Društvo

Paroh SPC nedostupan crnogorskim organima

Foto: MCP

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, prema saznanjima Pobjede, danas će kompletirati predmet u slučaju nezakonitog upisa u katastar seoske grobljanske crkve Svetog Georgija, u selu Dubrovsko nadomak Šavnika, na Eparhiju budimljansko-nikšićku, odnosno Mitropoliju crnogorsko priorsku Srpske pravoslavne crkve.

Nakon toga, tužilac Milivoje Tomčić, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, izjasniće se da li je ova crkva nezakonito prepisana u vlasništvo Srpske crkve, odnosno da li će neko odgovarati zbog toga i da li će ona biti vraćena državi, odnosno mještanima čiji preci su je i gradili.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Šavnik postupili su po nalogu tužioca i u policijskim prostorijama uzeli izjave od dva lica zaposlena u Upravi za nekretnine, S. S. i S. P. Ostalo je još da se uzme izjava od paroha D. R. (Draženko Ristić p.a.) kako bi se kompletirali spisi predmeta”, saopšteno je Pobjedi iz Uprave policije.

Oni su istakli da je paroh Ristić odsutan, odnosno nedostupan, zbog čega od njega nije uzeta izjava.

“Nije u državi. Tužilac je u toku sa navedenim okolnostima i izjasnio se da mu se spisi dostave u kompletu tek kada se uzme izjava i od trećeg lica odnosno paroha ukoliko to bude moguće do 12. aprila, a ako se D. R. ne vrati u državu, odnosno ne bude mogao biti pronađen u mjestu stanovanja, do tada da mu se dostave izjave uzete od S. S. i S. P. i službena zabilješka u vezi sa okolnostima nemogućnosti uzimanja izjave od D. R”, saopšteno je Pobjedi iz Uprave policije.

Oni ističu da je tužilac o svemu obaviješten, te da su sa njim bili u kontaktu sve vrijeme od kada je naložio saslušanje. Tomčić je saopštio Pobjedi da su 5. marta mještani sela Dubrovsko Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv S. S. i S. P, zaposlenih u Upravi za nekretnine (članova komisije za izlaganje KO Dubrovsko Šavnik) i drugih zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje službene isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“Postupajući po podnijetoj prijavi, ovo tužilaštvo je 8. marta uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja UP CB Pljevlja, radi provjere navoda prijave. Do sada nije postupljeno po navedenom zahtjevu, tako da su izviđajne radnje i dalje u toku”, saopštio je Tomčić.

<<<Mještani šavničkog sela spremaju tužbu: Crkva nam je oteta<<<

Crkva Svetoga Georgija u žiži se našla nakon što su mještani početkom marta saopštili javnosti da je ovaj objekat, kao i okolno zemljište, ispisan iz državnog vlasništva i upisan na Eparhiju budimljansko-nikšićku 28. marta prošle godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maksim
Gost
Maksim

Crkva ne može da pripada mještanima. To nigdje u svijetu nema. I šta onda: 3 su za Miraša a 25 za eparhiju Budimljansko Nikšićku. Ko će da služi? Da se održava referendum??!! Ovo niđe nema u bijelom svijetu.

Uzas
Gost
Uzas

SPC – Srednjevijekovna inkvizicija ali su ipak za nijansu milosrdniji od Turaka …. mozda

kojo
Gost
kojo

ne pricaj lose o Turcima, nije u obicajima crnogoraca da lose pricaju o pradjedovima

Jež
Gost
Jež

Neka, kojote, znamo za srpski običaj-noć tihih opanaka.

Dejo skrbavi
Gost
Dejo skrbavi

Prođoh skoro crnom gorom.

crna gora
Gost
crna gora

čoek je na bolovanje pošo u srbiju ili tzv rep srpsku,đe bi drugo bio

Jež
Gost
Jež

Mora da nije aktivirao roming.

kojo
Gost
kojo

ne otimajte od svoje brace prvoslavaca, nece vas milovo razbojnistvo daleko odvest, o braco crnogorska…

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Nedostupan? Poša’ je malo kući u Ćićevac.

Fcf
Gost
Fcf

Svaka cast za mjestane Dubrovskog!Njih treba stavit da rjesavaju pitanje crkvene movine u CG kad nece ko treba

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sigurno ce njih dvojica to rijesiti

La prinćipesa
Gost
La prinćipesa

Ništa od crvene poternice za ovu krađu, počinitelj je pripadnik kler sekte, za koju zemaljski sudovi ne važe.

Danko
Gost
Danko

??????????? A sto ova a ne sve ostale sto su oteli????? Jel ovo moguce?

Cobac
Gost
Cobac

Mislim da ima osnova dovoljno da se saslusa mjesni Paroh iz Becica…tek tu koliko ima krivicne odgovornost..

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Je li moguce da se crkva bavi lopovlukom?

Konik
Gost
Konik

hahahahaha, ti si to tek sad ukapirao? I to nije crkva nego sekta.

Bjelopavlici
Gost
Bjelopavlici

Ovako su sve crkve i manastire prepisivali na Srbijansku crkvu. Podrska za Savnicane da istraju u namijeri da zastite svoju crkvu od Srbijanskih popova. Nase crkve i manastire nisu radili popovi iz Leskovca i Pirota nego nasi pradjedovi.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Većina Savnika je za našu kanonsku SPC

Zemlja čuda
Gost
Zemlja čuda

Ne bi me čudilo da sud donese odluku da država ovo ne može da riješi bez popa srpske crkve od koga ne može da uzme izjavu. Kad je zaštita državne imovine u pitanju od stalnih otuđenja srpske crkve, takvog neodgovornog ponašanja sudova još na svijetu nije viđeno.

