Društvo

Podgorica uskoro dobija i novi pješački most

Postavljanjem trećeg segmenta pješačkog cjevovodnog mosta koji se radi u okviru Projekta sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda Podgorice sa ciljem povezivanja starog i novog postrojenja, obale rijeke Morače spojene su na još jednom dijelu njenog toka. Riječ je o tehnički i vremenski najzahtjevnijem dijelu radova na mostu, a preostali radovi se odnose na gornju ploču mosta i instalacije, saopšteno je iz Uprave Glavnog grada.

Iz gradske uprave navode, da pješački cjevovodni most na Morači, ukupne dužine od oko 125 metara, služiće za prenos hidrotehničke instalacije sa desne na lijevu obalu rijeke, tj. za sprovođenje infrastrukturnih cjevovoda, dva kanalizaciona kolektora (DN1000) i čelične vodovodne cijevi (DN800).

“Na gornjoj ploči biće centralno pozicionirana pješačka staza široka 3.2 metra, kao i dvije bočne biciklističke staze širine od po jedan metar. Most će miti opremljen odgovarajućom urbanom infrastrukturom, funkcionalnom i dekorativnom rasvjetom, sistemom za odvodnjavanje, a biće prilagođen i osobama sa invaliditetom”, poručuju u saopštenju.

Radove na ovom dijelu projekta izgradnje postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, u vrijednosti od 1.9 miliona eura izvodi kompanija Bemax.

Send this to a friend