Društvo

Podgorički vatrogasci spasili čovjeka od pada u Moraču

Služba zaštite Glavnog grada je u toku prethodne nedjelje imala 50 intervencija različitog tipa, od kojih je najzahtjevnije bilo spasavanje čovjeka sa litice na obali ušća Zete u Moraču gdje je korišćena specijalna oprema za ovu vrstu spasavanja i vještine neophodne za bezbjedno izvođenje akcije.

“Specijalistički alpinistički tim Službe zaštite sa kolegama i ekipom HMP na bezbjedan način izvukli su teško povrijeđeno lice i predali ga na dalji tretman medicinskim ekipama”, saopšteno je iz PG Biroa.

Ekipe Službe intervenisale su na 23 lokacije po prijavama za požare, prijavljena je jedna poplava i izvršeno osam prevoza vode, uz 18 ostalih vrsta intervencija.

Osim ovih aktivnosti, u prethodnoj nedelji nastavljena je distribucija vode u selima GO Golubovci.

“Služba zastite preventivno je krčila i uklanjala biljni otpad iz park šume na Zlatici zajedno sa gradskim preduzećima Zelenilo i Čistoća, a naše ekipe su obezbjeđivale košarkaške i fudbalske utakmice odigrane u SC Morača i na gradskim stadionima”, navode u PG Birou.

U toku prethodne nedelje u Službi zaštite Glavnog grada nastavljene su aktivnosti prema planu za pripremu voznog parka za predstojeću požarnu sezonu.

“Jedno vozilo u potpunosti je reparirano i spremno za terenski rad, a radovi se nastavljaju na ostlim vozilima kojima raspolaže Služba zaštite”, ističu oni.

Send this to a friend