crni
Gost
Crni

Ljudino, sve ti cvjetalo. Pogodi “ih” povrh glave…
Da je vječna Crna Gora!!!

Marko
Gost
Marko

Svaka ti je riječ na mjesto , Boljevicu.

Zoro
Gost
Zoro

Sve je lijepo rekao..I sazeo stav nas koji cutimo i trpimo vas primitivizam i veliku buku koju podizete.
Tesko da mozete i pored potpisa doktora i advokata podici nivo skupova koje pravite , opste je poznato da vas podrzava svaki tupan i tupanka u ovoj zemlji.

PG_man
Gost
PG_man

Tačno tako, uteka sa Kosova, dovuka se ovamo na grbaču Crne Gore i prevrnuo korito. Oće da brani od nas Crnogoraca naše crkve.

Joveta
Gost
Joveta

Bravo Boljevicu,kada je zastidje makar bioi tvoj,treba mu reci!

Nikola
Gost
Nikola

Svaka ti čast Peđa, osvjetla si obraz kuće naše.

robert
Gost
robert

Ajde sad izredjajte sve rodjake i dvojnike doktora, prosvetnih radnika, vojnih lica itd, još im pomognite da tekst napisu, providno je.

NATO CPC MNE
Gost
NATO CPC MNE

sva ce se ta imena i prezimena zapamtit, mozda ovima na vlasti nije bitno ali ce nekima drugima bit jako bitno kad vam se budu djeca zaposljavala kad vas budu micali sa radnog mjesta tj kad bude sistematizacija!! fino ste ucinjeli naslednicima da vas kunu i da vas se stide.. nicim izazvanim ste ih stavili na stub srama i gradjane… Više »

Anonimous
Gost
Anonimous

Samo da napomenem “za interese neke tuđe crkve koja ih je nelegalno stekla” u stvari treba da se čita ukrala a sada želi da se smejulji u lice Crnogorcima na osnovu “prava stečene krađe”… E, pa dok Crna Gora može kreirati zakone, krađa se neće legalizovati…

VITNI VOREN
Gost
VITNI VOREN

Peđa, dobar! Baš dobar! Bravo!

BudoMne
Gost
BudoMne

Svaka čast Boljeviću!
Da je vječna Crna Gora!🇲🇪

Kostanjica65
Gost
Kostanjica65

Hahahaaha koliko nisko tonete uuuuu.tika taka tika taka gahahaa

Brat
Gost
Brat

I ti, isto kao Sirjak tužni, moraš kod doktora, brate. Ali nemoj kod onoga pored restorana “Cetinje”, pošto tebi treba psihijatar (oni liječe, anksioznost, delirijum i slične duševne poremećaje). Brz oporavak!
Napomena: Ovaj odgovor je nevažeći ako si ista osoba.

Fićo
Gost
Fićo

Kako se ovaj bruka,za sve pare…

Kokot
Gost
Kokot

Ko god živi u PG dobro zna ko si i kakav si.I veliki je plus DPSu što nemaš njihovu člansku.Toliko o tome.Razumjeću ako ne objavite.

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Kokote, dobar je Peđa. Ja ga znam već 20 godina. Nasuprot, ti si mi nešto sumnjiv.

Libero7
Gost
Libero7

Ovo je ljudski i pravi crnogorski odgor svakom ko je potpisao sve ove peticije .svaka cast bolje icu pogodio si u centar pa neka razmisljaju ovi kojima je ovo upuceno ako imaju sa cim da razmisle

Peki
Gost
Peki

Bravo za Boljevica prekid litija ce donijeti jos jednu pobjedu DPSu. Obustaviti I sve promotivne skupove za izbore. Hocemo izbore u miru I tisini sa vec unaprijed poznatim pobjednikom. Kao i uvjek do sada.

Mićaš
Gost
Mićaš

Doktor !!!

Lješkopoljac
Gost
Lješkopoljac

Boljeviću tvoji preci su kao i moji dojezdili na ove prostore sa Kosova,tj., Stare Srbije,preko lješa i svima nama Lješkopoljcima postojbina je Kosovo,Lješ nam je bila usputna stanica i to znaju svi lješkopoljci i o tome su i knjige napisane,a sad što to tebi ne odgovara i što bi ti da se to zaboravi, to je već druga priča.

Jasno?
Gost
Jasno?

Pričaš romansiranu istoriju Lješkopoljac koja nema uporište ni u logici ni u istorijskim podacima. Lješkopoljci su došli iz Lješa jer se njihov gospodar i vlasnik povlačio put Crne Gore i tu konačno skrasio. Da, vlasnik jer je tada bio feudalizam i tvoji i svih nas preci su bili praktično robovi od kojih su feudalci mogli da rade što su htjeli.… Više »

Mala
Gost
Mala

Ovo što si napisao samo govori o tebi, i nikome drugom…

Gaeta
Gost
Gaeta

Svaka ti ljudska čast , Boljeviću.
Za primjer Crnogorcima,kako se čuvaju čast i obraz,a Boga mi i NAŠA CRNA GORA!!!

