Društvo

Pauci prave haos u saobraćaju

Juče oko 13 sati u Ulici 19. decembar, iza Gradskog stadiona, vozači tridesetak automobila morali su da čekaju 10-15 minuta, jer se jedan od “pauka” popriječio na ovoj frekventnoj saobraćajnici, pokušavajući da uđe na parking gdje odlažu “dignuta vozila”. Dodatnu gužvu stvarala su dva druga “pauka”, nepropisno parkirana u ustoj ulici, pišu Dnevne novine.

Ovo je skoro svakodnevna slika u saobraćajnim špicevima, posebno u uskim uličicama oko Gradskog stadiona od kako su se “pauci” preselili na obližnji javni parking.

I to je bila pogrešna odluka odgovornih u gradskim službama, jer u centru grada ionako ima vrlo malo parking mjesta, a sad su “pauci” zauzeli skoro trećinu ovog javnog parkinga. Tako se vozači često vraćaju sa rampe jer “nema mjesta”, a unutra zvrji prazno bar dvadesetak parking mjesta, rezervisanih za “paukove” pacijente.

Pošto je ovo prostor kojim se kreće i dosta pješaka, među kojima je i mnogo djece, taj haos koji prave “pauci” dodatno direktno ugrožava i njihovu bezbjednost. Zato bi valjalo što prije izmjestiti ovu “pauk”lokaciju.

“Pauci”, inače, u pratnji vozila Komunalne policije kroz grad prave više gužve u saobraćaju nego svi ostali učesnici u saobraćaju zajedno.

Osim toga, Komunalna policija je u Ulici Vasa Raičkovića (preko Morače) za svoja vozila rezervisala čitavu jednu saobraćajnu traku, u neposrednoj blizini semafora, čime se dodatno prave gužve u saobraćaju u ovoj frekventnoj ulici, kojom se kreće i veliki broj pješaka, uglavnom đaka iz srednjih škola na toj lokaciji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RofZ
Gost
RofZ

a šta rade oni? da nisu nekad oko Atlas Capitala došli da riješe onaj haos ? ili ne smiju od Di Keja?

Gligor73
Gost
Gligor73

Zar “pauk” nije prevazidjen.?

Bobo
Gost
Bobo

Od početka pogrešan potez pa se pitam sto radi gradonačelnik? Izlazi li on iz kabineta ? Jeli kad prošao ulicom Josipa Broza ? Sve rupa na rupu ! Sa čime čeka predstojeću sezonu? Bruka !

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

E, sad suma-sumarum po ovim nasim zapazanjima najvise problema u parkiranju pravi komunalna policija. Oni treba da smanje broj vozila u svojoj sluzbi i da umjesto pauka koriste one tegljace-sto vuku vozilo. Kad oni tovare na pauka auto-u toj ulici je haos. Jos ako naidje vlasnik pa pocnu da se pogadjaju, ti mozes u komu iza njih.

sdsd
Gost
sdsd

Nije to nista kako inace funkcionise saobracaj u CG. Eno ona jednosmjerna ulica pored stadiona pa stanite 2 minuta vidjite koliko ce kola proc tuda u tih 2 minuta. Totalna saobracajna nekultura na svim nivoima, od policije do gradjana.

Tutancamon
Gost
Tutancamon

Sva auta koja se nalaze iza stadiona na obije strane ulice pri ulazu na pomenuti parking su vlasnistvo komunalne policije….to je jedno zastidje…to slikajte da vidite kako su napravili usko grlo, zato pauk ne moze da udje na parking 10-15 min

Navijač
Gost
Navijač

Neka podju do zgrade Uprave policije, jer je tamo, gle ironije, vejrovatno najvise nepropisno parkiranih auta po kvadratnom metru u Podgorici.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

I kod centra bezbjednosti. Ali, nema tu resenja, prile, za volanom sjedi susa svaka, a sto rece onaj prika prije-parkira se dje ko stigne, oce autom u prodavnicu da udje. Javasluk.

