Društvo

Pljevaljska bolnica: Građani da shvate ozbiljnost situacije, zdravlje je naš glavni cilj

Foto: PV Informer

Iz Opšte bolnice Pljevlja uputili su apel sugrađanima da shvate ozbiljnost i rizike trenutka u kojem se svi nalazimo, te da odgovorno i dosljedno primjenjuju propisane epidemiološke mjere, imajući u vidu da cilj svih nas mora biti zdravlje naših građana i da je za ostvarenje tog cilja važan i odgovoran svaki pojedinac.

“Tragični događaj koji se desio 8. avgusta kada su u jednom danu dvoje naših sugrađana ( iz iste porodice ) preminuli od posljedica infekcije virusom Covid 19, upućuje nas na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo kao društvo i zajednica”, kazali su iz OB Pljevlja.

Oni su, prateći razvoj epidemiološke situacije u gradu, a uvažavajući informacije sektora bezbjednosti o primjeni i poštovanju preporuka i naredbi NKT-a usmjerenih ka suzbijanju širenja korona virusa, konstatovali da postoji realna mogućnost eskalacije epidemiološke situacije u Pljevljima.

“Protekla dešavanja i nepridržavanje propisanih mjera zaštite u svakodnevnom životu i na poslu, utiču na povećanje broja oboljelih i značajno opterećuju funkcionalnost zdravstvenog sistema”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
8484
Gost
8484

Pozovite doktore kojima je osporavano pravo da ucestvuju u litijama da pomognu

Send this to a friend