Stop vise
Gost
Stop vise

Stop protjerivanju crkve, jezika, kulture, pisma.
Stop nasilnoj asimilaciji. Stop izgladnjavanju porodica sa djecom samo zato sto se osjecaju pripadnicima jednog naroda.

Psihijatar
Gost
Psihijatar

Muči, budalo.

Oli
Gost
Oli

Stop kradji Crnogorskih svetinja

C G
Gost
C G

@Stop vise
Je li ti to o Crnogorcima?

Mmm
Gost
Mmm

Ovo je ne čuveno !!! Ee trebalo bi ove iz katastera sto su upisali ovo na Spc da se zatvore na 30 godina za primjer drugima .
Ovo nidje nema a i ovo je ništa još šta ima kod nas to u svijetu nema .

Ostoja
Gost
Ostoja

Nema se para, pa se izmišljaju drugi problemi.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Znaci ko god sagradi crkvu u CG njegova je i moze je zvati kako oce a taj ko je sagradi sebe da titulu patrijarha ili vladike ili popa i sluzi liturgiju. Ako je crkva napravljena u Gusinje onda se to zove Gusinjska crkva? Ili su ti preci koji su je zajednicki zidali tu crkvu pravili da bi bila dio crkve… Više »

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Prikriveni Srbine. U tome i jeste problem sto niko ne smije da ide u Crkve a da nije Srbin i da svaka crkva nije Srpska, pop, vazduh, zemlja. Izgleda da sve mora biti Srpsko da bi vi bili zadovoljni.

dobronamjerni
Gost
dobronamjerni

Ti si Crnogorac koliko sam i ja mitropolit CPC.

Terra nova
Gost
Terra nova

Jesi li ti siguran da si crnogorac – pošto po Bećkoviću, Amfilohiju, Ćosiću i drugima crnogorci ne postoje, pa ti viđi sad kako ćeš se nazvat.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

TerraNova Šta je crnogorac sem Srbina iz 4 nahije? (Ja sam iz katunske a vi?)

Ratko
Gost
Ratko

Nikada mi katunjani nijesmo bili srbi a jos manje posrbice.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Ratko zemljace cijela Katunska Nahija je naseljena Srbima iz Hercegovine u 16om vijeku, ko se stidi porijekla rdja mu je dovijeka.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što je ovo ljudi? Ima li sporije države na kugli zemaljskoj od ove naše? Raznose i čine što im je volja. Od tajkuna, NVO, stranih plaćenika, Ristovih jurišnika… Ima li iko da udari šakom o sto.

Roberto
Gost
Roberto

Nije tebi dobro kad gledaš dokumentarce u pola pet ujutro.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Roberto, pobrkao si nešto. Doći će sve na svoje mjesto. Jedino mi smeta što smo prespori, pa se narod nervira. Vratićete sve što ste Crnoj Gori oteli.

Roberto
Gost
Roberto

Nama zabune. Ti si ljetos gledao dokumentarac na B92 u pola pet ujutro.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pope promijenio si nick. Jedva sam se ja sjetio. Bilo je oko pola 7 ujutru. Znam da ste iz Srbije dovedeni po zadatku ali zašto bi to iko pamtio. I kakve veze ima to što sam ja gledao prije skoro godinu, sa otimanjem crnogorskih crkava. Rekoh ja da je Crna Gora spora, a vi dobro organizovani i plaćeni.

Roberto
Gost
Roberto

Eto vidiš. Tada sam ti rekao da si dobar čovjek ali da si zaveden. A štitio te neki MONTENEGRO. Imaš li infomaciju šta je bilo sa njim?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

O moj pope čim se ti baviš. Zaveden sam sigurno. Ljubavlju prema Crnoj Gori, njenoj ljepoti i istoriji, poštovanjem prema mojim precima, obavezom prema potomcima… Naravno da ja ne pratim ko što čini. Znam da ste vi plaćeni, pa morate.

Roberto
Gost
Roberto

Samo o novcu misliš. A da nijesi ti možda MONTENEGRO?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha pope. Ne mijenjam ja nickove svaki čas, ka vas 5-6, što vas je Amfilohije dovuka iz Srbije. Samo mi nije jasno, da se ne bojite đavoljega posla koji radite. Puštite Crnu Goru na miru i poštujte gostoprimstvo koje vam je pružila.

Roberto
Gost
Roberto

Eto. Opet ti nije dobro. Proglašavaš me za popa, a ja sam običan civil. Mada vama nije ništa lakše nego proglasiti običnog građanina za popa. Ništa čudno i već viđeno.

Ratko
Gost
Ratko

Niko vise od popova srpskih ne misli o novcu vazda su bili halapljivi.

Ratko
Gost
Ratko

Placeni debelo od kradje crnogorske imovine.

Ratko
Gost
Ratko

E viva Montenegro!

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Ratko nije ovo ’41 da parlas italijanski, no slobodno srpski zbori ka tvoji preci.

Nick
Gost
Nick

Što rade štetočine SPC!

Novljanin
Gost
Novljanin

Neka Gusinjac

Send this to a friend