Przi
Gost
Przi

Mogli su na parking kod Mileniuma za potrebe pauka da ograde prostor jer je i onako polu prazan 24h, a ne iza stadiona dje je najveća gužva.

privatnik
Gost
privatnik

Ova komunalna inspekcija je zastidje kao i zaposleni koji rade u njoj. Mogu stosta da nauce od komunalne policije. Zaposleni su im vrlo nekulturni i izgledaju kao kriminalci. Nije ni cudo sto ostavljaju pauke i sluzbena auta dje stignu i blokiraju saobracaj. Mozda im fali kafana pod trskom, bila im je blizu starih kancelarija?

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ona u Masline, kod kasarne. Koliko se tu piva popilo sva silo nebeska.

Pedja
Gost
Pedja

Nakon 24h ne moze se do ujutro uzeti oduzeto vozilo jer komunalna služba ne radi u tom periodu ! Ako nekom iz drugog grada odnesu auto a nije dosao na vrijeme mora ostatati da noći u Podgorici !

Gligor73
Gost
Gligor73

Mozda se tada odluci i da zauvijek ostane……

Union Berlin
Gost
Union Berlin

Da nema nepropisno parkiranih vozila ne bi ni pauk zaustavlja saobracaj, ne bi se ni kretao cak…a mislim da nema bahatijeg grada od Podgorice dje se ne postuje nista…svudje 4 zmigavca i zavrsavaju se poslovi, ne bi se slucajno platilo 40 centi na rampu nismo ludi pff…

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Bravo prile, to si skroz upravu, ali ja mislim da svemu doprinosi nedostatak parkinga, u pojedinim djelovima grada. Upravu je i ovaj prika sto veli za one dacije komunalne policije u 13 jula, samo sto ih na raskrsnicu nisu parkirali braca komunalci, opet jer nemaju dje drugo. Znaci, problem je sistemski.

Union Berlin
Gost
Union Berlin

Kod nas je problem sto niko nece noge da protegne kilometar-dva nego bi svi da mogu kolima u radnju ili na posa da uskoce…Nema toliko malo parkinga koliko ima previse kola za Podgoricu, pa nije ovo povrsina Madrida…

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

zasto da nesto uradimo jednostavno….kad moze….komliplimkovano🍺

Boban
Gost
Boban

Kakvi blavori, što tu odlažete dignuta vozila, ćeraj to na ćemovsko polje, ili još dalje u Zetu, tako da plate taxi da bi došli do auta.

ZeCki zet
Gost
ZeCki zet

A sto u Zetu. Oces da kazes da su u Komunalnoj inspekciji svi zaposleni Zecani ili zetovi ZeCki. Pa nije tacno. Legenda kaze da je prije 10 godina zaposlen jedan radnik koji nije Zecanin ni zet Zecanski. Mada, definicija legende je da su to izmisljene price. Mozda je i ovaj jedan ipak Zeco.

Nikad opet
Gost
Nikad opet

Nemaju Zecani novca za gradnju parkinga. Cekaju nove izbore i koverte.

Pjer
Gost
Pjer

Pauci su prevazidjena stvar niko od njih nema koristi.

Dragan
Gost
Dragan

Treba pisati kazne za nepropisno parkiranje umjesto da odnosite auta paukom. Brže je i jednostavnije, a neuporedivo efikasnije!
Nepropisno parkiranje u Podgorici glavni je uzrok saobraćajnih gužvi.

Toni
Gost
Toni

Pauk bi trebalo da uklanja samo automobile koji ometaju saobraćaj. Onima koji su nepropisno parkirani, treba napisati kaznu i isporučiti je na kućnu adresu, eventualno im postaviti blokadu na točkove, što se radi u razvijenim zemljama. Je li moguće da smo toliko glupi da nešto takvo ne možemo da smilsimo?

Mrav
Gost
Mrav

Čuš blokada na točak i pisanje kazne, a šta da rade sa paucima, na odpad onako novi I očuvani da idu? 🙂

Send this to a friend