Društvo Kotor

Počela sanacija na dijelu gradskih bedema iznad Gurdića

Prije nekoliko dana, tačnije 19. septembra došlo je do obrušavanja dijela gradskih bedema iznad Gurdića, južnih gradskih vrata, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Hitno je intervenisala Komunalna policija.

 

“Uključena je Služba zaštite i spašavanja Kotor, Komunalno preduzeće, koji su, zajedno izašli na lice mjesta i konstatovali što bi prioritetno trebalo uraditi”, kazao je Mrdak.

Reagovano je po hitnom postupku kako bi se spriječila nesreća usred mogućeg obrušavanja stijenske mase tako što je zatvoren prolaz južnim gradskim vratima.

Neophodna hitna intervencija

Mrdak kaže da je Direkcija neposredno potom kontaktirala specijalizovanu kuću Menadžer, koja se bavi ovim poslovima.

“Ova firma ima predstavništvo u Crnoj Gori. Njihovi stručnjaci su na licu mjesta napravili uvid u stanje na dijelu bedema sa kojega se obrušio dio kamena i opasno zaprijetio prolaznicima. Dogovoreno je da se djeluje hitnim postavljanjem zaštitnih mreža kojima će se pokriti prostor o kome se radi i na taj način spriječi urušavanje gradskih bedema. Radovi su u toku”, kazao je direktor kotorske Direkcije.

Zatvoren ulaz na Gurdiću

Pripremljen je materijal, a sjutra i najkasnije prekosjutra će biti saniran dio gradskih bedema. Na taj način će se stvoriti preduslov da bude bezbijedan prolaz građana južnim gradskim vratima.

Mrdak je kazao da kiša ne ometa radove, ali da je problem bio nabavka specijalne mreže, koja je, za ovu priliku pozajmljena, kako bi se što prije postavila i posao završio što hitnije.

4

avatar
1000
4
0
0
 
3
RistoPatrolne sapePrč
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Risto
Gost
Risto

To je najbolje srušiti i napraviti nove bedeme, od armiranog betona, da bude jako ko zemlja.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

A donose im para i para

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

A tako im i treba sramota uzas ne ulazu nista nit se brinu ni odrzavaju nego cekaju da se ovako nesto desava

Prč
Gost
Prč

Oce li ikad na red doci zabljak crnojevica

Send this to a friend