Davor
Gost
Davor

E Boljevici na sta ste spali kad vas ovaj kritikuje
Baterija koja traje godinu

086
Gost
086

Svaka cast na tekstu. Sve je tacno od a do š. Sve smo ih primili kad su ih isćerali i iz Kosova i iz Bosne i iz Hrvatske, a sad spasavaju nase crkve od nas i jos nam sa domacim izdajnicima o glavi rade.

bratski lider
Gost
bratski lider

TRTA VRTA——–

Jelisaveta kaza
Gost
Jelisaveta kaza

Ko je ovaj anonimus sto na sraman nacin proziva dr Boljevica???
Dr Boljevic je divan covjek,ljekar,humanista…Svako ima pravo na svoje misljenje i kome ce dati podrsku.Misljenje ovih divnih ljekara ima tezinu,a to sto Vi nekoga prozivate i nazivate prezimenjace je tako odvratno da sam morala da prokometnarisem.Na slici se vidi da ste zao covjek.

Nik
Gost
Nik

Pogodi u srce pa boliiiiiil

BudoMne
Gost
BudoMne

Svaka čast Boljeviću!
Da je vječna Crna Gora!🇲🇪

Anonimous
Gost
Anonimous

Ja baš i ne znam tog tvog doktora, za mene anonimusa, ali meni je Peđa kolega koji uvijek stoji iza svoje riječi, nešto što nije osobina mnogijema od vas ‘poznatih’…

Petar
Gost
Petar

Za Peđu Boljevića znam, a tog doktora nikad čuo.

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

nije tebi dzabe ime PREDRAG, ti si mio i Bogu i narodu, ziv bio i sve ti napredovalo, mnogo dobra u zivotu vidio a dusmanima kamen pod glavu , nisu ni za bolje

Mrvica
Gost
Mrvica

” U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvaću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje moga pacijenta. Poštovaću tajne onog koji mi se povjeri. Održavaću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje… Više »

Joo
Gost
Joo

Tebi se iz komentara da naslutiti kolicina mrznje prema CG i svemu Crnogorskom……

medenica
Gost
medenica

Uglednik, uvijek u velikom drustvu…

Kris
Gost
Kris

To sto je in za tebe anonimus, ne znaci da je za sve. To samo govori koliko Bi pojma nemate o nekim stvarima. A sve sto je naoisao o Srbima iza BiH inovima sa Kosova, sve je tacno. No nekima je pamet kraca od nosa. Pobjegli su kao…da ne recem sto,diali ovamo primljeni ljudski i sad pljuju po drzavi i… Više »

Budvanka
Gost
Budvanka

Zao čovjek je onaj ko nam iz tuđine dođe i budu mu širom otvorena vrata, a onda brani naše od nas samih. Zar ne?

milik
Gost
milik

Sve bih ja ove ljekare kuci poslao pa neka svoju porodicu ugrozavaju, sta treba da idu na litije, virus da pokupe i o da mi da idemo da nas lijece…nidje veze…
SRAMNI SU OVI LJEKARI STO POTPISUJU I IDU NA LITIJE!
GDJE SU ZAVRSILI SKOLE KAD NISTA U GLAVU NEMAJU, UMJESTO PRIMJER DA BUDU U OVOJ MUCI KAD VIRUS HAOS PRAVI…

montenegrina
Gost
montenegrina

Gospodjo ,vi se izgleda o dnevnim desavanjima informisete iz ,,zadruge,, pa je Predrag za vas anonimus. Citam teks,,on ne vrijedja drBoljevica ,iznosi covjek svoj stav ,sto se slazem sa njim. I meni je interesantno i zanima me i pitam,,a od koga cuvate svetinje???,,i moji pradjedovi su ih gradili i dodjoste Vi i sad ne kapiram ??? Vecina vas sa litija… Više »

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Neka, Jelo! Ništa nisi pomogao dr. Boljeviću, sa ovom pisanijom. Ja, ako bi bio na tvoje mjesto, bih išao da mu čistim ordinaciju.

Da ja.
Gost
Da ja.

Roming odgovor. Boljević(mobilni) raspisao se kao pravi pravcati ko centar/operater. O utočište nisi ni malo u pravu….. molimo vas pokušajte kasnije.

Paša
Gost
Paša

Ovaj Boljević se raspisao iz srca i duše, a drugi Boljević se potpisao kao izdajnik i kukavica.

Miljan
Gost
Miljan

Pogledajte samo facu ovome liku

BEDEM
Gost
BEDEM

Ništa mu ne fali – odličan! I častan!

Dijamant
Gost
Dijamant

Dobro je da ga znamo ko je i sto je.O od čovjeka…

Fenix
Gost
Fenix

Pogledaj mu facu i dobro je osmotri, siguran sam da nemaš baš prilike da gledaš lice patriote, samo face izdajnika i tuđina.

Crnogorac pg
Gost
Crnogorac pg

Rasipa se dps glasacko tijelo iz dana u dan i mislim da mu ovaj put oporavka nema

Anonimous
Gost
Anonimous

Trt mrt, sada će Drps ojačati suverenisti, hajde da vidimo…

Dpsovac
Gost
Dpsovac

Vidimo se 1 Septembra.

Bastadur
Gost
Bastadur

Biće te želja

Joo
Gost
Joo

Mislim da si se zeznuo….a na izborima cemo ti pokazati koliko si se zeznuo……

Mitar
Gost
Mitar

Sto znaci da ce neko glasat ovu ” opoziciju” jel???

Eki
Gost
Eki

Sto je babi milo,to joj se i snilo.

Sara
Gost
Sara

Mislis?Samo se ti tjesi.

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Sigurno ce glasad df a? Hahaha

Send this to a friend