Društvo

Počinje peti ciklus programa Coca-Cola podrška mladima

Najveći neformalni program obuke za mlade u Crnoj Gori, Coca-Cola podrška mladima, kroz koji je do sada prošlo blizu 900 mladih ljudi, biće organizovan i ove godine, peti put zaredom. Kako bi edukacija bila dostupna svima, ovogodišnji ciklus, kao i prethodni, realizovaće se u online formatu.

Vještine koje često nedostaju mladima za dobijanje prvog posla ili pokretanje svog biznisa, obuhvaćene su kroz osam video modula, u kojim svoje znanje i iskustvo dijele predavači koji su izuzetno uspješni u svojim oblastima djelovanja. Mladi će zahvaljujući bogatom sadržaju koji dobijaju kroz Coca-Cola podrška mladima program moći da se osnaže novim znanjima, a sve kako bi se kasnije što bolje snašli na svom prvom poslu, dodatno napredovali u karijeri, ili pokrenuli sopstveni biznis.

Program pod sloganom “Osnaži se znanjem” zvanično počinje predavanjem 24. maja, na sajtu Coca-Cola podrška mladima. Pristup ovom i narednim sadržajima biće moguć uz obaveznu registraciju, a zainteresovani se mogu prijaviti na ovom linku: https://coca-colapodrskamladima.me/registracija/.

U okviru programa učesnici će moći da uče o vještinama poslovne komunikacije, kako da napišu CV i pripreme se za razgovor za posao, kako da se istaknu na LinkedIn mreži, da osmisle plan ličnog razvoja, efikasno koriste vrijeme, napišu biznis plan. Upoznaće se i sa osnovnim računovodstvenim pojmovima, naučiti kako da napišu i upravljaju projektom, kao i kako da pregovaraju.

Među predavačima ove godine našli su se Jelena Marković, master komunikologije, na Instagramu poznata kao Smart Change, zatim Bojana Perović, osnivačica agencije „Minuta do posla“, Milena Nikolić, direktorica Koučing tima, kao i Žarko Ivanović, osnivač OKTA centra za psihološko savjetovanje. Oni će mladima približiti takozvane “meke vještine”, važne za lični i profesionalni razvoj.

Pored njih, tu su i Miloš Vuković, osnivač kompanije Fidelity Consulting, Maja Aleksić, poznatija na Instagramu kao Računovotkinja, Darko Nenadović, menadžer za glavne kupce u kompaniji Coca Cola HBC Crna Gora i Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima u Tehnopolisu. Teme koje će oni obraditi usmjerene su na razvoj biznis vještina.

Program je namijenjem nezaposlenim mladim ljudima koji žele da steknu nova znanja i vještine. Svi programi su besplatni za mlade koji se registruju na platformu Coca-Cola podrška mladima. Pored video sadržaja, sve polaznike programa očekuju i mentorske sesije, a po završetku programa dobija se i potvrda o učešću, koju izdaje kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora.

 

Send this to a friend