Društvo

Pažljivo vozite, AMSCG upozorio na odrone

Ilustracija

U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, što pogoduje stvaranju odrona, pa se vozačima savjetuje pažljivija vožnja, saopštili su iz Auto-moto saveza, apelujući na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Između Crne Gore i Srbije, na graničnom prelazu Dobrakovo, saobraća se jednom trakom naizmjenično za sve kategorije vozila. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Neprohodni su putevi Mioska–Semolj-Boan i Trešnjevik-Andrijevica.

Na magistralnom putu Cetinje–Budva, na dionicama Brajići–Lapčići i Košljun-Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, korišćenjem semafora.

Na dionici Ulcinj – Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja od devet sati do 12 sati i od 14.30 do 15.30 časova. Mimo tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Petrovići-Vraćenovići zbog izvođenja završnih radova saobraćaj se za sve vrste vozila zaustavlja od 8.30 do 10.30 časova i od 12.30 do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac–Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar-Boljare, na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan-Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje–Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Send this to a friend