Društvo

Podgorica dobila moderne terene za košarku i basket

Foto: Glavni grad

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Bemax Arene Lazar Vukčević, obišli su nove terene za košarku i basket na obali Morače, u neposrednoj blizini Arene. Prema Vukovićevim riječima, tu je nekada bio otvoreni bazen, a od večeras jedno od najmodernijih košarkaških igrališta ne samo u Crnoj Gori, nego i šire.

Zahvaljujući strateškom partenrstvu Glavnog grada sa Košarkaškim savezom i kompanijom Bemax, priča o osavremenjavanju Sportskog centra “Morača” se nastavlja.

“Unazad godinu i po dana mi smo najprije u potpunosti adaptirali Veliku salu, zahvaljujući pomenutom partnerstvu 21. maja prošle godine smo otvorili Bemax Arenu, najsavremeniju sportsku dvoranu i večeras imamo priliku da konstatujemo da je još jedna vrijedna investicija realizovana na ovom prostoru. Dakle, dobili smo jedan moderan teren za košarku i dva terena za basket, sa svim propratnim sadržajima, investicija koja je, ako se uzmu u obzir betonski radovi, nabavka nove opreme, rasvjetna tijela, koševi i specijalizovana podloga, a sve po standardima FIBA-e, prevazišla vrijednost od 150.000 eura”, rekao je Vuković.

Na ovaj način, u srcu grada, građani dobijaju jedan fantastičan prostor za bavljenje sportom, kako profesionalno, tako i amaterski.

“Mi smo u gradskoj upravo veoma zadovoljni ovim, pogotovo imajući u vidu da je ovo samo dio priče o unaprjeđenju stanja sportske infrastrukture u gradu. Podsjetiću da su radovi na rekonstrukciji Stadiona malih sportova u punom jeku, da naše kolege vrijedno rade na pripremi izgradnje Istočne tribine Gradskog stadiona, tako da do kraja mandata ove gradske uprave slika Podgorice u tom smislu izgledaće potpuno drugačije. Koristim priliku da se zahvalim našim partnerima iz Košarkaškog saveza i kompanije Bemax, uz uvjerenje da će ovako lijepih povoda za druženje biti još”, izjavio je gradonačelnik Podgorice.

Kako je rekao Vukčević, radi se o investiciji vrijednoj 150.000 eura, a tu spada podloga, koševi, sa FIBA licencom, ograda, betonski radovi, radovi na obnavljanju tribina i neophodni propratni radovi. Radi se o dva terena za basket i jedan teren za košarku.

“Termini za njihovo korišćenje biće dostupni svim građanima, rekreativcima i klubovima, po povoljnim cijenama. Tereni će moći da se koriste vema brzo, odnosno odmah po dobijanju odobrenja od NKT-a”, zaključio je Vukčević.

10

avatar
1000
9
1
0
 
10
DexMarsej 1934Ultra Crna GoraLukaKlavijaturista
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dex
Gost
Dex

Svaka čast …odlična vijest za sportiste.

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Aooo….da je mugi tu planirao bi zgradu.
Bravo Ivane!

Ultra Crna Gora
Gost
Ultra Crna Gora

Bravo Lazare!!

Klavijaturista
Gost
Klavijaturista

Zao mi bazena…cesto se sjetim raznih dogodovstina…najljepsi mi je bio tobogan,ka dijete se spustim,sav srecan! 🙁

Bezimena
Gost
Bezimena

Ocemo ovo o u drugim djelovima grada.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Bravo…

Podgorica
Gost
Podgorica

Sto ne pokose travu i ne naprave klupe i igralište oko Bastona i Solitera?

Luka
Gost
Luka

Vjerovatno zato sto sve polomiste.

Crni
Gost
Crni

Sto ne napraviste u nekom drugom dijelu grada

GareMa
Gost
GareMa

Bravo! Odlican posao Lazare i Ivane, da je vjecna Crna Gora 🇲🇪

Send this to a friend