Društvo Radovi u toku

Podgorica dobija tri nova igrališta

Glavni grad će u narednih deset dana dobiti tri nova igrališta.

“Ove nedjelje radilo se na pripremanju bezbjedne podloge od tartana na kojem će biti izgrađeno dječije igralište u bloku V, a radovi će biti završeni u toku naredne sedmice”, saopšteno je iz podgoričkog preduzeća Zelenilo.

Radnici Zelenila danas su ugradili devet novih sprava na dječijem igralištu u Bulevaru Ivana Crnojevića.

“Na ovom igralištu ugrađene su dvije duple klackalice, dvije vrteške, dva konjića sa oprugom, dva tobogana sa kulom i jedna dupla ljuljaška”, ističu u Zelenilu.

Sljedeća lokacija koja će od sjutra biti bogatija za novo dječije igralište je dvorišna strana u Ulici Svetozara Markovića.

“Ugradnjom metalnih sprava i redovnim obilaskom, kontrolom i servisiranjem dječijih igrališta izbjeći ćemo eventualne veće štete, a ova vrsta igrališta imaće dugotrajniji period upotrebe. Time će se značajno smanjiti troškovi popravke jer opravka postojećih drvenih igrališta na godišnjem nivou iznosi koliko i ugradnja jednog novog”, navode u Zelenilu.

Apeluju na građane da čuvaju mobilijar ugrađen na dječijim igralištima i prakovim, kako bi duže trajao i kako bi ga koristilo što više generacija.

S.Đ.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Princ od KonikaRoditeljLjudmila
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Mi nismo imali igrališta, pa smo se penjali po drveću. Ima sigurno 20 godina kako nijesam vidijo dijete na drvetu. Ovi dječaci danas su postali kao djevojčice, igraju se samo na LED ekranima. Mi pravili bunkere, nosili sjekire i noževe u njihovim godina, pecali ribe, palili roštilj, svašta.

Roditelj
Gost
Roditelj

SRAMOTA JE DA STARI AERODROM SA VELIKIM BROJEM STANOVNIKA NEMA DJEČJE IGRALIŠTE , POD HITNO DA SE I TAMO NAPRAVI.

Ljudmila
Gost
Ljudmila

A da nece, ne daj Boze, nesto takvo napraviti i na Koniku i Starom aerodrom?

Send this to a friend